Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni sistemden geri dönüş mümkün değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harp Okulu mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan, bu yıl askeri üniversiteye 4 bine yakın yeni öğrenci alınacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Milli Savunma Üniversitesi ile kurulan yeni sistemden de geriye dönüşün kesinlikle mümkün olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni sistemden geri dönüş mümkün değildir

Ankara'da düzenlenen törende önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin diğer tüm kazanımları gibi Milli Savunma Üniversitesi ile kurduğumuz yeni sistemden geriye dönüş kesinlikle mümkün değildir" açıklamasında bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Astsubay meslek yüksek okullarımız faaliyetlerini sürdürüyor. Sadece günümüz şartlarında ihtiyaç kalmadığı için askeri liseler kapatıldı. Sadece bu yıl üniversitemize bağlı okullara 4 bine yakın yeni öğrenci alınacak. Askeri okullar kapanması bir yana kapasitesi daha da genişleyerek ülkemize hizmet etmeyi sürdürüyor. En az bunun kadar önemli bir husus da askeri okullarımızdaki eğitim öğretimin içeriğidir. TSK'nın personel ihtiyacını karşılama konusundaki reformumuzu tabela ile sınırlı tutarsak kendimizi kandırmış oluruz. Buradaki zihniyeti değiştirmek zorundayız. Türkiye'nin sürekli darbe üreten değil, ülkesini ve milletini en iyi şekilde savunacak bir orduya ihtiyacı vardı. Milli Savunma Üniversitemizin bu yönde çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğini biliyorum. İçerik konusunda ise arzu ettiğimiz seviyeye gelemediğimizi düşünüyorum.

Haberin Devamı

"GERİYE DÖNÜŞ MÜMKÜN DEĞİL"

TSK'yı sadece silah ve insan gücüyle, fiziki performans ile değil, aynı zamanda ülkemize ve dünyaya üstlenilen sorunlara bakış açısıyla da en üst düzeye ulaştırma noktasında kararlıyız. Önümüzdeki dönem bu doğrultuda çok büyük reformlara imza atılacak dönem olacaktır. Türkiye'nin diğer tüm kazanımları gibi Milli Savunma Üniversitesi ile kurduğumuz yeni sistemden de geriye dönüş kesinlikle mümkün değildir. Üniversitemizin, rektörümüzün, dekanlatımızın tüm çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyorum.

Tarihçiler Türk milletini asker millet veya ordu millet olarak tanımlar. Buradaki askerlik vurgusu birilerinin iddia ettiği gibi Türk insanının başka bir işe yaramayacağını ifade etmiyor. Tam tersine asker millet kavramı milletimizin ezanı, bayrağı, vatanı söz konusu olduğunda topyekün kıyama kalkan bir millet olduğunu anlatıyor. Günümüzdeki tecrübelerden de biliyoruz ki askerlik ve onunla ilgili tüm faaliyetler toplumların büyümesinin temel alt yapısıdır. Nitelikli insan gücünden yüksek teknolojiye kadar her türlü gelişmenin kaynağında askerlikle ilgili ihtiyaçlar vardır.

Haberin Devamı

Ordumuzu FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin tasallutundan kurtarmakla kalmayacak, yerli ve milli vasfını güçlendireceğiz