Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arka plandaki büyük oyuna darbe vurduk

Partisinin kongresi için Van'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonun dışında toplanan on binlerce kişiye seslendi. 'Van, Van olalı böyle bir coşku görmedi. 81 milyon kardeşiz' diyen Erdoğan, 2019 için destek istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arka plandaki büyük oyuna darbe vurduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van 6. Olağan İl Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Erdoğan, "Değerli kardeşlerim, şimdi diğerleri İdlib, Münbiç... 'Ne olur diyorlar bize de gelin.' Niye? Çünkü biliyorlar ki Türk ordusu ve Türkiye mazlumların yanındadır, zalimlerin karşısındadır. Onun için de biz, siz kardeşlerimizle beraber bu yolculuğumuza devam edeceğiz. Hep beraber, mart ayına kadar gece gündüz demeden kapı kapı dolaşarak, bütün kardeşlerimize ulaşın. Bildiklerinizi bilmeyenlere anlatın." ifadesini kullandı.

Erdoğan, Van depreminin ardından Edremit'e 30 bin konut yapıldığını, Tuşba'ya da doğalgaz getirildiğini belirterek, vatandaşlara Erciş'e doğalgaz götürüleceği müjdesini verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
Bizden önce böyle bir salon var mıydı? Depremde zarar gören stadyumu da yapacağız. Bugün Gençlik ve Spor Bakanım ile onu da konuştum.
Terör örgütünün zulmünden kurtulmuş şehrin nasıl gelişlebileceğinin en güzel örneği hepimizin gözü önündedir. Geçen yıl truzimde Van adeta patlama yaşadı. Van'da yeni bir döneme adım atıyoruz. Van'da çalmadık kapı bırakmayacağız. Van'a Iran'dan son 14 günde gelen turist sayısı 169 bin.
Sınıra gittik, Reyhanlı'ya ve orada İbrahim Tatlıses sağolsun coştu. Yaylalar biliyorsunuz askerin türküsüdür. 'Afrin'i dolaşta gel' dedi. Orada da bırakmadı 'Münbiç'i dolaşta gel' dedi. Buradaki mazlumların ahını dindirene kadar devam. Afrin'de şu an itibariyle 4 bin 17 terörist etkisiz hale getirildi. Kuzey Irak'ta 323 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde de 154 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu teröristleri er ya da geç bitireceğiz.
Böldükleri toplumları nasıl perişan ettiklerini sizler de takip ediyorsunuz. Üzerimizde oynanan oyunlara rağmen bu tuzağa düşmedik.
Türkiye tek parçadır, bölemeyecekler. Tek bir çakıl taşını kimseye vermeyiz.
Çevremizde oynanan oyunları görüyorsunuz. Üzerimizde oynanan tüm oyunlara rağmen biz bu tuzağa düşmedik düşmeyeceğiz. Şehitlerimzi son nefesini verirken hangi mezhepten olduğuna bakmıyorlardı. Ne FETÖ'nün pararlel devletine ne de bölücü terörün özerkliğine yer yoktur. Biz ömrümüzü bu tür ayrımcılıklarla mücadeleye harcadık. Milletimizin tamamının hakkını ve hukukunu korumak için demokrasi, özgürlük düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz.
Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da yaşananlara bakarak hala Türkiye'yi eleştirenler demokrasiden nasibini alamamışlardır. Doğu Guta'da çocuklar şehit edildi. Ey Batı neredesin? Ey Batı ne dersen de biz doğru bildiğimiz yolda inanarak yürüyeceğiz. Terörle demokrasinin, özgürlüğün, zenginlikğin olamayacağını görmek için daha ne yaşanmalı. Türkiye'ye karşı düşmanlıklarını gizlemeyenler aynı cephede toplanıyorsa sözün bittiği yere gelmişiz demektir.
Hükümeti teslim alır almaz ilk iş OHAL'i kaldırdık. Özel yargılama usüllerini kaldırdık. Kürt kardeşlerimizin günlük hayatlarını zorlaştıran ne kadar yanlış uygulama varda hepsini değiştirdik. Demokrasi ve özgürlük yarışımız bitmeyecek bir süreçtir. İlerde kimin ne sorunu ortaya çıkacaksa bunların çözümü için mücadele etmek görevimiz. Demokrasi ve özgürlük yarışımız birbirinin alternatifi değil birbirinin tamamlayıcısıdır.
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında kontrol altına aldığımız 4 bin kilometrekarelik alanı birileri küçümseyebilir. Halbuki biz, bu vesileyle arka plandaki büyük oyuna can alıcı iki darbe vurduk.
Doğu Guta'da maalesef çocuklar şehit edildi. Hani Batı sesin çıkmıyor ama biz Afrin'de teröristleri öldürünce sesin çıkıyor. Oyunu tersine çevirdik yeni dönemi aralıyoruz. Biz, demokrasiye saygılıyız ama devletin ve milletin imkanlarının terör örgütüne peşkeş çekilmesine göz yumamayız.

Haberin Devamı