Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan taksicilere böyle seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kartal, Maltepe, Ataşehir, Üsküdar ve Sarıyer'de mitinglerde konuştu. Erdoğan, taksicilere seslenerek "UBER meselesi tek bir açıklamayla bitti mi, bitti. Patronları benimle görüşmek istedi ben istemedim. Sizi kıramazdım. Sizden bir ricam var. Arabalarınız pırıl pırıl olsun. Sigara içmeyin arabalarınızda, müşterilerinize de içirtmeyin." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan taksicilere böyle seslendi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçime 2 gün kala İstanbul'da peş peşe mitingler düzenliyor. Önce Kartal'da halka seslenen Erdoğan daha sonra Maltepe, Ataşehir, Üsküdar ve Sarıyer'de konuştu.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi köprü sözlerinden dolayı eleştiren Erdoğan, "Yavuz Sultan Selim köprüsüyle ilgili Özal'ın Demirel'in yaptığı köprünün fiyatı şu diyorlar. Bayramda ücretsiz yaptılar. Sende oradan gitme Bay Muharrem. 15 sene sonra bu da devlete verilecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ataşehir'de yaptığı konuşmada, "Kandil'de örgütün depolarını vurduk. Sonra toplantı halindeki örgüt üyelerini vurduk. 35 terörist orada etkisiz hale getirildi. Onlar lider kadrodandı. Bay Kemal Afrin'e girmeyin diyor, siz kimsiniz? Biz kararımızı verdiysek gireriz, gireriz. Şimdi Kandil'deyiz, gerekirse Sincar'dayız. Mehmetçik niye var?" dedi.

Cumhurbaşkanı Üsküdar'da, kamuoyunda uzun süredir tartışılan bedelli askerlikle ilgili olarak, "Genelkurmay Başkanı ve savunma bakanı ile konuşacağım" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Haberin Devamı

Bunlarda yalan, hakaret, iftira var. Sorun bunlara sizin yaptığınız ne var diye. Yerli ve milli otomobil diyorum. Bay Muharrem ne işiniz var diyor. Bunlar 20 yıl geriden geliyor. Elektrikle çalışacak otomobilden bahsediyorum.

Bunun dünyadan haberi yok. Devletin memurune gelsin küfretsin. Dinlediniz mi? Montaj diyor. Sevsinler senin montajını. Herşey ortada. Gerçekler ortada. Senin cibiliyetin bu. Genel Başkan'ın da öyle. Pazar bunların mumunun söndüğü gün olacak.

SENDE ORADAN GİTME BAY MUHARREM

Avrasya Tüneli, Marmaray'ı yaptık mı? Bunlar istemezük diyor. Hele denizin altından olunca görmüyorlar. Bakar gör. Bizim fiilimizin ulaştığı yere bunların hayali ulaşamaz. Yavuz Sultan Selim köprüsüyle ilgili Özal'ın Demirel'in yaptığı köprünün fiyatı şu diyorlar. Bayramda ücretsiz yaptılar.

Haberin Devamı

Sende oradan gitme Bay Muharrem. 15 sene sonra bu da devlete verilecek. Bununla ağır vasıtaları oraya kaydıralım. 1. ve 2. köprüden geçenler buradan geçmesin diye. Yapılana hayır demeyin. Hiçbir zaman hakkı teslim etmezler. 16 senede ne yaptılar diyor. Sıraların üstüne kitapları ücretsiz olarak koyuyoruz.

BAŞINDAN KOVMAK İÇİN ADAY YAPTI

Bay Muharrem üniversite ücretsiz olacak diyor. Zaten ücretsiz. Harçları biz kaldırdık. 470 lira veriyoruz burs. Master öğrencilerine 940 lira veriyoruz. Doktoraya asgari ücret veriyoruz. Nereden nereye? Ne Genel Başkanın ne Bay Muharrem'in haberi var. Şuana kadar 280 bin derslik açtık. 580 bin öğretmen atadık.

Bay Kemal ne kadar varsa hepsini atayacağım diyor. Dürüst ol yalan söyleme. İhtiyaç neyse onu yapacaksın. Meslekleri yalan. Orada 10 tane öğretmenin SSK primini dahi ödemediler. Onların SSK primini ödemeyenden Türkiye'ye Cumhurbaşkanı adayı olur mu? Bay Muharrem ile Kemal'in arası çok iyi. Başından kovmak için aday yaptı.

Haberin Devamı

AZİZ SANCAR'LARIN SAYISI ARTACAK

Türkiye'de üniversitesi olmayan il bırakmadık. Hepsine üniversite açtık. 75 üniversite varken şimdi 205 üniversitemiz var. Biz öğrenciyi merkezlere değil, üniversiteyi öğrencilerimizin ayağına götürdük. Bunların böyle bir derdi yok. Üniversitelerimizde inşallah kaliteyi de Türkiye yakalayacak. Aziz Sancar'ların sayısı artacak.

İSTANBUL 2 ŞEHİR HASTANESİNE SAHİP OLACAK

Bu beyefendilerin sistemi neymiş? Yok ki bunların hazinesinde bir şey. Havalimanına inerken bir başka güzel. Bize bugünleri de Allah gösterdi. Dünyanın ilk üçü içerisinde olan havalimanı. 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. 29 Ekim Cumhuriyet bayramıyla 90 milyon yolcu kapasitesini yakalayacağız. İstanbul 2 şehir hastanesine sahip olacak. 3000 yatak kapasiteyle. Bizde icraat var onlarda laf var.

İlaçları nasıl alıyorduk? Adaylardan bir bayan diyor ki ne gerek var şehir hastanesine. Parayı üretemezsen ödeyemesin. Biz üretiyoruz. IMF'ye borcumuz 23,5 milyar dolardı. 2013'te bunu sıfırladık. Merkez Bankasının 124 milyar dolar döviz rezervi var. Bu paralar durup dururken kazanılmadı. Çalıştık oldu. Sen bunları yapacak kabiliyete sahip değilsin. İBB'yi o zaman CHP'den almıştım. Her tarafta çöp dağları vardı, hava kirliliği hat safhadaydı. İstanbul'da su var mıydı? CHP demek kirlilik, susuzluk yolsuzluk demektir. Maltepe Belediyesi'nin de bir tane elemanı içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. Neden biliyor musunuz? MLKP'den dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe'yi yönetiyor hale bak. Benim Maltepeli kardeşlerim hala bu partiye oy mu verecek Allah aşkına.

Haberin Devamı

ATATÜRK SAĞ OLSA BUNLARI MEZARA GÖMER

Biz Atatürkçüyüz diyorlar. Yalan değil mi? Alakası yok. Atatürk sağ olsa bunları mezara gömer. AK Parti ne aldatan olur ne aldanan olur. Türkiye'de 25 havalimanı vardı, 59'a çıktı. Türkiye'nin her yerine uçakla gidebiliyorsunuz. Lüks otobüs fiyatına uçakla gidiyoruz. Bundan da rahatsızlar. Diyor ki bu rakamla havalimanı yapılır mı? Yaparız. Biz halkımızın huzuru için yaparız. Şehir hastanelerini de yaparız.

Türkiye enerjide dünya devleri arasında. Nükleer enerjiye geçiyoruz, adımlarını attık. Hızla 1.'nin adımını, 2.,3. ve 4.'nünde adımlarını atacağız. Biz kimseye muhtaç olmayacağız. Terörle mücadelede ne dedim size? Bunların inlerine girdik, giriyoruz. Afrin'e, Cerablus'a giriyoruz. Girme diyorlar. Bunlar Kandil'i vuramaz diyorlar. ABD'den İran'dan izin aldı mı diyorlar. Sen Erdoğan'ı tanımamışsın.
4700'e yakın teröristi etkisiz hale getirdik Afrin'de. Irak'ta PKK'yı kovalıyoruz onlar kaçıyoruz. Kandil'de 1. operasyonu 20 uçakla yaptık. 2. operasyonda bunların lider kadroları toplantı halindeyken vurduk. 35 teröristi etkisiz hale getirdik. Lider kadro. Biz kimseden izin almadık. Niye? Biz Irak merkezi yönetimine dedik. Halletmezsen biz halledeceğiz diye.
Bir kısmını İran, Rusya ve koalisyon güçleriyle yapıyoruz. Bizim zırhlı taşıyıcılarımız Münbiç'e girdi. Şuanda artık Münbiç'e Türkiye'deki Arap kardeşlerimiz yerleşmeye başlayacaklar. Afrin ve Cerablus'a 200 bin kardeşimiz geri döndü. Hepsi evlerine dönmeyi arzu ediyor. Fakat CHP'nin derdi başka. Bunların ne işi var diyorlar. Aynı durum bizim başımıza gelseydi ne diyecektin?
Cumhurbaşkanı'nın Ataşehir'deki konuşmalarından satır başları;
Şu güzelliğe bak, şu heyecanı bak. Kartal böyleydi, Maltepe böyleydi şimdi Ataşehir de böyle şimdi. Ataşehiri ilçe yapan kim? Bu kardeşiniz Ataşehir'i ilçe yaparak burada alt yapı, üst yapı sistemi kurararak burada ilçeyi kurduk. 16 yılda biz sadece hükümet olarak Ataşehir'e 3 katrilyon yatırım yaptık. Bakın belediyenin yaptığı harcamaları söylemiyorum. Buradan metro geçti mi? Peki Avrasya Tüneli'nden memnun musunuz?
MARMARAY'DAN 268 MİLYON YOLCU GEÇTİ
Peki Marmaray'dan memnun musunuz? Bugüne kadar Marmaray'dan 268 milyon yolcu geçti. Ama onlar Marmaray'a gereksiz diyor, onlar boğazın altından Marmaray'ı geçiremez ki. Bizim uygulamalarımızın geçtiği yere bunların hayalleri ulaşamaz. Avrasya Tüneli'nden geçen araç sayısı 23 milyon. Şimdi Bay Muharrem diyor ki onun fiyatı bu, şunun fiyatı bu. Bunlarda yalan var mı var. Bunlar pazar günü sizin dersinizi bekliyor. Biz Ataşehir'e 9 farklı raylı sistem kazandırdık. İlçemize günde 300.000 bin yolcuya hizmet veren Kartal-Kadıköy metro hattını kazandırdık mı?

Biz yola çıkarken Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde ayağa kaldıracağız dedik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet dedik. Peki eğitimde neler yaptığımızı biliyorsunuz değil mi? Artık kitaplarınızı ücretsiz alıyorsunuz değil mi?
BAY MUHARREM ÜNİVERSİTEYİ ÜCRETSİZ YAPACAĞIZ DİYOR, ÜNİVERSİTE ZATEN ÜCRETSİZ
Bay Muharrem üniversiteyi ücretsiz yapacağız diyor, üniversite zaten ücretsiz. 75 üniversite vardı, şimdi 205 üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Artık üniversiteyi Türkiye'nin dört bir yanına öğrencimizin ayağına götürdük. Hakkari'de var mı, var. Kars'ta var mı, var. Olmyan yer yok. Bununla da kaldı artık biz ilimde irfandan bir yarışın içindeyiz. Ataşehir'in artık sağlıkta da bir problemi kalmadı. Ah, ah ne çileler çektik değil mi? Bay Kemal'in döneminde SSK hastenelerinde nasıl sıkıntılar çektik değil mi? Şimdi ben CHP'li kardeşlerime sesleniyorum ideolojik tartışmaları bırakın. Ataşehir belediye başkanının eşi burada bol bol daire sahibi oluyor, daire dağıtıyor. Bunların hesabını Ataşehirli kardeşim sormayacak mı? Pazar günü ilk sınavı yapıyoruz sonra geleceği hazırlanıyoruz.
Samandıra'daki eski askeri havaalanının olduğu bölgeye şehir hastanesi yapıyoruz. Şimdi Göztepe'deki hastaneyi de büyütüyoruz.
İSTİHBARATI SATACAĞIM DİYENDEN DEVLET YÖNETİCİSİ Mİ OLUR?
6100 km bölünmüş yol yapıldı, biz 16 yılda 20 bin km bölünmüş yol yaptık. Kardeşlerim yüksek hızlı treni ülkeye kazandırdık mı? Nasıl memnun musunuz? Bir tanesi çıkmış ne işimiz var yüksek hızlı trenle diyor. Sivaslı kardeşlerime böyle diyor, göçü hızlandırırmış yüksek hızlı tren. Biri TİKA'yı, MİT'i satacağım diyor, istihbaratı satacağım diyenden devlet yöneticisi mi olur? Zavallı bunlar zavallı. Bunlara gereken dersi veriyor muyuz?
ŞU ANDA KANDİL'E İNİYORUZ
Biz artık kendi otomobilimizi yapacağız. Hem de elektrikli. Bunlar siparişler alınmasına rağmen uçak fabrikasını gaz ocağı fabrikasına dönüştürüldü. CHP zihniyeti bu. Bunlardan bir şey olmaz. Şu anda Kandil'e iniyoruz. Neyle? İHA ile. İHA'lar koordinatları veriyor, F16'lar da tepelerine biniyor. Kandil'de örgütün depolarını vurduk. Sonra toplantı halindeki örgüt üyelerini vurduk. 35 terörist orada etkisiz hale getirildi. Onlar lider kadrodandı. Bay Kemal Afrin'e girmeyin diyor, siz kimsiniz? Biz kararımızı verdiysek gireriz, gireriz. Şimdi Kandil'deyiz, gerekirse Sincar'dayız. Mehmetçik niye var?

1 MİLYON KİŞİ MÜRACAAT ETTİ
Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun hiç dinlemeyiz, vururuz. İmar Barışı'nı çözüyoruz aman geç kalmayın, müraacatınızı yapın. Şuana kadar imar barışına müracaat eden kişi sayısı 1 milyonu aştı. Biz siz için varız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üsküdar'daki konuşmasından satır başları;

Bay Muharrem üniversite ücretli diyor, ücretli değil üniversite öğrencisi 470 lira burs alıyor. Bizim iktidarımız yolsuzlukların iktidarı değil, Bay Kemal yolsuzluklara gömüldünüz. Bu yola çıkarken biz 4 temel direk üzerine ülkemizi yükselteceğiz. Eğitim, sağlık, adelet, emniyet. Bay Muharrem'in ses kayıtları düşmüş böyle bir ağız olur mu? Bundan Cumhurbaşkanı olmaz. Benim milletim edep adap noktasında bu değerlerin kıymetini bilir.
AVRASYA TÜNELİ 2016'DA AÇILDI, 23 MİLYON ARAÇ GEÇTİ
Biz bunlara neslini bil, ceddini bil, haddini bil diyoruz. Eğitimde 280 bin derslik yaptık. 580 bin öğretmen atadık. Marmaray'ın merkezi burası, 29 Ekim 2013'te açtık şuana kadar buradan 268 milyon yolcu geçti. Avrasya Tüneli 2016'da açıldı, 23 milyon araç geçti. Bay Muharrem diyor ki köprü ücreti fazla, 3.köprünün parası fazla geliyorsa 1.köprüden geç, 2.köprüden geç, memnun değilsen sandalla geç. Bay Muharrem acaba Marmaray'dan, Avrasya'dan geçti mi? Bay Kemal geçti mi? Geçse bile gizli geçer. 79 senede 6100 km bölünmüş yol yapılmışken biz 16 yılda 20 bin km bölünmüş yol yaptık, nereden nereye geldik.
BAY MUHARREM BİZ KANDİL'İ BOMBALADIK
İçeride ve dışarıda PKK'ya gereken mücadeleyi veriyor muyuz? PKK ile mücadeleyi şimdi Kandil'de yapıyoruz. Bay Muharrem oraya girmek için ABD'den izin alman lazım diyor. Bay Muharrem biz Kandil'i bombaladık. Kandil'deki operasyonda PKK'nın üst düzey 35 militanını öldürdük. Bay Muharrem bizi kendisi gibi sanıyor, biz bugüne kadar beşer planında kimsenin karşısında eğilmedik. Sen fizik öğretmeni olsan ne yazar ya? Bir dershanede 10 tane öğretmenin primini bile ödemedin. Helal haram bilmeyenden bir şey olur mu?
BEN KÜRT KARDEŞLERİME SESLENİYORUM
Samandıra'daki askeri alana dev bir şehir hastanesi yapıyoruz. İstanbul'da şimdi millet bahçesi yapıyoruz. Aynı zamanda millet kıraathanesi yapıyoruz. Şimdi burada Çamlıca Camii yapılacak. Çamlıca Camii ile birlikte Türkiye dünyaya farklı bir mesaj verecek. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum, bu HDP'nin oyununa gelmeyin, bunlar Kürtçüler. Bay Muharrem gitti Edirne'de Demirtaş'ı ziyaret etti. Bunlara Osmanlı tokadını vurun. Bizi parçalamak istediler biz bunlara fırsat vermedik. Bizi parçalayamayacaklar.

BEDELLİ AÇIKLAMASI
Bedelliyle alakalı da inşallah 24’ünden sonra masamın üzerinde önemli olan çalışmalarımdan bir tanesi de odur. Ama ben Bay Kemal gibi Bay Muharrem gibi palavra atamam. Ben Genelkurmay Başkanımı çağıracağım Milli Savunma Bakanımı çağıracağım onlarla beraber oturacağım konuşacağım ve nihai kararımızı da vereceğiz.
Cumhurbaşkanı'nın Sarıyer'deki açıklamaları;
Bay Muharrem kafayı Yavuz Sultan Seçim Köprüsü'ne taktı. Neymiş pahalıymış. Bayramda birinci köprü ücretsiz! İkinci köprü ücretsiz. Sen oradan geçersin.
Ne diyor. Amerika'dan telefon geldi. Ya sana kimdem telefon geldi. Ha orada heralde bunların ofisi var. Büyük ihtimal oradan telefon geldi. O kadar koli koli belgeyi gazete küpürü olarak açıklamışlar. Sonra Bay Kemal inceledi. Bu belgeler ile ABD'nin FETÖ'yü iade etmesi lazım dedi. Bunların açıklamaları bile ayrı. Bay Kemal ayrı, Bay Muharrem ayrı.
Bay Kemal 'Gel bakalım Muharrem' dedi. Pazardan sonra 'Git bakalım Muharrem' diyecek.
'TAKSİCİLERDEN BİR RİCAM VAR'
UBER meselesi tek bir açıklamayla bitti mi, bitti. Patronları benimle görüşmek istedi ben istemedim. Sizi kıramazdım. Sizden bir ricam var. Arabalarınız pırıl pırıl olsun. Sigara içmeyin arabalarınızda, müşterilerinize de içirtmeyin. Beni mahçup etmeyin.