Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri'de konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, "Birileri bir fitne fesat kaynatıyor. Bu ne biliyor musunuz? Oyumu Cumhurbaşkanına vereceğim ama parlamento da AK Parti'ye vermeyeceğim. Böyle bir şey olabilir mi? Bu oyunu da bozmaya var mısınız? Bu oyunu da tezgahı da bozacağız. 24 Haziran'da münafıklar çetesini yere gömeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri'de konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan valilik önünde geçekleştirilen AK Parti Kayseri Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti.

Konuşmasına, "Yüreği Erciyes gibi yüce Kayseri" diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'nin sanayinin, ticaretin, tarımın, eğitimin medarı iftiharı olduğunu, Anadolu'nun ortasında nasıl bir başarı abidesi yükseltileceğini Türkiye'ye ve dünyaya gösterdiğini belirtti.

Erdoğan, "Bize böyle bir milletin evladı olma şerefini bahşeden Rabbime hamd ediyorum. Şu muhteşem kalabalık, gönüldaşlarım, sizlerle birlikte buradan inşallah 24 Haziran'a yürüyoruz." diye konuştu.

Kayserililere, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 68 gibi rekor bir oyla kendilerine destek vermesinden dolayı şükranlarını sunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kayseri AK Parti iktidarlarının diriliş hamlelerinin en yakın şahidiydi. İnşallah Kayseri 24 Haziran'da, altını çiziyorum, erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi şahlandıracak illerin de başında gelecektir. Ey Kayseri, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmeye hazır mıyız? Kayseri, 24 Haziran'da güçlü ve itibarlı Meclisiyle etkili ve istikrarlı hükümetiyle bağımsız ve tarafsız yargısıyla yeni bir Türkiye'ye merhaba demeye hazır mıyız? Şimdi bir şey soracağım, birileri bir fitne, fesat kaynatıyor. Bu ne biliyor musunuz? 'Oyumu cumhurbaşkanına vereceğim ama parlamentoda AK Parti'ye vermeyeceğim.' Böyle bir şeye siz ne diyorsunuz? Böyle bir şey olabilir mi? Bu oyunu da bozmaya var mıyız? Bu oyun, bu tezgah. Kimlerin olduğunu anlıyorsunuz. İnşallah bu münafıklar çetesini 24 Haziran'da hep birlikte yere gömeceğiz. Kayseri buna muktedirdir. Kayseri'de bu oyun sökmez, dolayısıyla Türkiye'de sökmez. Kayseri, 24 Haziran'da gelişmiş demokrasisiyle, geniş hak ve özgürlükleriyle sınırlarımız içinde ve dışında sağlanmış güvenliğiyle daha güçlü bir Türkiye'ye yürümeye hazır mıyız? İşte Kayseri budur, benim tanıdığım, bildiğim Kayseri budur, her zaman milletinin ve devletinin yanında yer alan Kayseri budur. İşte 2023 hedeflerimize birlikte yürümek istediğimiz Kayseri budur."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Kayserili kadınlara kendileri, aileleri ve ülkeleri için 24 Haziran'a kadar gece gündüz koşturmaya hazır olup olmadıklarını soran Erdoğan, daha sonra da gençlere, "Sizlere 2053 ve 2071 vizyonlarını emanet edeceğimiz Türkiye'yi birlikte inşa etmek için 24 Haziran'a kadar gece gündüz çalışmaya var mıyız?" diye sordu.

Gençlerden olumlu yanıt alan Erdoğan, "İnan bunu Türkiye duydu, evelallah. Benim bildiğim, tanıdığım, sevdiğim, güvendiğim Kayseri işte budur. Rabbim hepinizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Kayseri'nin kendilerine, kendilerinin de Kayseri'ye destek verdiğini aktaran Erdoğan, Kayseri'ye son 15 yılda 20 milyar liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Kayseri'ye eğitimde 4 bin 337 yeni derslik kazandırdıklarını, yüksek öğrenim öğrencileri için 5 bin kapasiteli yurtlar açtıklarını belirten Erdoğan, gelecek 3 yıl içerisinde 2 bin 250 kişi kapasiteli yurtlar açacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, sağlık alanında 14'ü hastane olmak üzere 41 sağlık tesisi yaptıklarını, 2 devlet hastanesinin inşaatının da sürdüğünü ifade etti.

Kayseri Şehir Hastanesinin açılışını yapacaklarını anımsatan Erdoğan, bunun kendisinin belediye başkanlığı dönemindeki rüyası olduğunu söyledi.

Hastanenin maliyetinin 430 milyon avro olduğuna işaret eden Erdoğan, "Niye? Çünkü Kayseri'ye yakışan bu. Kapıdan girdiğin zaman burada yok yok, her şey var. Bu dev eserin yatak sayısı bin 607, içinde 6 ayrı hastanesi var. Örnek bir sağlık kuruluşu. Kayseri ile birlikte ülkemizde 5'inci şehir hastanemizi açmış oluyoruz." dedi.

Yıl sonuna kadar 4 şehir hastanesini daha hizmete alacaklarını ifade eden Erdoğan, şehir hastanesinin Kayseri'ye ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.