Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir ve onun ruhundaki o hassasiyeti, o inceliği de kaybetmek istemiyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Bedellide 21 günün düşmesi söz konusu değil' ifadelerini kullandı. Erdoğan Mesut Özil'le ilgili de, "Dün akşam aradım. Milli bir davranış, hazmediyorlar. Takındığı tavır yerli ve milli, gözlerinden öpüyorum." yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gündemdeki soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "21 günün düşmesi söz konusu değil" dedi. Erdoğan, Mesut Özil hakkında, "Takındığı tavır yerli ve milli, gözlerinden öpüyorum. Fotoğrafı hazmedemiyorlar" ifadelerini kullandı. F35'lerin teslimi konusunda ise "Bu konuda herhangi bir endişeye gerek yok" dedi.

GRUP TOPLANTISINDA PARTİLİLERE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

İhtiyaç duyulması halinde her türlü yardıma hazır olduğumuzu Yunan bakanlara ilettik. Bu elim hadise konusunda ülkem ve milletim adına tüm Yunan halkına şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum.

Yemin törenimizin ardından bakanlarımızı kamuoyuna açıkladık, bakan yardımcılarımızın bir kısmını belirledik. Bakanlarımız kendi sorumluluk alanları ile ilgili kısa, orta ve uzun vadeli eylem planları hazırlıyor. Seçim sürecindeki taahhütlerimizi de hemen uygulamaya geçireceğiz. 100 günlük program çalışmalarımız devam ediyor. OHAL konusunda söz verdik, sözümüzü yerine getirdik.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK MESAJI

Çünkü her zaman dediğimiz gibi, ne aldanan olacağız ne de aldatan dedik ve bu gerçeği bir kez daha uygulamaya geçirdik. Terörle ilgili tüm düzenlemeler ve bedelli askerlik kanunlarıyla ilgili meclisten geçirerek sözümüzü tutmuş olacağız. Askerlik meselesini yeni ve köklü bir anlayışla ele almamız gerekiyor. Gerekli düzenlemelerin ve çalışmaların yapılmasının ardından Türkiye'de bir daha bedelli kanununa ihtiyaç olmayacak şekilde düzenleme yapacağız. Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini vereceğimiz, hem de TSK'nın gücünü uzman hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışacağız.

OHAL İLAN ETME YETKİMİZ VAR

İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele konusunda çıkardığı kanunlar konusunda eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil, ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur.

Haberin Devamı

TERÖRE DESTEK OLANLARI UNUTMAYACAĞIZ

Güvenlik güçlerimizin bir süredir gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar doğru yolda ilerlediğimizin ispatıdır. Suriye'yi adım adım güvenli hale getireceğiz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı büyük bir alanı Suriyeli kardeşlerimize tahsis ettik. Tüm Suriyeli kardeşlerimiz huzur içinde ülkelerine dönene kadar operasyonlarımız devam edecektir. Gerçek dostlarımız bu mücadelede yanımızda yer alanlardır. Teröristlere destek olanları da unutmayacağımızı belirtmek isterim.

HİTLER'İN RUHU BAZI İSRAİL YÖNETİCİLERİ ARASINDA HORTLAMIŞTIR

Bu coğrafyada çekilen her acının sızısını yüreğimizde hissediyoruz. Hiç şüphesiz bölgemizdeki en mazlum coğrafya Filistin'dir. Karşımızda kendisi dışında hiç kimsenin hukukunu tanımayan bir devlet vardır. Bu düzenleme İsrail'in dünyadaki, en siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır.

Haberin Devamı

Hitler ruhu İsrail'in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır. Bütün sivil toplum kuruluşlarını İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırıyorum. Bugün yaşananlara susanlar yarın yaşanacakların müsebbibi olacaktır.

TÜRKİYE HER ALANDA İTİBARLI BİR ÜLKE HALİNE GELMİŞSE...

Günümüz dünyasında bağımsızlığın, hedeflere ulaşmanın yolu imandan, inançtan, çalışmaktan geçiyor. Bir de siyaseti, diplomasiyi, ekonomiyi eklemek gerekiyor. Bugün Türkiye her alanda itibarlı bir ülke haline gelmişse bunda en büyük pay milletimize olan inancımızdır. Hem milletimize hem kendimize inandık, güvendik hem de ülkemizi büyüttük. Son 5 yılda maruz kaldığımız her saldırıyla birlikte ekonomik hançerin sırtımıza saplanma nedeni budur. Tüm milletimiz emin olsun ki kazandıklarımız karşısında bu faturanın hiçbir kıymeti yoktur.

EKONOMİK OLARAK BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE EDECEĞİZ

Çok yakında, ekonomik olarak da çok büyük kazanımlar elde edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin büyümesini, kalkınmasını engelleyemiyorlar. Şöyle sağlam bir hamleyle bu sıraları öne taşımanın önünde hiçbir mani yoktur. Çalışanlarımızdan yıllarca kesilen konut edindirme yardımını kim gerçekleştirdi, biz gerçekleştirdik. Bunlar öyle ufak, basit rakamlar değil.

Haberin Devamı

BİZ BUNU YAPTIK, NEREDEYDİ CHP?

Doların çok düşük seviyede olduğu dönemde, bu kesintiler için 4,5 milyon kişiye 15 milyar lira konut edindirme yardımı için de 8,5 milyon kişiye 3,5 milyar lira ödeme yaptık. Bunu biz yaptık; neredeydi CHP, neredeydi diğerleri? Onlar memuru, işçiyi sömürdüler. Biz geldik, bu devletin memuruna, işçisine borcu biz ödedik. 15 yıl geçti bunlar unutuldu.

TURİZMDE ÇOK HAREKETLİ BİR SEZON YAŞIYORUZ

Turizmde çok hareketli ve bereketli bir sezon yaşıyoruz. Turizm gelirlerinde rekor kıracağız. Merkez Bankası rezervlerimiz şu an itibariyle 102 milyar dolara çıkarak yeniden toparlanma başlamış vaziyette. Bizden önceki iktidarların hepsi IMF'e borçlandı, biz bunları sildik süpürdük.

ULUSLARARASI YATIRIMCILARI TÜRKİYE'YE DAVET EDİYORUM

Buradan uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye davet ediyorum. Türkiye'ye bugün yatırım yapanlar yarın en çok karlı çıkanlar olacaktır. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Cumhurbaşkanlığımız bünyesinde bu yüzden ofisler oluşturuyoruz. Ekonomide hedeflerimize koşar adımlarla ilerleyeceğiz.