Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulunu ziyaret ediyor ve rektörlerle bir araya geldi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Biz üniversite sayısını artırarak arz talep arasındaki dengeyi kurduk

Üniversitelerin uzun yıllar eğitim ve araştırma ile değil kavga ve kamplaşma ile anılması bir başka sorunumuzdu.

Bu ülkede başı kapalı öğrencileri üniveristeye sokmamak için kampüs kapılarında nöbet tutan hocaları gördük

Türkiye'nin eğitimdeki en büyük sorunlarından biri orta öğretimden üniversiteye girişteki tıkanıklıktır. Üniversitelerin adının bilimle araştırmayla değil kavgayla, kamplaşmayla, yasaklarla anılması bir başka sıkıntıydı. Öğrencilik yıllarımda bende yaşadım. Üniversiteye gidemediğim günleri unutmadım. Darbeyi destekleyen hocalar gördüm. Ünvanlarına adeta ihanet eden hocalar gördüm. Başörtülü kızlarımızı okula sokmamak için kapıda bekleyen hocalar biliyorum. 28 Şubat'ta elinde pankartla görevine ihanet ettiler. Bunlar acı bir hatıra olarak hafızamızı koruyor. Üniversiteleri bu tür tartışmaların dışına çıkardık.
TAHRİP ETMEK İÇİN DEĞİL, GÖRÜŞ İÇİN GELİN
Bu ülkenin bakanlıklarına, başbakanlıklarına orayı tahrip etmek için yürüyen değil, oraya gelecek için görüşlerini paylaşmaya gelen öğrenciler görmek istiyoruz.
Her üniversitemiz en azından bir alanda dünyanın en iyilerinden biri haline gelmelidir. Mesela tarım denildiğinde Harran Üniversitesi, Petrol de Batman, Denizcilikte Karadeniz olmalı. Artık kalite ve nitelik konusunda yoğunlaşmalıyız.
2023 hedeflerine üniversitelerimize büyük görev düşüyor. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak zorundayız. Aşmamız gereken önemli engeller var bunlardan biri çözüm sürecidir. 12 yılda ciddi mesafeler aldığımıza inanıyorum.
Bir taraftan biz Kürt vatandaşımızın yanındayız diyeceksin bir yandan da havalimanı veya yol için çalışan araçları yakacaksın. İşadamlarının yapacak şeyleri bombalıyorlar. Bakın Hakkari Havalimanı'nı 1 yıldır engelliyorlar. Terör örgütünün silah bırakma açıklaması önemli bir eşik olacaktır.

Haberin Devamı