Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başkanlara yatay mimari talimatı!

Belediye başkanlarına yatay mimari talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimseye ayrıcalık yok. Bakın daha önce İstanbul’da bunları yaşadık, şimdi o yanlışları tekrar yapamayız. Kim olursa olsun gerekeni yapacak, gerekirse de yıkacaksınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başkanlara yatay mimari talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Kampı’nda AK Parti’nin 15 büyükşehir belediye başkanı ile ayrı ayrı ve topluca görüştü. Bazı başkanların “Kaçak kat çıkılıyor, engelliyoruz. Bize tanıdıklarını, nüfuzunu anlatıyor. Sıkıntı yaşıyoruz” sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Kimseye ayrıcalık yok. Daha önce İstanbul’da yaşadık, şimdi o yanlışları tekrar yapamayız” dedi. AK Parti’nin üç gün süren Kızılcahamam kampında belediye başkanları ilgili bakanlara talep ve temennilerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da büyükşehir belediye başkanları ve bakanlarla birlikte toplantı gerçekleştirdi. Bazı büyükşehir belediye başkanları ile birebir görüşmeler yapan Erdoğan bazı illerin il, ilçe ve belde belediye başkanlarını da gruplar halinde kabul etti.

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre toplantılarda öncelikle açıklanan 11 maddelik manifestoya uyulmasını isteyen Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde açıklanan “millet bahçeleri” ve “millet kıraathaneleri” projelerinin önemine dikkat çekerek, “Şehirlerin nefes alması gerek bu projeleri hızlıca hayata geçirmeliyiz” dedi. Gençlere ve kadınlara yönelik projelerin de hayata geçirilmesi talimatını veren Erdoğan, her konuşmasında dikkat çektiği yatay mimari konusunda da büyükşehir belediye başkanlarını bir kez daha uyardı.

Haberin Devamı

‘Yıkın’ talimatı

Başkanların sıkıntılarını anlattığı toplantıda bazı büyükşehir belediye başkanları, “Kaçak kat çıkılıyor, engelliyoruz. Bize tanıdıklarını, nüfuzunu anlatıyor”, “’Ben bu kadar yatırım yaptım’ diyor. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz” gibi açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ise İstanbul’daki bazı yapıları örnek göstererek, “Kimseye ayrıcalık yok. Bakın daha önce İstanbul’da bunları yaşadık, şimdi o yanlışları tekrar yapamayız. Kim olursa olsun gerekeni yapacak, gerekirse de yıkacaksınız” dedi. Bir büyükşehir belediye başkanı, “22 kat çıkılmış, yıkmamız gerek ancak, yapılmış durumda” dedi. Erdoğan bu sözlere, “Ne olursa olsun yıkılsın” karşılığı verdi. Erdoğan başkanlara “Bu konularda sıkıntı yaşanırsa Mehmet Bey’i (Özhaseki) ya da beni arayın” dedi.

Haberin Devamı

Şehir kültürü

Alınan bilgilere göre, Erdoğan, yatay mimari ve şehirlerin tarihi yerlerinin canlandırılması konusunda çok hassas olduğunu net bir dille ifade ederken ilk beklentisinin bu olduğunu da söyledi. Şehirlerde yaşam alanlarının oluşturulmasının önemine dikkat çekerken, mevcut alanların daha fazla artırılmasını isteyen Erdoğan’ın, “Her şehrin bir kültürü var. Bunu yaşatmak, insanlara daha fazla sosyal alan sunmak öncelikle başkanları görevi” dediği belirtildi.