Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan:İsrail yönetimi bardağı taşırmaktadır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında partililere seslendi. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden ayrıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamaların tartışılması üzerine, "Zaten tartışılması için kurdum bu cümleyi" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan:İsrail yönetimi bardağı taşırmaktadır!

İşte Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları:

"Körfez gezisinde ülke liderleri ile yaptığım görüşmelerde birçok bölgesel meseleyi ele alma fırsatı bulduk. Sorunlarımızı samimiyetle konuşmanın yollarını aramamız gerekiyor. Krizin, yakın zamanda hallolacağını ümit ediyorum. Temasların, Katar krizi bağlamında önemli katkılar sağladığını ümit ediyorum. Bölgenin istikrarı için çabalarımızı artırarak devam edeceğiz."

KATAR KRİZİ

Körfez ziyaretlerinde Katar krizinin aşılmasında neler yapacağımızı konuştuk. Türkiye tüm taraflarla konuşabilen nadir ülkelerdendir. Kardeşler arasında gerksiz gerilime neden olan krizin bitmesini arzu ediyoruz. Bölgenin istikrarı için çabalarımızı artırarak devam edeceğiz.

MESCİD-İ AKSA GERİLİMİ

Müslümanların Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'den sonraki 3. kutsal mabedi, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'dır. Mescid-i Aksa'nın duvarlarını restore eden Mimar Sinan Yahudilerin ibadetlerini yapması için de alan açmıştır.

Geçmişte kasıtlı olarak ders kitaplarında yer alan "Araplar bizi arkadan vurdu" yalanını da geride bırakma zamanı gelmiştir.

Haberin Devamı

İsrail yönetiminin Harem bölgesini Müslümanlara yasaklaması bardağı taşırmaktadır. Buradaki amacın güvenlik kaygısı olmadığını tamamen Müslümanların Mescid-i Aksa'dan tecrit edilmesi amacı taşıdığı herke biliyor. Eğer İsrail elindeki silahlara güvenip böyle yapıyorsa en büyük zararı kendine yapıyor demektir. Gelin birlikte tıpkı Mekke'ye Medine'ye sahip çıkar gibi hep birlikte Kudüs'e sahip çıkalım. Mecsid-i Aksa'da olan olaylar nedeniyle Sinegog ve Havralara saldırmanın hiçbir anlamı yoktur. Bu dinimize göre yanlıştır, yasaklanmıştır. Aynı yanlışa aynı ile mukabelede bulunamayız. Biz farklıyız. Biz sadece Kudüs'te Müslümanların kutsallarına saygı gösterilmesini istiyoruz.

"AJANLARIN GELİP OTELLERDE CİRİT ATACAK, YOK BÖYLE BİR ŞEY"

Bir süredir Amerika'sı, Almanya'sı, Hollanda'sı başta olmak üzere Türkiye'ye yönelik anlaşılmaz tutumun tezahür ettiğini görüyoruz. İstiyorlar ki, sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakarlıkta bulunalım. İstiyorlar ki, onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi örselerken, kendi ajanları ülkemizde cirit atsınlar, biz bir şey yapmayalım. Kusura bakmasınlar, artık öyle bir Türkiye yok. Sen Türkiye'nin Cumhurbaşkanına, Bakanlarına ülkende konuşma imkanı vermeyeceksin ama ajanların gelip otellerde cirit atacaklar, benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey. Ya bizimle eşit şartlarda müttefiklik yapacaksınız, ya da sergilediğiniz her tavrın cevabını alacaksınız.

Haberin Devamı

"KAFAYI TÜRKİYE'YE TAKMIŞLAR"
"Fırsat bulduklarında hala kan dökmekten çekinmeyenlerin bize söyleyecek sözü olamaz. Şimdi de kafayı Türkiye'ye takmışlar. Eskiden tehditlerini süslü püslü kelimelerin arkasına yaparak saklarlardı, şimdi alenen söylüyorlar. Dürüst oldukları için teşekkür ederiz. Almanya'nın bilmem ne bakanı, Türkiye'ye nasıl çok daha zarar verebileceklerine yönelik düşüncelerini medyaya ifşa etmeye başladığına göre iyice çaresiz durumdalar. Gezi olaylarına, FETÖ'ye ümit bağladılar, olmadı. PKK, YPG, SDG'den ümit beslediler, oradan da bir şey çıkmayacak. YPG terör örgütü, onun için YPG'yi kullanmayın, SDG'yi kullanın. Fakat, artık ne yaparlarsa yapsınlar çuvala sığmıyor. Bunlar bütün açıklığı ile ortada. Ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğimiz ifade ediyorum."
"S-400'LERİ ÜLKEMİZDE GÖRECEĞİZ"
"S-400 anlaşması gerilime neden olur diye sordu. Niçin gerilime neden olur. Bir ülke kendi güvenliği ile ilgili imkanları arayışı içinde yapmaktadır. Biz Amerika ile istediğimizi alamıyorsak arayış içinde olmak zorundayız. NATO. Yıllardır Yunanistan S-300'leri kullanıyor, niye sesleri çıkmadı, Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar. İnşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz, ortak üretimle de süreci işleteceğiz. Şu anda Türkiye artık İHA'ları üretir hale geldi."
"ADİL TEKLİFLERLE TARTIŞMANIZI VE BU YOLLARI ARAMANIZI ÖZELLİKLE TAVSİYE EDİYORUM"
"Biz hiçbir zaman sadece kendimiz kazanalım demedik. Hiçbir zaman muhataplarımızı pazar, kendimizi pazarlayan olarak görmedik. Türkiye'deki OHAL'i bahane ederek karalama kampanyaları yapanlar, Avrupa'yı, Amerika'yı asla zirketmezler. Eyaletler OHAL kararı alıyor, Avrupa'da, Amerika'da vs. Bizde olunca niye rahatsız oluyorsunuz. Bizde OHAL terör örgütlerine yöneliktir, şirketlere yönelik değil. Buna rağmen hala bizi tehdit etmekten geri durmuyorlar. Bir kez daha tekrarlıyorum, Türkiye sadece Türkiye değildir. Bu ülkenin ve milletin arkasında dünyanın her yerinden insanların duası vardır. Siz kime çattığınızı bildiğinize emin misiniz. Onun için size bu tehditkar üslubu bir kenara bırakıp, eşit şartlarda ve adil tekliflerle tartışmanızı ve bu yolları aramanızı özellikle tavsiye ediyorum. Yoksa köşeye sıkıştırırım, bu mantığı bırakın."

"CİHAT ELİNDE SİLAHLA DOLAŞMAK DEĞİLDİR"

"AK Parti olarak bizim kendimizi yenilememiz gerekiyor. Önce şu hareketin, kendi içinde birbirini sevmesi gerekir. Bize ne oluyor ki kendi içimizde birbirimize karşı çalım atıyoruz. Eğer elinden dilinden emin olmayan insanlar olmadıkça biz gerçek Müslüman olamayız bunun idraki içinde olmalıyız. Son günlerde cihat cihat diye bir şeyler geçiyor. Cihat elinde silahla dolaşmak değildir. Cihat nefisle mücadeledir. Nefisle mücadele edebiliyorsak, işte cihat odur.

"BİZE ZARAR VERİYORLAR"

2019'da ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz. AK Parti'nin başarısı Türkiye'nin başarısı olacak. 2019'da ancak bu şekilde arzu ettiğimiz başarılara ulaşabiliriz. AK Parti'nin başarısı Türkiye'nin başarısı olacak. Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idraki ile hareket etmiyorsa bize zarar veriyorlar ve zarar veren kardeşlerimizi de uyarıyorum kusura bakmasınlar, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı atsınlar. Yanlışa tahammülümüz yok, 2019 bir kırılma noktası.

ERDOĞAN'DAN 'MEHMET GÖRMEZ' SORUSUNA BİR AÇIKLAMA DAHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt'e gerçekleştirdiği ziyaretlerinin ardından Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenlemiş ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden ayrıldığı iddialarına ilişkin açıklamada bulunmuştu.
İHA'nın haberine göre; Bir gazetecinin, "Yaptığınız açıklamalar çok tartışıldı" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaten tartışılması için kurdum bu cümleyi" ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Mehmet Görmez'in istifasına ilişkin bir soruya şu yanıtı vermişti:
"Henüz böyle bir adım yok. Geleceğe yönelik Sayın Başkan'ın farklı bir görevle devam etme talebi söz konusu. Başkan başka bir görev istedi Başbakan ile görüşeceğiz. Bu da Sayın Başkan ile karar verilecektir. Başkan hala görevinin başında. Ancak şu an görevden alma söz konusu değil."

Haberin Devamı