Gazete Vatan Logo

Cuma namazına bombalı saldırı

Nijerya'da Cuma namazı için toplanan kalabalığa bombalı saldırı düzenlendi. Salgırganların toplanan cemaati silahla taradığı da iddia ediliyor. Ölü ve yaralı sayısı henüz netleşmedi.

Cuma namazına bombalı saldırı

Kuzey Nijerya'nın en kalabalık şehri olan Kano'da düzenlenen bombalı saldırı, cuma namazı için toplanan kalabalığın içerisinde patlatıldı. 3 ayrı patlama gerçekleştiği ifade ediliyor.

BBC'nin ulaştığı bir görgü tanığı 50 ceset saydığını söyledi. Bu rakam henüz doğrulanmadı.

Saldırının imam cuma hutbesini okurken gerçekleştirildiği de iddia edildi.

Cuma namazı için camiye toplanan kalabalığa bombalı saldırıda bulunan saldırganlar, cemaatin üzerine silahla ateş açtı.

Reuters'in haberine göre, görgü tanığı olan Chijjani Usman, "Bu insanlar camiyi bombaladı. Bağıran insanlarla karşı karşıyayım." açıklamasını yaptı.

"Cami içine ateş edildi"

Kano eyaletinde gazeteci Abdullatif Ebubekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin en büyük camisi olan merkez camisine yönelik ilk saldırının halkın namaza durduğu sırada düzenlendiğini, birkaç patlama meydana geldiğini söyledi.

Saldırganların cami içine ateş açtığını da kaydeden Ebukekir, sayısı net olmamakla birlikte çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğundan endişe ettiklerini ifade etti.

Polis kaynakları ise saldırıyı doğruladı ancak detay vermedi. Caminin Kano Emiri olan Sanusi Lamido Sanusi'nin sarayına yakın olduğu bildirildi. Saldırganların kim olduğu araştırılıyor.

Kano kenti son beş yıldır Boko Haram örgütünün saldırılarına hedef oluyor.

Haberin Devamı