Gazete Vatan Logo

Dünya merak ediyor! Corona virüsü ne zaman biter? Corona virüsü Bilim Kurulu üyesi cevapladı!

Dünya genelinde yeni tip corona virüsü (Kovid-19) salgınında can kaybı 18 bin 900'ü geçti. Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını 18 bin 905 olarak güncelledi. Verilere göre, Kovid-19 yüzünden en fazla can kaybı 6 bin 820 kişiyle İtalya oldu. İtalya'nın ardından ikinci en fazla ölüm, salgının ortaya çıktığı ve 3 bin 281 kişinin yaşamını yitirdiği Çin ana karasında görüldü. En fazla ölümün kayda geçtiği üçüncü ülke İspanya'da da 2 bin 991 kişi hayatını kaybetti. Kovid-19 salgınından en fazla ölümün gerçekleştiği dördüncü ülke İran'da da 1934 kişi yaşamını yitirdi. Salgın nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı beşinci ülke Fransa'da ise 1100 kişi öldü. Herkesin aklında ise tek bir soru var ‘’Corona virüsü ne zaman biter?’’ ''Corona virüsü ne zaman bitecek?'' Corona virüsü Bilim Kurulu virüsün biteceği tarih ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya merak ediyor! Corona virüsü ne zaman biter? Corona virüsü Bilim Kurulu üyesi cevapladı!

Dünyada etkisini sürdüren corona virüsü salgınına karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 18 bin 919’a, virüs bulaşan hasta sayısı ise 423 bin 121’e yükselirken; 108 bin 619 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre, son 24 saatte 2 bin 360 kişi yaşamını yitirirken; 41 bin 523 kişide corona virüsü tespit edildi. İtalya’da hızla yayılan virüs, Avrupa’da da vakaların yükselmesine neden oldu. İtalya’da virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 6 bin 820’ye yükselirken; vaka sayısı da 69 bin 176’ya çıktı. İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında corona virüsü salgınıyla ilgili son 24 saatlik bilançoyu açıkladı. Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 1934’e ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 24 bin 811’e çıktığını bildirdi. ABD, Çin ve İtalya’dan sonra en çok vakanın görüldüğü ülke oldu. 55 bin 231 vakanın bulunduğu ABD’de, hayatını kaybedenlerin sayısı 801 olarak açıklandı. ABD, Çin ve İtalya’dan sonra en çok vakanın görüldüğü ülke konumuna geldi. Herkes, corona virüsü ne zaman biter sorusunu soruyor.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜSÜ NE ZAMAN BİTER?

Bilim Kurulu salgının bitiş tarihinin, alınan tedbirlerle yakından ilgili olduğunu vurgulayan Bilim Kurulu üyesi, Tevfik Özlü, “Bu virüsün ne zaman kontrol altına alınacağı veya zararının en aza indirilmesi tamamen halkın bu konudaki tavsiye ve tedbirlere ne kadar uyduğuna bağlı. Sürecin ne kadar devam edeceğini kesin olarak öngörmek mümkün değil. O yüzden net bir tarih veremeyiz. Ancak birkaç hafta evden çıkmamak gerekli. Ondan sonra daha sağlıklı bir öngörüde bulunabiliriz” şeklinde açıkladı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, halkın alınan önlemlere uyması gerektiğini söyledi. Tedbirlerin önemli olduğunu söyleyen Azap, “Halkımız alınan önlemlere, yapılan önlemlere uyarsa 4-6 haftalık bir süreç içinde tırmanış önce yatay bir seyir alır, sonra da düşmeye başlar. Bu yüzden tedbirlere uymak çok önemli. Yapılması gereken her şey yapılıyor, halkımızın her kesiminin üzerine düşen bu önlemleri alması ve uygulaması süreci daha yönetilebilir hale getirecektir.” dedi.

Haberin Devamı