Gazete Vatan Logo

Çocuklar kodlamayı öğrenecek

KidzMondo TeknoPark’taki MEB onaylı eğitimlerde çocuklar; bilgisayar teknolojisi ve terminolojisiyle donanım-yazılım bilgilerini öğrenirken kodlama ve tasarım becerisini kazanıyor

Çocuklar kodlamayı öğrenecek

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan, mimarisiyle gerçek dünyanın küçültülmüş hali olan eğlence&öğrence şehri KidzMondo, çocuklara kodlama eğitimi veriyor. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bilişim Garaj Akademisi Kurucusu Doç.Dr. Selçuk Özdemir, kodlama eğitiminin hayati önem taşıdığını belirtti. İçinde bulunduğumuz tasarım çağında çocukların “kendi mesleklerini icat edebilecekleri becerilerle donatılması” gerektiğini kaydeden Özdemir, “Bu becerilerin en başında gelen ise okuma-yazma, matematik ile beraber bilgisayarlara emir verebilme becerisi olan kodlamadır. Hatta, kodlama, önümüzdeki kısa zaman dilimi içerisinde yabancı dil bilmekten çok daha önemli olacak, çünkü bugünden örnekleri çıkmaya başlayan minik akıllı cihazlar onlarca farklı dilde konuşabilmemize, yazabilmemize, okuyabilmemize yardımcı olmaktadır” dedi.

3 yaş grubunda toplanıyor

KidzMondo TeknoPark’ta 5-12 yaş arası çocukların yaş gruplarına göre farklı teknolojik eğitimlere katıldığını kaydeden Özdemir, şöyle devam etti: “Kodlama basit anlamıyla, bilgisayar ve türevi cihazlara ne yapacağını söylememizi sağlayacak yeniçağın yabancı dil becerisidir. Bilişimle üretim, bugün bilişim dünyasının sahip olduğu donanımsal, yazılımsal ve tasarımsal bileşenleri kullanarak yeni ürünler, çözümler kısacası inovasyonlar geliştirebilme becerisidir. MEB onaylı eğitimlerde çocuklar hem bilgisayar teknolojisi&terminolojisi, donanım-yazılım bilgilerini öğreniyor hem de kodlama ve tasarım becerisi kazanıyorlar. Yarının mesleklerine bugünden hazırlanmalarını geleceğe özgüvenle bakmalarını istiyoruz. KidzMondo TeknoPark’ta hafta sonları verilecek eğitimler 3 yaş grubunda toplanıyor: 5-6, 7-9 ve 10-12. Bu 3 grup kendi yaş gruplarına göre özel hazırlanmış eğitim içeriklerini uygulayarak ezberlemeden öğrenmenin keyfini yaşıyor.”

Haberin Devamı