Gazete Vatan Logo

CITY’S halka açıldı

150 milyon dolara malolan City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi dün kapılarını halka açtı

Merkezi hafta içi 25 bin, hafta sonları 35 bin kişinin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Yıllık ciro hedefi ise 1 milyar $

NİŞANTAŞI’NDA 150 milyon dolara yapılan City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi dün kapılarını ziyaretçilere açtı. Hafta içi 25 bin, hafta sonu 35 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği merkez aralarında Dolce&Gabbana, Ferre, Versace Jeans Couture, Class Roberto Cavalli, DKNY Jeans gibi dünya markalarının da yer aldığı 126 mağazayla hizmet verecek. 6 adet işyeri ise 3 ay içinde Türkiye’ye ilk defa girecek uluslararası markalar için ayrıldı. Bu yıl 9 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen alışveriş merkezinin yıl sonu ciro hedefi ise 1 milyar dolar olarak belirlendi.

Gülaylar Group’un yaptırdığı ve 2 bin 200 kişinin istihdam edildiği City’s projesinde bilgisayar kontrollü klima sistemi kullanılarak, enerji tüketiminde yüzde 60’a yakın tasarruf sağlanacak. Mağazalar dükkan sıcaklığını ayarlayabiliyor.

Doorman ve hostes var

8 milyon dolara mal olan ve merkezinin dışına yerleştirilen LED ekran için Fashion TV ile anlaşma yapıldı. Belli dönemlerde bu kanalın defileleri yayınlanacak. Merkezin en dikkat çekici yanlarından biri de otoparkı. Müşteriler, Vale Parking hizmeti verilen otoparka girdikleri andan itibaren plazma ekranlar, katlardaki doluluk oranını sayısal olarak belirterek, sürücülere uygun noktalar hakkında bilgi veriyor. Katlarda ise her bir park alanındaki özel sensörler, yeşil ve kırmızı ışıklar ziyaretçileri yönlendiriyor.

Bu arada Türkiye’de ilk defa City’s misafirlerini özel doorman’ler (kapı görevlisi) karşılıyor. Kuledeki exclusive asansör ise misafirleri özel restoran katına hostesler eşliğinde yönlendiriyor.

İLGİLİ HABER

Nişantaşı’nın yeni yıldızı

Haberin Devamı