Gazete Vatan Logo

Çin'de 458 kişinin bulunduğu gemi battı!

Çin'de Yangtze Nehri'nde içinde 458 kişinin olduğu gemi battı.

Çin'de 458 kişinin bulunduğu gemi battı!

Çin'in güneyinde Yangtze Nehrinde 458 kişiyi taşıyan bir yolcu gemisi battı. Geminin kaptanı da dahil 30 kişi kurtarıldı.
Resmi Şinhua ajansının haberine göre olay Yangtze Nehrinde meydana geldi. Ciangsu eyaletinin başkenti Nanjing kentinden Chongqing'e doğru seyir halinde olan Dongfangcışing (Doğu Yıldızı) adlı yolcu gemisi, ani çıkan bir kasırga sırasında alabora oldu. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
Yerel medyada çıkan haberlere göre geminin kaptanı da dahil 30 kişi kurtarıldı. Gemide 406 Çinli yolcu, 5 seyahat acentası çalışanı ve 47 mürettebat olduğu öğrenildi.
Bölgeye 10’dan fazla arama kurtarma gemisi ile dalgıçlar sevkedildi. Arama kurtarma çalışmalarının güçlü rüzgar ve şiddetli yağış sebebiyle güçlükle sürdüğü belirtildi. Nehirdeki derinliğin 15 metreyi bulduğu açıklandı.
Yolcuların çoğunun yaşlı turistlerin oluşturduğu ifade ediliyor. 406 turistin büyük bölümün yaş aralığının ise 50 ile 80 arasında olduğu belirtildi. 500 kişi taşıma kapasitesi olan gemi, Çin yerel saatiyle gece 21.28'de battı. Yetkililer, geminin nehrin 15 metre derinlikte olduğu bir alanda battığı ve hala bir kısmının görülebildiğini açıkladı.

Haberin Devamı