Gazete Vatan Logo

Cihaz sorgulamaları IMEI numarası ile internetten yapılıyor!

Cihazınızın IMEI numarası ile internette IMEI sorgulama yapabilirsiniz. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) IMEI sorgulama ekranından cihazların tüm kayıt bilgilerini öğrenebilirsiniz. Bu online IMEI sorgulama işlemini e-Devlet üzerinden yapabiliyorsunuz.

Cihaz sorgulamaları IMEI numarası ile internetten yapılıyor!

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisi insanların yaşamlarının her alanında çok önemli çözümler sağlıyor. Özellikle de her geçen gün mobil akıllı cihaz alanında yaşanan gelişmeler insanların nerede olursa olsun internet hizmetlerine kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu sayede de insanların artık internetin sunduğu tüm avantajlardan ve fırsatlarından yaşamının her alanındaki ihtiyaçları doğrultusunda yararlanabilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun online IMEI sorgulama ekranı ise günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi görmekte olan modern mobil akıllı cihaz teknolojilerinde tüketicilerin karşı karşıya kalabildikleri güvenlik sorunlarının önlenebilmesini hedefliyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Türkiye’deki mobil akıllı cihaz kullanıcılarına yönelik olarak hizmete açılmış olan bir sanal hizmet uygulaması olan IMEI sorgulama ekranı ücretsiz olarak tüm teknoloji tutkunları tarafından kullanılabiliyor. Türkiye’de bir akıllı cep telefonu ve tablet bilgisayar modelinin yasal olarak kullanılabilirliliğinin oluşturulabilmesi için öncelikli olarak IMEI numarasının kayıtlı olması gerekiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun internet ortamı üzerinde yer alan online IMEI sorgulama ekranı ise cihazın IMEI numarasının kayıt bilgileri üzerinden son yıllarda tüketicinin sıklıkla karşı karşıya kalabildiği çalıntı akıllı mobil cihaz sorununun ortadan kaldırılabilmesine yardımcı oluyor. Her bir akıllı cihazın henüz üretimi aşamasında doğrudan sadece kendisine özel olan ve eşi benzeri bulunmayan 16 haneden oluşan bir sayı dizisi atanmaktadır. IMEI numarası olarak isimlendirilen bu sayı dizisi, cihazın kimlik numarası niteliği taşımaktadır. Dolayısıyla Türkiye’de cihazın yasal olarak kullanılabilirliliğinin sağlanabilmesi amacı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda IMEI numarasının kayıtlı olması gerekiyor ki online IMEI sorgulama ekranından da bu IMEI numarası kayıt bilgilerine ulaşılabiliyor. Bu yüzden de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılmış olan online IMEI sorgulama hizmet ekranı tüketicilerin çalıntı akıllı mobil cihaz sorunlarına karşı çok ciddi bir güvenlik önlemi alabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

İnternet ortamı üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun online IMEI sorgulama ekranı hizmetini kullanmak isteyen vatandaşların kesinlikle bir üyelik ya da başvuru gerçekleştirmesine de gerek bulunmuyor. Sanal platformdaki tüm kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden kimlik doğrulaması yapılmadan gerçekleştirilebilen tek işlem olan IMEI sorgulama işlemi için günün her saatinde ve nereden olursa olsun internete erişim sağlayabilmek yeterli oluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı içerisindeki IMEI sorgulama ekranı üzerinde cihaz sorgulamasının yapılabilmesi için gerekli olan cihazın IMEI numarası ise cihaz üzerinde ‘*#060#’ kodu tuşlanarak sadece dakikalar içerisinde öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı