Gazete Vatan Logo

Cihatçı eş, otobüsle balayı!

IŞİD'in mizah anlayışı! HT GAZETE Geçen temmuz ayında bir anda Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u işgal etmesiyle tüm dünyanın tanıdığı El Kaide terör örgütünün eski uzantısı IŞİD, estirdiği kanlı fırtınanın yanı sıra devletleşme yolunda yürürlüğe soktuğu bazı uygulamalarla da konuşuldu.Bunların kimisi doğrulanmadı, kimisi ise günlerce dünya medyasında yer aldı.

İşte IŞİD hakkında mizahi gerçekler:

Örgütün Nutella'cı kızları

Geçen nisan ayında Avusturya'nın başkenti Viyana'da evlerinden kaçarak Suriye üzerinden IŞİD'e katılan Bosna asıllı genç kızlar Sabina Selimoviç (15) ve arkadaşı Semra Kesinoviç (17) burada rahatlarının yerinde olduğunu ve Nutella bile yediklerini söyledi.

Pasaport çıkardılar

Musul'da hilafet ilan eden örgüt devletleşme yolunda bir de "Hilafet Pasaportu" çıkarmıştı. Üzerinde IŞİD'in bayrağındaki sembollerin yanı sıra üst tarafında "Halife İslam Devleti" ibaresi bulunuyor.

Irak ve Suriye'de ilan ettiği hilafetin ardından yeni evlenen "vatandaşlar"ına ve militanlarına siyah bayraklarla süslü otobüslerle balayı hizmeti de vermeye başladı.

Kendi parasını bastı Örgüt yeni madeni paralar da bastı ve tedavüle çıkardı. 1 ve 5 altın dinar; 1,5, 10 gümüş dirhem ve 10 ve 20'lik bakır madeni paraların en büyüğü olan 5 altın dinarın değeri 694 dolar civarında

Haberin Devamı

.Kadınları kullanıyorlar

Örgütün safına kattığı veya bazen para vererek kiraladığı kadınları, önemli görevlerdeki erkek ajanları ve devlet görevlilerini baştan çıkararak bilgi toplama görevinde kullandığı da ortaya çıktı.