Gazete Vatan Logo

Cihangir'de sır ölüm sanat camiasını yasa boğdu

İŞ Sanat Kültür Vakfı’nın sanat yönetmeni Füsun Meriç Soylu’yu arayan babası uzun süre arayıp ulaşamayınca Cihangir’de oturduğu evine gitti. Kendindeki diğer anahtarla kapıyı açıp içeri giren baba, kızını yerde yığılmış yatarken buldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, 39 yaşındaki Soylu’nun hayatını kaybettiğini belirledi. Savcılığın yaptığı ilk incelemede Soylu’nun geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtilirken, kesin ölüm sebebi yapılacak otopsi sonucunda netlik kazanacak.

Soylu’nun kuzeni Prof. Dr. Tarık Esen, genç kadının en ufak bir rahatsızlığının olmadığını belirterek, “Bu yaşta nadir de olsa kalp krizi olabileceğini düşünüyorum. Ancak şu anda net bir şey yok. Bizim açımızdan herhangi bir özel, kuşkulu durum yok. Ben profesyonel olmama rağmen o gözle bakmadım" dedi.

Sevenleri yasa boğuldu

Sevenleri bu erken ölüm karşısında şoka uğrarken. Soylu'nun birlikte çalıştığı kurumlar ve sanat camiası yasa boğuldu.

Borusan Kültür Sanat: Sanat yönetmeni Meriç Soylu 'nun ani vefatı sebebiyle derin üzüntü içindeyiz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz.

mor ve ötesi:
Meriç Soylu'nun ailesine ve yakinlarina bas sagligi dileriz.

İKSV ‏
Sevgili arkadaşımız Meriç Soylu'yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesi, dostları ve İş Sanat ekibine başsağlığı dileriz.

Yekta Kopan
Meriç Soylu'nun kaybı çok erken, çok can acıtan bir kayıp. İş Sanat'ın yönetmeniydi ve en verimli çağında bu dünyadan ayrıldı. Çok üzgünüm.

Merve Uzun
Aynı katta çalıştığım @issanat genel yönetmeni, @unibogazici mezunu Meriç Soylu vefat etti bugün... Gencecik... Hayat, ağır bazen...




Meriç Soylu kimdir?

1973 yılında İstanbul'da doğan Meriç Soylu, Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu.

Yüksek lisansını Boston Üniversitesi Kitle İletişim Bölümü'nde tamamlayan Meriç Soylu, bir süre Boston Celebrity Series çalıştı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı halkla ilişkiler ve pazarlama bölümünde yönetmen asistanlığı ve Berlin Şimdi / Now Festivali koordinatörlüğünü yaptı. 2005 - 2006 yılları arasında İş Sanat Kültür Merkezi genel yönetmen yardımcılığı görevini yürüten Meriç Soylu, Ekim 2006'da İş Sanat'ın yönetmenliği görevine getirildi. Soylu'nun cenaze töreni önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Haberin Devamı