Gazete Vatan Logo

Çift karakterli SUV’la Alpler’e yolculuk

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin ilk SUV modeli Levante, tek bir tuşla, spor ve dinamik bir binek araçtan, kabiliyetli ve konforlu bir off-road aracına dönüşüyor.

Çift karakterli SUV’la Alpler’e yolculuk

Tofaş çatısı altında Ferrari ve Maserati markalarının ülkemizde distribütörlüğünü yürüten FerMas, İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin ilk SUV modeli Levante’yi Türkiye’deki tüketicisiyle buluşturdu. 204 bin Euro’luk başlangıç fiyatına sahip Maserati Levante, Türkiye’de, ikisi benzinli olmak üzere, üç motor seçeneğiyle müşterilerinin beğenisine sunuluyor. Maserati Levante’yi, doğduğu topraklarda test etmek için geçtiğimiz hafta Milano’ya gittik. Sabahın erken saatlerinde Malpense Havalimanı’na uçağımız indiğinde bizi oldukça soğuk ama güneşli bir gün karşıladı. İlk espresso’larımızı içtikten sonra, Maserati Levante, bizi İtalya’nın Alp dağlarındaki kayak resortü Courmayeur’e götürmek için hazır bekliyordu. Rehberlerimiz, navigasyondan rotayı çıkardı, önümüzde 213 kilometrelik bir yol vardı. Önce Torino’ya giden A5 otobanından Cavaglia’ya, oradan da dağ yoluna sapıp, Aosta üzerinden Courmayeur’a varacaktık. Rotanın birçok avantajı vardı… Levante’yi otobanda, hız sınırlarını zorlayarak test edecek, ardından 4X4 deneyimi yaşayıp, buzlu yollarda Alp Dağları’na tırmanacaktık.

Haberin Devamı

İnsanı şımartmak için tasarlanmış

Bir kere, hayallerin ötesinde bir marka Maserati… Levante ise, Maserati’nin ruhunu SUV olarak vücut bulmuş hali. Aracın düz yol performansı, markanın diğer modellerinden farksız bir sürüş keyfi veriyor. Yüksek performans, hız ve güvenli sürüş konfor ile birleşince sol şerit sizin oluyor. Otobandan çıkıp Courmayeur’e doğru rotamızı kuzeye çevirdiğimizde iklim hızla değişiyor. Güneşli hava gidiyor, gri bir Kuzey İtalya öğleden sonrası ile yola devam ediyoruz. Hava -7 dereceye düşüyor, yollar buz ve kar ile kaplanıyor. “Bakalım zor şartlarda Levante ne yapacak?” diye sormadan edemiyorum kendime. Cevabını bulmak geç olmuyor. 430 beygirlik bir araç için kötü senaryo olmadığını bizzat görüyorum! Levante, keskin virajlı dar yollarda problem yaşamadan adeta evin oturma odası konforunda bir rahatlıkla ilerliyor. Nasıl mı? Cevabı basit, Maserati, ev konforunu adeta aracın içine taşımış. Bu konforun en önemli nedeni, Levante’nin şasisinde gizli. Her bir Maserati için olağan olan üstün asfalt performansı, tutunma seviyesi, düşük yüzeylerde üstün yol tutuş ve off-road performansı özelliklerini bir arada sunacak şekilde tasarlanmış. İşte bu, Levante’nin çift karakteri diyorum. Bir saat süren dağ yolunun ardından Courmayeur’e vardığımda, “Bir otomobilden daha ne istenir ki” diyorum kendime. Asfalt performansından off-road’a geçişin böylesine kusursuz olduğu bir makine, insanı şımartmak için yeter de artar bile!

Haberin Devamı

Canlı bir kasaba Courmayeur

Deniz seviyesinden 1225 metre yükseklikte kurulmuş bir kasaba. Hem kayak hem de snowboard için çok güzel pistleri var. Courmayeur, bölgenin sadece kayak merkezi değil, aynı zamanda restoranlarıyla da ünlü. Ayrıca bölgedeki Pre-Saint Didier kaplıcaları, dinlenmek için iyi bir seçenek. Aosta Vadisi’nde, Mont Blanc Dağı’nın eteklerinde yer alan kasaba, Mont Blanc Tüneli ile Fransa’ya bağlanıyor. Courmayeur, çok canlı bir kasaba. Kayaktan sonra da vakit geçirmek için pek çok aktivite var. Alışveriş sevenler için mağazalar, yeni tatlardan hoşlananlar için birçok kafe ve restoran...

Haberin Devamı

Levante 3 haneli satış rakamlarına ulaşacak

Maserati’nin distribütörü Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Bu yıl 3 haneli satış rakamlarına ulaşmayı ümit ediyoruz. Fer Mas’ın İstanbul dışında 3 ilde daha satış-servis noktası bulunuyor. Bu da markanın geleceğine olan inancımızı ve güvenimizi gösteriyor” dedi.