Gazete Vatan Logo

CHP yönetiminden 'Muharrem İnce' açıklaması

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce'yle ilgili olarak, 'Sayın Muharrem İnce'yi aday gösteren CHP'dir, sayın Kılıçdaroğlu'dur' dedi. Hamzaçebi, 'Muharrem İnce ikinci tura kalamadıysa bunun sorumluluğunu sayın Kılıçdaroğlu'na vermek vicdani midir?' sorusunu sordu. Kurultay sorusuna yanıt veren Hamzaçebi, 'Kurultay ihtiyacı görmüyorum ama olup olmayacağına delegeler karar verir. Ben delegenin bu seçim sonuçlarını çok sağlıklı değerlendireceğini düşünüyorum' dedi.

CHP yönetiminden 'Muharrem İnce' açıklaması

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, CNN Türk'te katıldığı programda seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hamzaçebi Muharrem İnce ve CHP'nin aldığı oya ilişkin dikkat açıklamalar yaptı.

Hamzaçebi'nin açıklamaları:

AK Parti, MHP ile AK Parti ittifak yapmamış olsaydı, milletvekili sayısı 17 azalmış olacaktı. Bugünkünden 17 az vekil çıkaracaktı. Bu elbette bizim için de geçerli. AK Parti'nin oyu yüzde 41.8'e inmiştir. Aynı şey CHP için de geçerli. CHP de ittifakla 22 milletvekili fazla çıkarmıştır. İttifakların seçimidir bu. Tek başına siyasi partilerin seçimi olarak alırsak doğru olmaz. AK Parti yüzde 41.8'e inmiş, CHP de yüzde 22'ye inmiş. Burada kim kazançlı, kim kaybetmiş durumda? İttifakları değerlendirelim.

"ERDOĞAN KAZANMIŞTIR, İNCE'NİN OYU İKİNCİ TURA YETMEDİ"

Cumhurbaşkanlığı seçimi, ülke yönetimini hangi siyasi partinin adayı kazanacak? Bunun yarışıdır bu. Burada Cumhur İttifak'nın adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazanmıştır. Biz Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamadık. Sayın İnce'nin oyu ikinci tura kalmaya yetmedi.

Haberin Devamı

"İNCE'Yİ ADAY GÖSTEREN CHP'DİR, KILIÇDAROĞLU'DUR"

Muharrem İnce çok iyi bir çalışma gösterdi. Heyecanlı mitingler oldu gerçekten, CHP bu mitinglere büyük bir katılım gösterdi. Sayın Muharrem İnce'yi aday gösteren CHP'dir, sayın Kılıçdaroğlu'dur. Muharrem İnce ikinci tura kalamadıysa bunun sorumluluğunu sayın Kılıçdaroğlu'na vermek vicdani midir?

Bugün partinin önünde yüzlerce belki binlerce partili var, Kılıçdaroğlu'na destek için gelmiş durumda.

İNCE'NİN 81 İLİ ZİYARETİ

Güzel olur, sayın İnce'nin örgütleri, memleketi dolaşması kötü bir şey değil ki. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olmuştur. Kurultay lafı bizim partide çok sık konuşulur. Kurultay bizim en yüksek organımızdır. Bu kadar kurultay gördüm, bizim delege sağduyuludur. Olayları iyi değerlendirir. Kurultay ihtiyacı görmüyorum ama olup olmayacağına delegeler karar verir. Ben delegenin bu seçim sonuçlarını çok sağlıklı değerlendireceğini düşünüyorum. Seçim sonuçlarına kadar Kılıçdaroğlu alkışlanırken demokrasinin önünü aşan kişi, Akşener'in adaylığının önündeki engeli kaldıran kişi, İnce'yi aday yapmak suretiyle demokrasinin önünü açan kişi olarak alkışlanırken seçim sonrası ne değişti ki sayın Kılıçdaroğlu eleştiriliyor.

Haberin Devamı

"İNCE, CHP'NİN EVLADIDIR"

NTV kanalında soruları yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise şunları söyledi:

CHP her gün zaten değişiyor. Karşısına çıkan engellerle başa çıkıyor. Muharrem İnce CHP'nin evladıdır. Büyük bir davanın lideridir. "Ben cumhurbaşkanı olacağım" diyor. CHP onu bu büyük davada destekliyor. İnce, 81 ili dolaşacağım dedi. Örgütleri dolaşacağım demedi. Öbür taraftan da Kılıçdaroğlu "ben de parlamenter sisteminin başkanı olacağım" diyor. İnce ve Kılıçdaroğlu ayrışmadan siyasetlerine devam ediyor. İki lider büyük bir öngörüyle yoluna devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU İÇİN 'İSTİFA' TARTIŞMALARI

Tayyip Erdoğan 8 puanı kaybettikten sonra Türkiye hiç Erdoğan AK Parti Genel Başkanlığı'nı bırakmalı diyorlar mı? CHP'yi tartışarak gündemi değerlendirmeye çalışıyorlar." dedi.

Haberin Devamı

CHP KURULTAY'A GİDECEK Mİ?

İsteyen herkes kurultay isteyebilirler. CHP kurumsal bir yapıdır. Dün 500 kişi 'istifa' için gelirken, bugün 5 bin kişi Kılıçdaroğlu'na destek için geliyor. Bu demokrasidir. Parti Meclisi'ni de toplayabilirler. Muharrem İnce'siyle Kılıçdaroğlu'suyla CHP iktidarın karşısında dimdik ve birlik içerisindedir.