Gazete Vatan Logo

CHP'ye davet etti

Kendisini aramızda görmek isteriz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba'yı CHP'ye katılmaya çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını Şanlıurfa’da sürdürdü. Kısas Beldesi’nde düzenlenen aşure şenliklerine katılan CHP liderini GAP Havaalanı’nda Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba’nın da aralarında olduğu yaklaşık 2 bin kişi karşıladı. İlk önce belediye binasına giden Kılıçdaroğlu, burada bir gazetecilerin AKP’nin seçim beyannamesini sorması üzerine “Ben şahsen dinlememedim. Yoğun bir programım vardı; ama hem arkadaşlar aktardı, hem de gazetelerden okudum. Şunu söyleyeyim programda galiba insan unutulmuş” dedi.

Fakıbaba’ya övgü

Programında değişiklik yaparak önce Fakıbaba’yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, “Kendisini SSK Genel Müdürlüğü dönemimden tanırım. Son derece mütevazı, hizmet verirken mesai kavramını göz ardı eden değerli bir belediye başkanı olan Fakıbaba bir halk adamı. Bizim de ismimiz Cumhuriyet Halk Partisi, yani halkın partisi. Biz halkla kucaklaşmak istiyoruz. Biz kendisini aramızda görmekten seviniriz.”

CHP il başkanlığını da ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada seçim otobüsü üzerine çıkarak; milletvekili adaylarını tanıttı ve kalabalığa kısa bir konuşma yaptı. Türkiye’de siyasetin zor olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bu ülkede bir çocuğun bile yatağa aç girmediği halkın iktidarını kurmakta kararlıyız. Yeşil kart sayısı en fazla Ş.Urfa’-da. Türkiye’de resmi rakamlara göre 12 milyon 715 bin kişi yoksul, yine resmi rakamlara göre bir yılda artan yoksul sayısı 818 bin kişi. Eğer bir ülkede yoksulluk varsa, çocuklar yatağa aç giriyorsa, o dert önce Kemal kardeşinizin derdi olacaktır bunu unutmayın. Ş.Urfa’da toprağınız, suyunuz var, bereketli insanlarımız var, buna rağmen yoksulluk fakirlik niye var? Neden, ülke iyi yönetilmediği için. Şanlıurfa’da işsizlik de var, onu da ben biliyorum. Urfalı göç veriyor başka yerlere, gidiyor yaz aylarında çalışmak için çoluk çocuk. Bunu engellemek için aile sigortasını getiriyoruz, her yoksul ailede kadınların banka hesaplarına 600 lira yatıracağız.”

Etnik kimlik şereftir...

CHP lideri daha sonra Aşure Şenlikleri’nin yapıldığı Kısas Beldesi’ne gitti. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada da beldeye daha önce de Grup Başkanvekiliyken geldiğini, üçüncü gelişinde de Başbakan olarak geleceğini söyledi. Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim inancımızda düşünmek kutsaldır. Düşüneceğiz, düşüncesinden dolayı birini hapse atmak suçtur, günahtır. Düşünürken, inançlarımıza saygı gösterirken etnik kimliklerimize de saygı göstermeliyiz. Arabımız var, Kürdümüz var, Lazımız, Çerkezimiz var. Etnik kimlik, herkesin kendi şerefidir.”

Uçağının motoruna kuş girdi, İstanbul’a uçamadı

Gaziantep’te motoruna kuş giren uçağının havalanamaması üzerine İstanbul’a gidemeyen Kemal Kılıçdaroğlu, karayolu ile Şanlıurfa’ya döndü ve GAP Havaalanı’ndan Ankara’ya gitti. Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde geldiği Şanlıurfa’da, çeşitli temaslarda bulunup, Kısas Beldesi’nde düzenlenen aşure şenliğine katıldıktan sonra Gaziantep’e gitti. Gaziantep Havaalanı’ndan İstanbul’a gidecek olan Kılıçdaroğlu’nu taşıyacak uçağın motoruna kuş girdiği saptanınca, uçuş iptal edildi. İptal yüzünden İstanbul’a gidemeyen Kılıçdaroğlu, karayolu ile yeniden Şanlıurfa’ya geldi ve GAP Havaalanı’ndan Ankara’ya gitti. Alanda gazetecilerin sorularını “Çok yorgunum” diyerek kabul etmeyen Kılıçdaroğlu, Savcı İlhan Cihaner’in adaylığına ilişkin ısrarlı sorular üzerine şu yanıtı verdi: “İlhan Cihaner bizim milletvekili adayımızdır. Fazla yoruma gerek yok. Umarım başarılı olur, parlamentoya girer.”

Kılıçdaroğlu, bir süre bekledikten sonra saat 20.55’te havalanan THY’nin tarifeli uçağı ile Ankara’ya hareket etti.

Haberin Devamı