Gazete Vatan Logo

CHP ve MHP üzerinde ciddi oyun oynanıyor

Siyasi partiler arasındaki bayramlaşma kapsamında CHP’yi sırasıyla DSP, AK Parti, BBP, Saadet Partisi, BDP, DP, İP, MHP heyetleri ziyaret etti. MHP heyetinin ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, referandum sürecine değinerek, 12 Eylül ile hesaplaşma yerine, hesaplaşmanın, hayata geçirilmek istenen 3 madde için kullanıldığını savundu. AK Parti’nin 12 Eylül ile hesaplaşamayacağını öne süren Bal, “Çünkü acısını yaşamadılar. AKP, 12 Eylülün mağduru değil, mahsulü” dedi.

Başörtüsünün toplumsal bir sorun olduğunu ve devlet-millet değerlerinin kucaklaştırılmasıyla çözülebileceğini dile getiren Bal,”Başörtüsü namusumuzdur diyen, halka böyle söyleyen iktidarın, bu namusu temizlemek boynunun borcu” diye konuştu.

Süheyl Batum da CHP ve MHP üzerinde ciddi bir oyun oynandığını düşündüğünü ifade ederek, “MHP’nin baraj altında kalması, CHP’nin bölünmesi ya da olabilirse AKP’lileşmesi gibi bir çaba içerisinde olunduğunu düşünüyorum. Siz de farkındasınız, bizler de farkındayız. Ama Türk siyaseti buna gelmeyecek, kendi mecrasında gidecektir” dedi.

Haberin Devamı