Gazete Vatan Logo

CHP üye patlaması yaptı!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığa seçilmesi CHP’de üye patlaması yaptı.

Son iki yıl içinde 10 bin kişinin istifa ettiği CHP’de, Kılıçdaroğlu dönemi ile birlikte, toplam 20 bin kişi üye olmak için partinin kapısını çaldı.
Kılıçdaroğlu’nun görevi aldığı 22 Mayıs kurultayından bu yana yoğun katılım talebi gelen CHP’ye 24 Mayıs-10 Haziran günleri arasında toplam 20 bin yeni üye kaydı başvurusu yapıldı. CHP’nin Parti Meclisi’ne sunulan son Merkez Yönetim Kurulu raporuna göre, partinin Türkiye genelinde toplam 758 bin 250 üyesi var. 160 bin üye ile en çok üye İstanbul’da yer alırken, bu ili İzmir ve Ankara izliyor. Üyelerin 23 bin 341’i de Baykal’ın memleketi Antalya’da bulunuyor.

KADINLAR İLGİLİ

CHP’nin yaklaşık 200 bin kadın üyesi bulunurken, 1980 doğumlular temel alındığında 107 bin de genç üyesi bulunuyor. Partide lisansüstü eğitim yapmış üye sayısı 4 bine ulaşıyor. Türkiye genelinde 3 ilçede hiç üyesi olmayan CHP’nin, 26 ilçedeki üye sayısı ise 50’nin altında bulunuyor.

CHP üyelerinden 143 bin 504’ünü serbest meslek sahipleri oluşturuyor. Üyeler arasında yüzde 17 oranında ev hanımları, yüzde 11 oranında da emekliler var. Esnaf üye oranı ise yüzde 6’da kalıyor. Ayrıca 98 bin işsiz, 14 bin öğrenci, 3 bin 630 avukat, 716 muhtar ve 501 sanatçı da CHP üyesi oldu. Partinin en çok üyesi, İzmir Buca, İstanbul Kadıköy ve Ankara Çankaya’da bulunuyor.

CHP’ye partinin siyasal ilkelerini, amaçlarını, siyasal yaşam anlayışını, çalışma ilkelerini benimseyen ve siyasal partilere girmelerine yasalarca engel bulunmayan her yurttaş üye olabiliyor. Yeni üye, partide 6 ay süren “aday üyelik” süreci geçiriyor. Aday üyeler, seçme ve seçilme hakkını kullanamıyor ve partinin üye kütüğüne yazılamıyor. Ancak yeni üyelere, MYK kararıyla doğrudan üyelik yolu da açılabiliyor. (Gazeteport)

Haberin Devamı