Gazete Vatan Logo

CHP: Sadece kürsü dokunulmazlığı olsun

CHP’li Özel: “Tozlanmış fezlekeler raflardan indirilirse en çok Cumhurbaşkanı’nın siyaset arkadaşları mağdur olur. Hodri meydan”

CHP: Sadece kürsü dokunulmazlığı olsun

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Fezlekeler raflarda tozlanmasın” sözüne yanıt verdi.

CHP 135, AKP 350

“Tozlanmış fezlekeler raflardan indirilirse, bundan en çok Sayın Cumhurbaşkanı’nın siyaset arkadaşları mağdur olur” diyen Özel, CHP’lilerle ilgili 135 fezleke bulunduğunu ve bunların arasında kendilerini utandıracak, başlarını öne eğecek bir suçlama olmadığını anlattı.

Özel, “AK Parti’li milletvekilleriyle ilgili 350’nin üzerinde fezleke var ve insan içine çıkamayacakları, ailelerinin yüzüne bakamayacakları suçlarla karşı karşıyalar. Fezlekeler raflarda çürütülmeyecekse, bunu, AKP içinde büyük bir tasfiyeye hazırlanıldığının işareti olarak görmek lazım. Hodri meydan. Dokunulmazlık, kürsü dokunulmazlığıdır. Bunun dışındaki tüm dokunulmazlıkları herkes için kaldıralım” diye konuştu.

‘Davutoğlu’na operasyon var’

CHP’li Özel, erken seçim iddialarına ilişkin soru üzerine şunları söyledi: “Son günlerde AKP grubu Zeyid Aslan’ı ve Bekir Bozdağ’ı ayakta alkışladı. Parlamento tarihimizde kim hangi gelenekte ayakta alkışlanır hepimiz biliyoruz. Erdoğan başbakanken başka kimi ayakta alkışladınız? Geçen gün beni dahi ayakta alkışladılar. Bu sistemli, bilinçli ve başbakanı itibarsızlaştırma, güçsüzleştirme, onun söylemlerinin parti içindeki etkisini minimize etme ve liderliğini tartışmaya açma operasyonudur” dedi.

Haberin Devamı