Gazete Vatan Logo

CHP'li vekilden Erdoğan'a kritik soru

CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, iktidarın kadrolaştığını öne sürdü. Binlerce işsiz gencin Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlandığı ya da atama beklediği ortamda, iktidarın sınavsız alım yaptığı iddialarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sordu.
İşsiz sayısının 5 milyon 804 bine çıktığı ülkede gençlerin iş bulabilmek için KPSS'ye hazırlanırken iktidarın ‘istisnai kadroları’ yandaşlarıyla doldurduğunu öne süren Selçuk Ayhan, TBMM Başkanlığına verdiği önergede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şu soruları yazılı yanıtlanmasını istedi:
“Başta Başbakanlık olmak üzere, diğer bakanlıklar ve diğer kamu kurumlarında AKP hükümetinin işbaşına geldiği tarihten bugüne kadar ‘özel kalem ve basın müşavirliği’ gibi istisnai kadrolar kullanılarak, sınavsız kaç kişi memur yapılmıştır? AKP hükümetleri döneminde ‘istisnai kadrolara’ atananlardan kaç kişi, sonradan başka kurum ya da görevlere geçiş yaptırılmıştır? Diyanet İşleri Başkanlığı'na, 50 yaş sınırında ve ilkokul mezunlarının da memur olarak atandığı ileri sürülüyor. Bu bilgi doğru mudur? Doğru ise, Başbakanlık dahil olmak üzere kamu kurumlarında bu şekilde kaç kişi istihdam edilmiştir? TOKİ'de eski ve yeni olmak üzere kaç AKP milletvekili, AKP kurucusu ya da yöneticisi yakını, KPSS şartı aranmadan memur yapılmıştır?”

Haberin Devamı