Gazete Vatan Logo

CHP hisseleri için mücadele ederiz

“İş Bankası’nda Atatürk’e ait hisseler, bize ait değil, biz temsil ediyoruz. Hukuk zemininde her mücadeleyi yapacağız. Baskı, şiddet bizi yıldıramaz. Biz birilerinin yaptığı gibi sözde milliyetçi değiliz”

CHP hisseleri için mücadele ederiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. İşte CHP Genel Başkanı’nın açıklamaları…

BRUNSON’IN TAHLİYESİ: ‘Papaz, casus, ajan, terörist, teröriste destek veriyor.’ dediler... Tüm bunlar bir gizli tanık ihbar etmiş, aldılar içeri. Gizli tanık rezaleti yaşadık. Erdoğan, Brunson hakkında 11 Ocak’ta “Sen bunu (FETÖ elebaşı) vermiyorsan, bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın” dedi. Erdoğan istifa etti mi, etmedi. Görevden ayrıldı mı, ayrılmadı. Brunson nerede? Amerika’da, Oval Ofis’te. Kim gönderdi? Erdoğan gönderdi. Erdoğan fakir mi? Ne fakiri? Erdoğan Polis Akademisindeki konuşmasında da “Sizde de bir papaz var, bizde de. Ver papazı, al papazı” diyor. E ne oldu? Bizim papaz gitti, gönderdiler. Neyle? Özel uçakla. Hani ‘Ajan, casus, vermem’ diyordun. Ne oldu da verdin?

BAHÇELİ’YE ÇAĞRI: Türkiye’nin onuru, haysiyetiyle oynayan ve Türkiye’yi uluslararası arenada zor duruma sokan hükümete ve saraya destek vermeyi sürdürecek misin?

Haberin Devamı

TRUMP’IN DEDİĞİ DOĞRU ÇIKTI: Trump, “Uzun ve yorucu bir müzakere süreci geçirdik. Bu ülkede fidye ödemiyoruz, artık en azından. Fidye ödemeyeceğiz, aksi halde büyük sorunlarla karşılaşacaksınız, kötü şeyler olacak” diyor. Şimdi Erdoğan’a soruyorum; ne müzakeresi yaptınız? Ya Trump doğruyu söylüyor sen yalan söylüyorsun ya sen doğruyu söylüyorsun Trump yalan söylüyor. Ama Trump’un dediğinin hepsi çıktı, senin söylediklerinin hiçbiri olmadı? Trump mahkemeye değil, Erdoğan’a teşekkür etti. Erdoğan serbest bıraktı.

GERÇEK HAKİM OLSALARDI…: Ülkeye en büyük kötülüğü bu mahkemeler yapmıştır. Bunlar eğer gerçekten hakim olsalardı Brunson’ın içeride kalmasının gerekçesini yaratan gizli tanıkların tamamını tutuklarlar, isimlerini açıklarlardı.

HANGİ ADALET?: Papaz ceza aldı yurt dışına özel uçakla uçtu ama KHK ile görevine son verilen daha yüzlerce bilim insanı yurt dışına aile boyu çıkamıyorlar, hangi adalet? Harp okulu öğrencileri darbe yapacaklarmış, öğrenci darbe mi yapar? Yakalayacaksan, tutuklayacaksan komutanını tutukla. Hava harp okulu öğrencilerini ömür boyu hapisle cezalandırıyorsun, bu adalet değildir.

Haberin Devamı

KAŞIKÇI VAKASI: Türkiye, üçüncü dünya ülkelerinin bile operasyon yaptığı ülke haline geldi. Suudi kökenli bir gazetecinin Suudi Arabistan Konsolosluğunda öldürüldüğü anlaşıldı. Bir gazeteci senin ülkende nasıl öldürülür? Bunun hakkına niye sahip çıkmıyorsun?

ATATÜRK’ÜN VASİYETİ: Mal varlığı varsa, vasiyeti herkes yapabilir. Hukuk güvencesi altında olan bir iradedir. Atatürk de ölmeden önce kendi el yazısıyla vasiyetini yazdı. İş Bankası’nda Atatürk’e ait hisseler, bize ait değil, biz temsil ediyoruz. Türkiye’nin en büyük özel bankası. ‘Şimdi o bankaya el koyacağım’ diyor. Kenan Evren de aynısını yaptı. Sen de aynısını yapıyorsun. Ne farkınız var? ‘Yurt dışından yabancılar gelsin’ diyorlar. Niye gelecek, bankaya el koyuyorlar. Bütün kamu bankalarını perişan ettiniz, içini boşalttınız, sonra İşsizlik Fonundan paraları bankalara aktardınız. Şimdi İş Bankası’nda para var. ‘Bankayı nasıl ele geçiririz’ bunun hesabını yapıyorlar. Hukuk zemininde her mücadeleyi yapacağız. Baskı, şiddet bizi yıldıramaz. Mahkemeleri aracılığıyla her türlü numarayı çekiyorlar. Bunların hiçbirisi bizi ırgalamaz, vız gelir tırıs gider. Biz inandığımız yolda, korkmadan, çekinmeden, yüreklice yürürüz. Biz birilerinin yaptığı gibi sözde milliyetçi değiliz.

Haberin Devamı

Sağlıkta şiddet için teklif

83 yıllık Cumhuriyet döneminde 1 hekim şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. Ama 16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde şiddet nedeniyle hayatını kaybeden hekim sayısı 11. Şiddet vakası sayısı ise 2012-2018 arası 68 bin 375. 2013’te bu konuda Mecliste bir araştırma komisyonu kuruldu, ancak aradan geçen sürede yürütme organı tarafından bir şey yapılmadı. Bu konuda kanun teklifi hazırlayacağız. Bütün partilerin genel başkanlarına sesleniyorum, sağlıkta şiddete son vermek istiyorsak, bu konuda el birliği yapmamız gerekiyor.