Gazete Vatan Logo

CHP: Güvenliğin artması bizim de talebimizdir

Adalet Yürüyüşü’nü sürdüren CHP, saldırı iddiaları nedeniyle alınan güvenlik önlemlerinden rahatsız olmadıklarını açıkladı

CHP: Güvenliğin artması bizim de talebimizdir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşünün 21’inci gününe, Kocaeli’nin Körfez ilçesindeki kamp alanından başlarken, önce bir açıklama yaptı. Sözlerine 5 Temmuz 1993’te Erzurum’un Başbağlar köyünde yapılan katliamı hatırlatarak başlayan Kılıçdaroğlu, adaletin ne kadar önemli olduğunu herkes anlatmak istediklerini ifade etti. Bir kararnameyle 780 hakim ve savcının yerinin değiştirilmesini eleştiren Kılçdaroğlu, “Hangi gerekçeyle? Siyasi otoritelerin beklentilerine uygun yeni hakim ve savcılar görevlerine başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz” dedi.

Yol ulaşıma kapandı

Yürüyüş sırasında bir ihbar üzerine D-100 karayolunun İstanbul yönü tamamen kapatıldı. İstanbul yönüne gidenler TEM yolu ve ara yolları kullandı. Bir kamyonun yürüyüşe katılanların arasına gireceği yönündeki ihbar üzerine, olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, D-10 karayoluna girişi sağlayan yan yollar da araçlarla kapatıldı.

‘Yürüyüşe dönük değil’

Bir süre sonra, yürüyüşe saldırı hazırlğında bulunan DEAŞ’lıların yakalandığı haberi geldi. Hereke’de yapılan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplanısı sonrası açıklama yapan parti sözcüsü Bülent Tezcan, “Bu yürüyüşe dönük özel bir saldırı ya da planlamaya dayalı bir operasyon değilmiş, emniyetin yaptığı açıklama. Emniyetin rutin bölgedeki terör örgütlerine yönelik çalışmasının bir parçası. Doğal olarak yürüyüş güzergahı buradan geçince emniyetin dikkati ve çabaları da belli noktalara daha fazla yoğunlaşıyor. Bu çerçevede özel bir şey, yürüyüşe dönük saldırı planı değil, ama genel operasyonlar çerçevesinde yapılmış önlemler olduğu bilgisini aldık. Önlemlerin artırılmasından biz rahatsız değiliz. Bunlar bizim ayrıca talebimizdir” dedi.

Haberin Devamı

‘Kemerde bir ilik kazandım’

Yürüyüş sırasında zayıflayıp zayıflamadığının sorulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Zaman zaman soruyorlar zayıfladın mı, kilo verdin mi? diye. Kemerde bir ilik kazandım onu ifade etmek isterim. Ama öyle 5 kilo vermem söz konusu değil” diye konuştu.