Gazete Vatan Logo

CHP’den 2.200 TL asgari ücret vaadi

CHP dün seçim bildirgesini açıkladı ve adaylarını tanıttı. Toplantıda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu net 2.200 TL asgari ücret sözü verdi

CHP’den 2.200 TL asgari ücret vaadi

Seçim Sloganını ‘millet için geliyoruz’ olarak belirleyen CHP de bildirgesini halkla paylaştı. Ankara JW Marriott Otel’de düzenlenen, 600 milletvekili adayının da tanıtıldığı toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

TÜRKİYE HUZUR İSTİYOR: Türkiye, kavga değil, huzur istiyor. Türkiye, istibdat değil, hürriyet istiyor. Türkiye tek adam rejimi değil, demokrasi istiyor. Türkiye saraydan değil, halktan yana bir yönetim istiyor. Türkiye, mafya devleti değil, hukuk devleti istiyor. Türkiye, eşi dostu zenginleşmiş, kokuşmuş bir yolsuzluk düzeni değil, herkesin emeğinin, alın terinin karşılığını aldığı emekten yana bir Türkiye istiyor.

HEP BİRLİKTE TAMAM: Cumhuriyetten, demokrasiden, emekten, fakirden, emekten üretimden yana olanlarla hep birlikte “tamam” diyeceğimiz bir seçimi başlattı. Türkiye’nin 5 temel sorununu çözeceğiz. Kendi seçim bildirgelerini açıkladılar. Ben de büyük bir dikkatle dinledim. Onların seçim bildirgeleri ranta dönük. Bizim seçim bildirgemiz insana ve üretime dönük. Arada siyah ve beyaz kadar fark var. Her yerde bunu anlatacaksınız. Ranta değil, insana ve üretime dönük bir bildirgeyle yola çıktık.”

Haberin Devamı

KOBİ’LERE SIFIR FAİZLİ KREDİ: Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı, parlamentoda Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun olduğu bir Türkiye’de vergi ve sigorta prim borcu olmayan bütün KOBİ’lere bir yıl süreyle sıfır faizli kredi vereceğiz. Çiftçi kardeşim senin borçlarının faizlerini son kuruşuna kadar sileceğim. Şeker fabrikalarını geri alacağız. İhalelerini iptal edeceğiz, onlar milletindir. En geç 5 yıl içinde ülke orta gelir tuzağını aşacak ve Türkiye’de kişi başına gelir en az 15 bin dolar olacak.. Asgari ücret net 2 bin 200 lira ve vergisiz olacak. En düşük emekli aylığı bin 500 lira olacak. Ramazan ve Kurban bayramındaki iki maaş ikramiye vaadimiz aynen devam ediyor.

CHP’NİN SEÇİM VAATLERİ

5 temel soruna acil çözümler

CHP’nin bildirgesinde adalet, eğitim, ekonomi, toplumsal barış ve dış politika olmak üzere 5 temel sorunun acilen çözüleceği vaat edildi.

Haberin Devamı

- İKİ DEV PROJE: Anadolu Kalkınma Kuşakları ve Merkez Türkiye Programı ile hem bölgelerarası eşitsizliklerin ortadan kaldıracağı hem de Türkiye’nin küresel ekonomiyle bütünleşmesinin sağlanacağı sözü verildi.

- YENİ BAKANLIKLAR: CHP bildirgesinde kurulması planlanan yeni bakanlıklar şöyle sıralandı:

İnsan Kaynakları Bakanlığı: Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarını destekleyecek, yaşam boyu teknik beceri ve öğrenim süreçlerini yönetecek İnsan Kaynakları Bakanlığı’nı kuracağız. Eğitim ve iş gücü talebi arasındaki eşgüdümü İnsan Kaynakları Bakanlığı aracılığıyla sağlayacağız.

Kadın Bakanlığı: Toplumsal yaşamda kadın-erkek eşitliğini sağlamak amacıyla kurulacaktır.

Esnaf Bakanlığı: Esnaf ve sanatkarların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız.