Gazete Vatan Logo

CHP’de sürpriz: Adnan Menderes aday olsun!

CHP’de sürpriz: Adnan Menderes aday olsun!

İl başkanlarından sonra milletvekilleri de CHP lideri Kılıçdaroğlu’na Köşk adayı olarak Büyükerşen’i tercih edeceklerini iletti. ‘Çatı adayı’na soğuk bakılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi aday belirleme toplantılarına milletvekilleriyle devam etti. Kapalı grup toplantısında “Cumhurbaşkanı adayımız kim olsun?” oylaması yapıldı. CHP’li vekillerin çoğunluğu, il başkanları gibi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in adını verdi. CHP milletvekilinin Köşk adaylığı için önerdikleri isimler arasında sürpriz bir ismin daha yer aldığı öğrenildi. 1-2 milletvekilinin eski Başbakan Adnan Menderes’in torunu Prof. Dr. Adnan Menderes’i önerdikleri belirtildi.

Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşları, odalar, kanaat önderleri ile yapacağı görüşmelerin ardından Parti Meclisi ve MYK’sı ile konuyu değerlendirecek. CHP’nin adayını haziranın son haftasında netleştirmesi bekleniyor. Toplantıda, Büyükerşen’in yanı sıra Deniz Baykal, Sami Selçuk, İlhan Kesici, Rıza Türmen, Ümit Boyner, İlker Başbuğ, Altan Öymen, Kamer Genç gibi isimlerin önerildiği öğrenildi.



Çatı adaya tepki

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun vekillerle yaptığı toplantıda büyük çoğunluğun, MHP’nin gündeme getirdiği, “çatı aday” önerisine karşı çıktığı öğrenildi. Vekiller, seçime CHP’nin kendi adayı ile girmesi gerektiğini savundu. Her partinin kendi adayı ile ilk tura girmesi ikinci turda muhalefetin adayının, “doğal çatı aday” olacağı ve seçmenin bu isimde birleşebileceği yorumları yapıldı.

Toplantıda söz alan Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in de, “Aday ben olmalıyım. 20 milletvekili beni aday göstersin. Tayyip Erdoğan ile ancak ben kapışır onun dengesini, ancak ben bozarım. En korktuğu aday da benim” dediği öğrenildi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, herhangi bir ismi gündeme getirmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Milletvekillerinin yazdığı Cumhurbaşkanı aday isimlerine sadece sizin bakacağınız söyleniyor” sorusuna, “Aynen öyle” karşılığını verdi.

İlk durak TESK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini almak amacıyla başlattığı görüşmelerin ilk durağı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) oldu. Kılıçdaroğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken’le görüştü. “Esnafla başladık, siftahı sizinle yaptık. Bakalım bereket nasıl olacak, bunu hep beraber görmüş olacağız” diye konuştu. Palandöken’in, “Bereketli olur inşallah” demesi üzerine, Kılıçdaroğlu, “İnşallah” karşılığını verdi. Konuşmasını tamamlayan Palandöken, Kılıçdaroğlu’na, “Sayın genel başkanım, bir esnaf çorbası içeceksiniz inşallah” dedi. Kılıçdaroğlu da, “Esnaf lokantaları meşhurdur sayın başkan, biliyorsunuz” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı