Gazete Vatan Logo

CHP’de Sarıyer krizi!

CHP’nin Sarıyer aday listesini 9 dakika geç verdiği iddiası ortalığı karıştırdı. AK Parti ve MHP itiraz etti. CHP’nin Sarıyer’de seçime girip giremeyeceği seçim kuruluna bağlı.

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Yüksek Seçim Kurulu’na son başvuru gününde partilerin meclis üyesi aday listeleri belli oldu. Listelerin 18 Şubat Salı günü 17.00’ye kadar verilmesi gerekiyordu. CHP’nin Sarıyer listesi dün saat 13.28’de ilçe seçim kuruluna faksla gönderildi. Faksta yetkili kişi olarak CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Diribaş’ın adı yer alıyordu. Saat 17.00’dan önce ilçe seçim kuruluna gelen Diribaş faksla gelen belgeyi ‘aslı gibidir’ imzasıyla teslim etti.

Listenin faks yoluyla teslim edilmesine AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban yazılı olarak itiraz etti. Bunun üzerine CHP ıslak imzalı belge ve CD’yi de teslim etti. Teslim saati de 17.09 olarak tutanakta yer aldı. AKP ve MHP, CHP’nin seçimlere girmesinin yasaklanmasını istedi. Öncelikle İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nca bir değerlendirme yapılacak.

CHP’lilerin kavgası!

Yaşanan gecikmenin nedeninin, tekrar belediye başkanı olarak aday gösterilen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in listelerdeki isimler üzerine anlaşmazlık yaşayarak tartışması olduğu öne sürüldü.

Görevini bırakan Mehmet Deniz belediye meclis üyesi adayı 16 partilinin demokratik teamül dışında antidemokratik yöntemle meclis üyeliği adaylıklarına getirildiği için istifa ettiğini açıkladı. Deniz, listenin geç kalmasından sorumluları olarak Şükrü Genç ve CHP Genel Merkezi’nin 5 kişilik komisyonunu gösterdi.

‘17.00’de alındı’

Şükrü Genç’in basın danışmanı Cengiz Kahraman ise, 17.09’un tutanağın imza altına alındığı saat olduğunu vurguladı. Listelerin genel merkez tarafından topluca YSK’ya teslim edildiği hatırlatan Kahraman, “Sarıyer İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin listesinin onaylı bir örneğini saat 17.00 itibarıyla yetkili kılınan partiliden teslim almıştır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da, “Sarıyer’de arkadaşlarımız teslim belgesini aldı, normal saatinde de teslim etmişler. Diğer partilerin tutanak tutması önemli değil, CHP’nin yetkili ilçe seçim kuruluna listeyi sunup teslim belgesini alması önemli olan” diye konuştu.

AK Parti: YSK kararına aykırı

AK Parti’nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP’nin aday listelerinin faksla gönderilmesinin hukuken mümkün olmadığını, YSK kararına aykırılık taşıdığını öne sürerek, “Bu usulü biz uydurmuyoruz. YSK’nın belirlediği bir usül” dedi.

MHP ve SP girememişti

MHP, 2009 yerel seçimlerinde Kocaeli Kartepe ve İstanbul Maltepe’de aday listelerini 19 Şubat 2009 saat 17.00’de Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edemeyip 25 dakika gecikince seçime girme hakkını kaybetti. Saadet Partisi de evrakları il seçim kuruluna gereken sürede ulaştıramadığı için Şırnak’ta seçime girememişti.

Beşiktaş’ta da liste şoku!

CHP MYK, Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’i belediye meclis üyelerini Genel Merkez’e sormadan değiştirdiği için görevden aldı. Gedik, ihraç istemiyle de disipline sevk edildi. Gedik’in Genel Merkez’in gönderdiği listeyi değiştirip, 2 ismi yazdığı ve İlçe Seçim Kurulu’na bu şekliyle teslim ettiği belirtildi.

Haberin Devamı