Gazete Vatan Logo

CHP’de Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy krizi

CHP İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını belirledi. İstanbul’da 13 başkandan 5’i aday gösterildi. Adayların Sarıgül’e yakın olması kriz yarattı

CHP’de Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy krizi

Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy adayı tartışmalar yüzünden en sona bırakıldı. İzmir Konak’ta Hakan Tartan, Karşıyaka’da Cevat Durak aday yapılmadı.

CHP dün seçim mesaisi yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK ve PM toplantılarında, İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerin metropol ilçelerinin başkan adayları belirlendi. Önce MYK ardından PM’de gece geç saatlere kadar süren tartışmalar yüzünden Kadıköy, Beşiktaş ve Bakırköy adaylarının önümüzdeki günlerde belli olacağı öğrenildi. CHP yönetimi, 30 Mart yerel seçimlerinde yarışacak 500’e yakın adayı belirlenmek için önce Kılıçdaroğlu başkanlığında MYK’yı topladı. Ancak MYK tartışmalı geçince uzadı, saat 14.00’deki Parti Meclisi toplantısı 2.5 saat rötarla başladı. MYK’da Sarıgül’e yakın isimlerin ön planda olmasının tartışmaya yol açtı.


Alınan bilgiye göre İstanbul’un en önemli ilçelerinden Beşiktaş’ta İsmail Ünal, 20 yıldır Kadıköy’de başkanlık yapan Selami Öztürk, Bakırköy’de de Ateş Ünal Erzen yerini koruyamadı. MYK’da bu isimlerin yerine yeni isimler konulurken Sarıgül’ün danışmanı Tonguç Çoban’ın Beşiktaş için düşünülmesi kriz yarattı. Bazı genel başkan yardımcıları itirazlarını PM’de de sürdürünce bu ilçenin adayı belirlenemedi. MYK’da Kadıköy için Bülent Kerimoğlu ismi gündeme geldi. Bu isim yerine PM’de Aykut Nuhoğlu önerilirken bu ilçede de aday belirlenemedi. Bakırköy’de adı geçen Mehmet Karlı’nın “TDH’den isimlerle aynı listede olma” çekincesini ilettiği, bu nedenle Bakırköy’ü istemediği ileri sürüldü. Gelişmeler üzerine Bakırköy adayının açıklanması da sona bırakıldı.


Başkanlara büyük tırpan...

MYK sonrasında yapılan ve gece geç saatlere kadar süren toplantıda, CHP’nin elinde bulunan ilçeler de değiştirildi. Adalar’a Mustafa Farsakoğlu yerine Atilla Aykaç, Avcılar’a Mustafa Değirmeci yerine Handan Toprak, Kartal’a Dr. Altınok Öz yerine Hüsnü Süslü, Maltepe’de Mustafa Zengin yerine Canan Kaftancıoğlu, Şişli’de de büyükşehir adayı olan Sarıgül yerine Hayri İnönü aday gösterilecek.

İstanbul’da CHP’nin elindeki 13 belediyeden sadece 5’inin başkanı yerini koruyabildi. Sarıyer’de Şükrü Genç, Ataşehir’de Battal İlgezdi, Silivri’de Özcan Işıklar, Çatalca’da Cem Kara ve Büyükçekmece’de Hasan Akgün yeniden aday gösterildi. CHP’de bir önceki PM’de belirlenen Eyüp adayı Selami Çelebioğlu’nun yerine Ferzan Özer getirildi. Küçükçekmece için Gökhan Gümüşdağ, Üsküdar’a İhsan Özkes, Beyoğlu için ise Aylin Kotil aday gösterildi.

Trakya’da vekil adaya tepki var

Tekirdağ’da Adem Dalgıç yerine Kadir Albayrak, Edirne’de Sedefçi yerine Gürkan aday gösterildi. Sedefçi’nin bugün DSP’ye katılacağı ve bu partiden aday olacağı iddia edildi. Kırklareli’nde de Kesimoğlu aday olurken Kırklareli örgütü de istifa kararı aldı.

CHP, İzmir’de de metropol ilçelerde büyük oranda değişime gitti. Konak’ta Hakan Tartan yerine Hüseyin Mutlu Akpınar, Buca’da Ercan Tatı’nın yerine Levent Piriştina, Karşıyaka’da Cevat Durak yerine Sema Pektaş, Çiğli’de Metin Solak yerine Aziz Buğa aday gösterildi. Ancak eski baro başkanı Pektaş’ın Konak’tan aday olduğunu açıkladığı için Karşıyaka’yı istemediği ve adaylıktan çekildiği iddia edildi.

Antalya’da 15 yıllık Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in yerine İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen yapıldı. Konyaaltı’nda ise mevcut başkan Muhittin Böcek ile devam kararı alındı.

Haberin Devamı