Gazete Vatan Logo

CHP'de Kaftancıoğlu bilmecesi! İstifa etti sonra vazgeçti...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevinden istifa ettiğini duyurduktan saatler sonra Twitter hesabından bu kararından vazgeçtiğini açıkladı. Ayrıca son gelen bilgilere göre; Sancaktepe İlçe Yönetim Kurulu, yerel seçimlerde Alper Yeğin'in Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday gösterilmemesine tepki göstererek toplu olarak görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

CHP'de Kaftancıoğlu bilmecesi! İstifa etti sonra vazgeçti...

CHP'nin İstanbul ve İzmir'in ilçeleri dahil 152 adayının belirleneceği MYK ve PM toplantısı sürerken CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun istifa ettiği haberi CHP'de bomba etkisi yarattı. Kaftancıoğlu istifasını Twitter'dan duyurdu. Kaftancıoğlu, mesajında,"Daima pusulam olan CHP örgütüm; sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren il başkanınız olarak değil, partimin yılmaz, yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım." ifadesini kullandı.Parti yetkilileri, Kaftancıoğlu'nun istifasını doğrularken,istifanın gerekçesine ilişkin bilgi verilmedi.

İSTİFANIN NEDENİ LİSTE KRİZİ

Şimdi herkes istifanın nedenini merak ediyor. Kaftancıoğlu'nun istifası sonrası PM'ye ara verildi. CHP kulisleri kaynıyor. Liste krizinin istifa getirdiği konuşuluyor.Canan Kaftancıoğlu'nun Avcılar, Ataşehir, Beşiktaş, Bakırköy ve Esenyurt adaylarına karşı çıktığı dile getiriliyor.Beşiktaş'ta Kaftancıoğlu'nun Ayça Lütfiye Akbek'i istediği ancak Rıza Akpolat'ın, Avcılar'da MYK'dan da geçen Hüseyin Aksu'yu istediği ancak PM'de yapılan oylamada Turan Hançerli'nin aday gösterildiği belirtiliyor. Ataşehir'de görevden alınan Battal İlgezdi, Bakırköy'de ise Bülent Kerimoğlu'nun adaylıklarının kesinleşmesinin bardağı taşıran son damla olduğu ifade ediliyor. Benzer bir krizin İzmir listesinde de yaşandığı kulislerde konuşuluyor.

Haberin Devamı

İSTİFADAN VAZGEÇTİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ilk önce neden istifa ettiğini, 'Yerel seçim sürecinde CHP İstanbul örgütünün sesini partimizin karar mekanizmalarına yeterince yansıtamadığımı düşündüğüm için, vicdani kararımla il başkanlığından ayrılarak bundan sonraki sürece partimizin bir neferi olarak devam etme kararı almıştım.' Tweet'i ile açıkladı.
Kaftancıoğlu, istifasını geri çekmesiyle ilgili de '2. İl yönetimindeki arkadaşlarımın ve örgütümüzün yoğun baskısıyla, partimize, örgütümüze, seçmenimize ve İstanbul’a olan sorumluluğum gereği görevime ve mücadeleme devam ediyorum.' açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

ŞİŞLİ ADAYI GERİ ÇEKİLDİ

CHP MYK'da Şişli adayı olarak geçen Fidan Aslan Eroğlu'nun adaylığı PM'de geri çekildi. Kadıköy adayı Şerdil Dara Odabaşı'nın adaylığı 29 oya karşılık 30 oyla kabul edildiği öğrenildi.Zeytinburnu'nda Adil Emecan, Üsküdar'da Ahmet Kılıç, Kartal'da Gökhan Yüksel, Esenyurt'ta ise Kemal Deniz Bozkurt aday gösterildi.

SANCAKTEPE CHP TEŞKİLATI DA İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Sancaktepe İlçe Yönetim Kurulu, yerel seçimlerde Alper Yeğin'in Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday gösterilmemesine tepki göstererek toplu olarak görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.