Gazete Vatan Logo

CHP'de 6 koltuk için 22 aday!

ANTALYA’da CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı da dahil olmak üzere merkezdeki 6 belediye başkanlığı için 22 aday adayı çıktı. En hareketli dakikalar Muratpaşa’da yaşanırken, günün sürprizi Büyükşehir’den çıktı.

CHP’de Parti Genel Merkezi’nin yerel seçimlerde aday olmak isteyenler için tanıdığı sürenin dolmasıyla birlikte tablo ortaya çıktı. Büyükşehir, Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı ve Aksu’da 6 belediye başkanlığı koltuğu için 22 isim aday adaylığını ilan etti.

15’LİKLER ’DEVAM’ DEDİ

Partide 30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte belediye başkanlığında 15 yılı geride bırakmaya hazırlanan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ilçelerinden ’devam’ dedi. Her iki başkan da aday adaylık dosyalarını, son gün ilçe başkanlıklarına teslim etti.

GÜNÜN SÜRPRİZİ BÜYÜKŞEHİR’DEN

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’la birlikte, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul ve İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı’nın aday adaylığını açıkladığı Büyükşehir için günün sürprizi yaşandı. CHP’li Muratpaşa Belediye Meclisi Üyesi Figen Çalıkuşu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık dosyasını il başkanlığına teslim etti. Parti kulislerinde Muratpaşa Belediye Başkanlığı için aday adaylığı konuşulan Çalıkuşu, "Büyük ve başarılı turizm projesinin şekillendirdiği Antalya’yı artık avantajları yanında tüm zaaflarını gidererek küresel bir kent düzeyine zıplatmaya talibim" diye konuştu.

MURATPAŞA’DA 7 ADAY ADAYI

CHP’de son günün en hareketli dakikaları Muratpaşa ilçe başkanlığında yaşandı. Son güne Ömer Melli, Adnan Yıldız ve Murat Bulat olmak üzere üç aday adayıyla giren Muratpaşa, son günde bu sayıyı 7’ye yükseltti. Muratpaşa’da aday adaylık açıklaması CHP’li Muratpaşa Meclis Üyesi Bayram Ateş’le başladı. Ateş, aday adaylığını "Yapılmış olan mevcut hizmetleri artırarak devam ettirmeyi ilke olarak benimsediğimi belirterek bu göreve talibim" sözleriyle açıkladı.

Ardından CHP’li Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Deniz Filiz, aday adaylığını ilan için ilçe başkanlığına geldi. Aynı zamanda Muratpaşa’nın tek kadın aday adayı olan Deniz Filiz, "30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, edindiğim deneyim ve birikimlerimle sorumluluklarımın farkında ve bilincine sahip olarak Muratpaşa Belediye Başkanlığı’na aday oluyorum" diye konuştu.

SAHNE EVCİLMEN’İN

Muratpaşa’da saatler 17.00’yi göstermesine dakikalar kala Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, ilçe başkanlığına kalabalık bir partili gurubu eşliğinde ’Antalya seninle gurur duyuyor’ sloganı eşliğinde geldi. Yoğun sevgi gösterisi arasından geçen Başkan Evcilmen, diğer aday adaylarından farklı olarak, ilçe başkanlığına çıktı, açıklamasını orada yaptı. Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini kaydeden Başkan Evcilmen, "Bu nedenle bu seçim bu güne kadar yapılan yerel seçimlerden çok daha farklı bir seçim olacaktır" dedi.

CHP’nin bu seçimde başarılı olmaktan başka şansı bulunmadığını kaydeden Süleyman Evcilmen, "Antalyalı hemşehrilerimden aldığım destekle Muratpaşa’yı yeşilin ve mavinin dans ettiği bir marka konumuna getirdik" dedi. Evcilmen, 15 yıl önce ilk aday olduğunda yaşadığı heyecanı bugün de hissettiğini söyledi. Başkan Evcilmen, kendisinin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapmasının beklendiğinin hatırlatılması üzerine, açık kapı bırakarak bu kararı partisinin açıklamış olduğu takvim uyarınca yapma gereği duyduğunu söyledi.

KONYAALTI’NDA 6 ADAY ADAYI

Konyaaltı’nda ise Belediye Başkanı Muhittin Böcek, saat 13.00 sıralarında ilçe başkanlığına gelerek aday adaylık dosyasını teslim etti. Başkan Böcek, sadeliği tercih ederken böylece Konyaaltı için aday adayı sayısı 6 oldu. Başvuruların son gününde Başkan Böcek’le birlikte aday adaylıklarını daha önce açıklayan Ayhan Zor, Bülent Kemal Dolunay, Mehmet Özbey, Süleyman Özdemir’e gazeteci Dursun Gündoğdu eklendi.

’ATATÜRKÇÜ VE LAİK ÇİZGİMDEN TAVİZ VERMEDİM’

2 Eylül olan doğum gününde Konyaaltı Belediye Başkan aday adaylığı için başvurusunu yapan Gündoğdu, 34 yıldır gazetecilik yapıyor. Gündoğdu, adaylık başvurusunun hemen ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ankara’da başlayan Antalya’da devam eden gazetecilik yaşamım boyunca siyasetle, siyasetçilerle iç içe oldum. Meslek etiği gereği siyaset yapmadık ama işimiz gereği siyasetin tam göbeğinde yer aldık, kalbinde bulunduk, nabız tuttuk, not ettik, fotoğraf çektik, haber yaptık, yorum yazdık. Mesleğimin ve yaşamımın hiçbir döneminde Atatürkçü ve laik çizgimden taviz vermedim. Bugün karşınıza bir belediye başkan aday adayı olarak çıkıyorum."

KEPEZ’DE 4 ADAY ADAYI

Kepez’de ise son günde, geçen dönem CHP’den Kepez Belediye Başkan adayı olan Zeki Başaran müracaatını yaptı. Böylece CHP’nin Kepez Belediye Başkan aday adayları Osman Selen, Kubilay Döşeyen, Şükriye Karaben ve Zeki Başaran olarak şekillendi.

AKSU’DA BAŞVURU YOK

Son günü sakin geçiren Döşemealtı’nda ise daha önce aday adaylıklarını açıklayan CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turgay Genç, eski parti yöneticilerinden Menderes Dal’a yeni bir isim eklenmedi. Aksu’da ise CHP’ye resmi başvuru olmadı. İlçe Başkanı Hasan Buzkurt, iki ismin adayı adayı olmak istediğini, fakat devlet memuru olmaları ve Yüksek Seçim Kurulu’nun yerel seçim takvimini açıklamaması nedeniyle başvuruların gerçekleşmediğini kaydetti.

Haberin Devamı