Gazete Vatan Logo

CHP ‘Blok Liste’ ile Arena'ya çıkıyor

Kılıçdaroğlu kendi ekibi için oy isteyecek

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde bugün 15. Olağanüstü Kurultayı’na gidiyor. Kılıçdaroğlu, dün İl başkanlarından ‘Blok Liste’ konusunda tam destek aldı. CHP lideri il başkanlarına “Meyhanelerde vakit geçiren başkan görmek istemiyorum” diye seslendi. Kılıçdaroğlu’nun listesinde sürpriz isimler var

ANKARA- CHP’nin 15. Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak. Kurultaya 24 saat kala İl Başkanları, CHP Genel Merkezi’nde, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. İl Başkanları, kurultay divan başkanlığı için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ismi üzerinde görüş birliğine vardı. İl başkanlarının tamamı kurultayda Parti Meclisi’nin blok liste ile seçilmesi konusunda Kılıçdaroğlu’na tam yetki verdi.
Meyhaneye uyarısı

Kılıçdaroğlu basına kapalı gerçekleşen görüşmede il başkanlarına, hedeflerinin “iktidar” olduğunu belirtti ve “blok ya da çarşaf liste tartışmaları önemli değil” diye konuştu. Kurultayın bitiminin hemen ardından sahaya çıkmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, il başkanlarına “Bol bol çalışın. Meyhanelerde vakit geçirmeyin. Meyhanede vakit geçiren il başkanı görmek istemiyorum. Toplumla barışık olun. Her kesimine temas edin. Din adamları ile yakın olun. Sokaktaki vatandaş ile cami cemaati ile kucaklaşmanız lazım” uyarılarında bulundu. Kılıçdaroğlu, il başkanlarından Parti Meclisi listesi için 5 isim önermelerini de istedi.
Kılıçdaroğlu dün Konya’da Şeb-i Arus törenine katıldıktan sonra Ankara’ya döndü ve hem yeni PM listesine son şeklini verdi hem de kurultayda vereceği mesajlar üzerine çalıştı.

İktidara yürüyüş kurultayı

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından açıklama yapan CHP Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu, “İktidara yürüyüş kurultayında tüm il başkanlarımız bir bütünlük içerisinde Sayın Genel Başkanımıza tam destek verme kararlarını ortaya koymuşlardır” dedi.
Blok liste olacak

CHP Artvin İl Başkanı Uğur Bayraktutan da Kılıçdaroğlu’na tam destek verdiklerini ifade ederken, “İnanıyoruz ki Sayın Genel Başkan’ın blok listesi dışında başka liste olmayacaktır. Genel Başkan’a tüm il başkanları olarak ifade ettik: 12 Haziran’da yapılacak olan seçim çok önemlidir. Bu seçim CHP’nin seçimi olmasının ötesinde Türkiye’nin seçimidir diye düşünüyoruz. O anlamda Türkiye’nin umudu olan Sayın Genel Başkanımız’a güvenimizin tazelenmesi ve ona olan desteğimizin devamı açısından ona ve blok listesine tam destek veriyoruz” dedi.
KURULTAY ARENA’DA YAPILIYOR

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için inşa edilen Ankara Arena Spor Salonu’nda ilk kez bir parti kurultayı gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en büyük kapalı spor salonu olan 12 bin kişilik Ankara Arena’da bir siyasi parti kurultayına katılım rekoru yaşanması bekleniyor. Kurultaya katılımın 40 bin kişi civarında olabileceği belirtiliyor.

KILIÇDAROĞLU 1 SAAT KONUŞACAK

Kırmızı ve mavi renklerin hakim olacağı Ankara Arena’daki üst tribünlerle alt tribünler arasında yer alan elektronik panolarda kurultay sloganları yer alacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 saat sürecek bir konuşma yapması ve konuşmasında önemli mesajlar vermesi bekleniyor.


ECEVİT İLE İNÖNÜ ONUR KONUĞU

Kurultay divanı ve kürsü yüksek bir platformda yer alacak. Platformun iki yanında iki adet büyük ekran yer alacak. Delegeler ve partililer tribünlerde yer alırken yabancı misyon şefleri ve onur konukları salondaki localarda oturacak. Rahşan Ecevit, Sevinç İnönü ve Sabih Kanadoğlu’nun onur konuğu olacağı kurultayda, CHP’nin eski Genel Başkanları için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer ayrıldı.

BAYKAL KONUŞMAYACAK

Kurultayda eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın konuşma yapmayacağı öğrenildi. Baykal’ın yakın çevresindekiler, “Görüşlerini söyledi, doğruları anlattı artık Kurultay’da konuşmasına gerek yok” görüşünü dile getirdi. Baykal’ın kurultay salonunda Antalya delegeleri ile arasında olacağı bildirildi.

DİNİ LİDERLERE DAVET

Aralarında Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Sezen Aksu, Fazıl Say, Ara Güler, Barış Pirhasan, Derviş Zaim, Fikret Otyam gibi isimler ile parti liderleri ve STK temsilcileri ve yabancı misyonlara davetiyeler gönderildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile Fener Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Hahambaşı Haleva ile Süryani metropoliti de davet edildi.

PM LİSTESİNDE YENİ İSİMLER

Kulislerden sızan bilgilere göre Kılıçdaroğlu’nun PM’ye almak istediği isimlerden emekli diplomat Uğur Ziyal, aktif politikaya girmek istemediğini bildirdi. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun PM listesinde yer alacağı konuşulan yeni isimler şöyle: Emekli diplomat Faruk Loğoglu, Diyarbakır eski Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, İşadamı Başaran Ulusoy, CHP’nin İstanbul’da gercekleştirdiği beyin fırtınası toplantısına katılan akademisyen Muhammet Çakmak, enerji uzmanı Necdet Pamir, Sağlık eski Bakanı Yıldırım Aktuna’nın oğlu Oğul Aktuna, Kamil Koç firmasının sahibi Sena Kaleli, Yrd.Doç.Dr. Nurten Özdağ, akademisyen Aziz Konukman, Süryanı Kökenli uluslararası ilişkiler uzmanı Markus Ürek, Doktor Servet Ünsal, eski MYK üyesi Gülsün Bilgehan, eski Bakanlardan Nihat Matkap, sanatçı Eşber Yağmurdereli, Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Trabzon İl başkanı Volkan Canalioğlu, Edirne İl Başkanı Nejat Gencan, Kars İl Başkanı Çetin Bilgir, Seyhan Müzik sahibi Bülent Seyhan.

Yeni CHP’nin yeni PM listesinde şu anda MYK’da bulunan isimlerin tamamının da yer alması bekleniyor. MYK üyeleri şöyle: Gürsel Tekin, Harşit Güneş, Mesut Değer, İsa Gök, Alaattin Yüksel, İzzet Çetin, Didem Engin, Mehmet Zeki Gündüz, Umut Oran, Mehmet Ali Özpolat, Sencer Ayata, Melda Onur, Oğuz Oyan, Süheyl Batum. Son kurultayda PM’ye giren gazetecilerden Enver Aysever’in yine PM listesinde yeralması, diğer gazeteciler Fehmet Faraç ve Korkmaz Karaca’nın ise liste dışı kalması bekleniyor. Kulislerde ayrıca, Erdoğan Toprak, Hakkı Süha Okay, Bilhun Tamaylıgil, Faik Öztrak, Atila Kart, Mustafa Özyürek’in de yeni PM’de de yaralacağı konuşuluyor.


CHP Lideri 63 yaşına girdi


CHP Genel Merkezi’nde kurultay hazırlıkları sürerken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dün 63 yaşına girdi. Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan ve yaklaşık bir buçuk saat süren İl Başkanları toplantısının sonuna doğru söz alan Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu, CHP liderinin doğum günü olduğunu hatırlattı ve “sağlık, mutluluk ve başarı dilekleri”yle Kılıçdaroğlu’nun doğum gününü kutladı. Canalioğlu’nun kutlama konuşmasının ardından il başkanları da alkışlarıyla Kılıçdaroğlu’nu kutladı. Kılıçdaroğlu da doğum gününü hatırladıkları için il başkanlarına teşekkür etti. CHP Lideri, 17 Aralık 1948’de Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde doğdu.

Haberin Devamı