Gazete Vatan Logo

Çevrecinin daniskasıyım

Erdoğan, Rize’de çevrecilere yüklendi: Sadece boş vakit değerlendiriyorlar

Başbakan Erdoğan önceki akşam eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımıcısı Hayati Yazıcı ile memleketi Rize’ye gitti. Geceyi Güneysu’daki villasında geçiren Erdoğan, cuma namazını da Güneysu Merkez Cami’nde kıldı. Cami çıkışında Başbakanlık otobüsünün üzerinden hemşehrilerine seslenen Erdoğan’ın konuşması zaman zaman “Potamya seninle gurur duyuyor” sloganıyla kesildi. Erdoğan şunları söyledi:

BAŞKA İŞLERİ YOK: Türkiye genelinde hidroelektrik santrallerden küçük olanlara yönelik bir çalışma var. Onun için dereler üzerinde şimdi ufak çaplı enerji santrallerini kurma kararını aldık. Bazı eleştiriler yapıldı. Dünyanın değişik yerlerinde böyle çevreciler var. ’Ne yaparsınız?’dersin, ele avuca gelecek hiçbir işleri yoktur. Sadece boş vakitlerini değerlendirmek için yaptıkları iş budur.


ASIL ÇEVRECİ BENİM: Yarın gazeteler bunu da yazarlar. ’Çevrecilere karşı çıktı’derler. Ben çevrecinin daniskasıyım. Asıl çevreci benim. Ta belediye başkanlığından beri çevrecilik konusunda neler yaptığımı özellikle İstanbul’da yaşayanlar çok iyi bilir. Nasıl ağaçlandırdığımı iyi bilirler. Ben fidan da dikmedim, ağaç diktim.

SU GETİRDİM, ELEŞTİRDİLER: İstanbul susuzdu. 180 kilometreden su getirdik. Istranca Dağları’ndan. O çevreciler o zaman da karşı çıktı. Ağaçları söküyorlar dediler. İnsanoğluna su getiriyoruz kardeşim. Bir şeyler sökülecek tabii.

HATALARI DÜZELTİRİZ:

40-50 kişi yürüyüp gösteri yapması, sanki millet yürüyormuş gibi yansıtılıyor. Takarlar bazı milleti de yanlarına, ’Bizim derelerimizi şöyle yaptınız, böyle yaptınız’derler. Hatalar var, doğrudur. Hataları düzeltiriz. Ama yapılan iş doğru mu değil mi önce buna bakacağız. Yarın elektrik olmadığı zaman ne yapacaksın, hükümeti eleştireceksin.

YANLIŞ YERE GİTTİLER: Sinop’a gitmişler. Nükleer santral yapılacak diye. Ama ilk nükleer santral Sinop’ta değil Akkuyu’da yapılacak. Adresi de yanlış almışlar. Bu oyunları hep beraber bozacağız. Bilesiniz ki bu iktidar çevreci bir iktidardır. Kyoto Protokolü’ne hiçbir iktidarın cesaret edemediği imzayı attık.

Baykal senin posunu yesin!

Erdoğan Rize’de önceki gece yaklaşık 2 bin kişi tarafından karşılandı. “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan Erdoğan için AKP’li gençler gençler, “Yakışıklısın, karizmatiksin, Deniz Baykal posunu yesin” diye şarkı söyledi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Rize - Trabzon sınırındaki İyidere Köprüsü’nde de havai fişek gösterileri ve horonlarla karşılandı. Burada da aracından inerek yaklaşık 2 bin kişiyi selamlayan Erdoğan’ı karşılayanlar arasında Çaykur İyidere Fabrikası’nda seminerde bulunan Çaykur bayileri de yer aldı. Erdoğan geceyi geçirdiği baba ocağı Güneysu’da da yaklaşık 500 kişi tarafından karşılandı.

16 HES planlandı

Rize’nin İkizdere Vadisi’ne 16 hidroelektrik santrali (HES)yapılmak isteniyor. Çevreciler ve yöre halkı ise santral yapımı sırasında vadinin doğal dengesinin bozulacağını, canlı yaşamının yok edileceğini savunuyor. Santrallerin yapımına karşı çıkanlar bölgede birçok miting düzenlendi.

Haberin Devamı