Gazete Vatan Logo

Çetenin içindeki İranlı güzelin Marmaris günleri

İstanbul’da yurt dışındaki müşterilerin kredi kartı bilgilerini kullanarak dolandırıcılık yapmaktan gözaltına alınan 14 kişilik çete adliyeye sevk edildi. Çetede aralarında İran asıllı Elnaz Pirayesh’in (24) de bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

Tutuklanan İranlı manken 24 yaşındaki Elnaz Pirayesh'in, Mayıs 2005'te Marmaris'te düzenlen `Miss Pearl of the World' güzellik yarışması kapsamındaki etkinliklerde 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Ali Şen ve sanatçı Gönül Yazar'la birlikte fotoğrafları ortaya çıktı. O dönem elde popülerlikle İstanbul'da iş yapmak istediyen Pirayesh, birkaç reklam aşkı haberine rağmen kısa sürede magazin gündeminden silindi.



O zaman 21 yaşında olan Elnaz Pirayesh'in, yarışma kapsamında düzenlenen etkinliklerde başında başörtü altında bikiniyle, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Ali Şen ve sanatçı Gönül Yazar'la birlikte, 22 Mayıs'taki yarışma finalinde de önce kara çarşaf daha sonra ise mayoyla çekilmiş resimleri ortaya çıktı.

Başörtü- bikinili fotoğrafları basında yer alınca, bir anda ünlenen Elnaz bazı kesimlerin tepkisiyle karşılaşırken, Marmaris'te kaldığı otelde yemek yiyen 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile yarışmanın jüri üyeleri Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen ve sanatçı Gönül Yazar'dın desteğini almıştı. Kenan Evren, "Bakın burada değişik ülkelerden binlerce insan, her gün plaj kıyafetleriyle denize giriyor. Garipsenecek bir şey mi bu? O zaman bu kızımızın kıyafeti niye tartışılsın? Bıraksınlar artık bu eski kafaları. Binlerce yıl öncesinin kurallarıyla yaşanmaz" diyerek Elnaz'a moral vermişti.



Ali Şen ve Gönül Yazar ise güzel İranlı'yı cesaretinden ötürü kutlamıştı. Elnaz, üçlünün desteği basına yansıyınca, ününe ün katarak çıktığı final akşamı, jüri tarafından 21 güzel arasında ilk 10'a seçilmemesine rağmen, Gönül Yazar'ın, "Ya finale kalır ya burayı terk ederim" demesi üzerine yarışmaya devam etmiş ancak dereceye girememişti.

Piaresh, 24 Mayıs günü de gazeteleri arayarak yarışmaya katılan 10 güzelin, organizatörler tarafından uçak biletleri alınmadığı için ülkelerine, kendisinin de İstanbul'a dönemediğini, otelde mahsur kaldıklarını söylemişti. Bu gelişme, Elnaz'ın Marmaris'te kaldığı 7 gün boyunca 7'nci kez gazetelerde boy göstermesine yol açmıştı. Başörtü, bikini ve kara çarşafın getirdiği popülerlik, İstanbul'da sürmeyince Elnaz, birkaç reklam aşk haberine rağmen kısa sürede magazin gündeminden silinmişti.

Elnaz Pirayesh, bu kez Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 ay süren takibin ardından Perşembe günü yaptığı operasyonda, gözaltına alınınca üç yıl aradan sonra gazetelerin birinci sayfasında yer aldı.

Haberin Devamı