Gazete Vatan Logo

Cepheye dönüş

DEAŞ ve PYD işgaliyle vatanlarını terk etmiş binlerce Suriyeli, Fırat Kalkanı Harekâtı’na katılıp teröristlere karşı savaşmak için cepheye dönüyor.

Cepheye dönüş

Sınır bölgelerini terör örgütlerinden temizlemek için başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı, birçok ülkede sığınmacı durumundaki Suriyelilerin cepheye dönüşünü hızlandırdı. Avusturya, Almanya, Mısır, Suudi Arabistan, İsveç ve diğer pek çok ülkedeki Suriyeliler, vatanlarını kurtarmak için savaşmak üzere Türkiye'nin yolunu tutuyor. Yeni Şafak farklı ülkelerden gelerek sınırdan Suriye'ye geçmek üzere bekleyen mültecilerle konuştu. Doğuştan tek kolu olmayan Mustafa Salih, 8 aydır Avusturya'da yaşadığını ve Türk askerinin sınırı geçtiği gün tereddüt etmeden dönüş kararı aldığını söyledi. Bir diğer Suriyeli genç Muhammed Nihat ise Almanya'da bir yılı aşkın süredir yaşadığını ve vatan hasretinin dayanılmaz olduğunu, Türkiye destekli operasyonla köyünün IŞİD'den kurtulma ümidini gördüğü an cepheye katılma kararı aldığını kaydetti.

4 BİN KİŞİ GELDİ 3 BİN 500'Ü YOLDA

Çobanbey doğumlu Mustafa Salih ise Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında 2 yıl Esed'e karşı savaştığını, DEAŞ'ın köylerini işgal etmesiyle birlikte zorunlu olarak Türkiye'ye geçtiğini ancak bundan sonraki savaşta kendilerini bekleyen asıl tehlikenin PYD olduğunu belirtti. Cepheye muhalif savaşçı akınına ilişkin bilgiler veren Çobanbey Yerel Meclis Başkanı Semir Alo, “Şu ana kadar 4 bin genç, savaşa katılmak için hazır bekliyor. Şimdiye dek 600 gencimiz aktif olarak farklı gruplara geçiş yaptı. Değişik ülkelerde yaşayan yaklaşık 3 bin 500 Suriyeli de en kısa sürede gelerek cephede yerlerini alacak” dedi. Memleketleri çoğunlukla Çobanbey, Tel Abyad, Halep ve İdlib olanların cepheye dönüşlerinin önemli olduğunu kaydeden Alo, “Bu dönüşlerin temelinde Türkiye'ye olan güven yatıyor ve katılımlar artarak devam edecek. DEAŞ'a, PYD'ye ve aynı zamanda rejime karşı mücadele devam edecek” şeklinde konuştu.

40 IŞİD'ci etkisiz

Haberin Devamı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, Şuvayrin'de 3, El Athariyah ve Tall Ar'da bulunan 5 hedefe yönelik hava taarruzunda DAEŞ terör örgütü unsurlarınca Komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 5 bina imha edildi. Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 30. günündeki gelişmelere ilişkin bilgi verildi. Harekatta, Bahvurtah, Tall Ar, Kadriş, El Athariyah, Cakka (Zeytinlik) ve İdalat bölgelerinde tespit edilen IŞİD terör örgütü unsurlarına yönelik toplam 20 hava harekatının icra edildiği, 40 IŞİD mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Bayır Bucak yanıyor

Suriye'de Beşşar Esed rejimine ait birlikler, Rus savaş uçaklarının desteğiyle Lazkiye kuzeyindeki Bayır Bucak bölgesinde bulunan Cebel Ekrad'a saldırı başlattı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejim güçlerine ait topçu birlikleriyle Rus savaş uçakları Cebel Ekrad'daki Kibbani ve Künsübbe köyü çevresiyle birçok bağlantı yolunu bombaladı. Muhaliflerin karşılık vermesiyle bölgede zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı ve yaralıların olduğu belirtildi. İdlib ile Lazkiye kırsalına yönelik saldırılarda yaralanan ve Yayladağı sınırına getirilen iki kişi, ambulansla sınırdan alınarak Hatay'daki hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı