Gazete Vatan Logo

Cep telefonlarına ait IMEI sorgulaması nereden yapılıyor?

İnternetten Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) online IMEI sorgulama hizmeti ile internetten akıllı cihaz kayıt bilgilerine ulaşılabiliyor. BTK online IMEI sorgulama ekranı e-Devlet portalı üzerinden hizmet veriyor. IMEI sorgulama işlemi için sorgulanacak cihazın IMEI numarası bilgisi gerekmektedir.

Cep telefonlarına ait IMEI sorgulaması nereden yapılıyor?

Modern teknoloji dünyasında artık insanların yaşamlarının her alanında kullanmaya başladığı internet, pek çok alandaki işlemi son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Birbirinden farklı alanlara hizmet veren dijital hizmet uygulamaları aracılığı ile insanların son derece pratik bir şekilde işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu durum günümüzde insanların nerede olursa olsun internete kolaylıkla erişim sağlayabilmesini mümkün kılan mobil akıllı cihazlar oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlandı. Türkiye’de de oldukça yoğun ve sık bir şekilde tercih edilen mobil akıllı cihazlar ile birlikte gelen önemli avantajlar ve kolaylıklar ile birlikte bazı ihtiyaçlarda gün yüzüne çıkmaya başladı. Özellikle de son yıllarda bu alanda ortaya çıkan yoğun ilgi ile birlikte ortaya çıkan güvenlik problemine yönelik olarak online IMEI sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan online IMEI sorgulama ekranı üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde bir akıllı cihazın üretim aşamasından itibaren var olan tüm bilgilerini ve kayıt ayrıntılarını güncel hali ile öğrenebilme şansına sahip olunabiliyor. Özellikle de her geçen gün büyük bir hız ile daha geniş kesimlere ulaşmaya başlayan akıllı cihazlarda daha güvenli bir kullanım ve alım gerçekleştirilebilmesine yardımcı olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun sanal ortam üzerinde yer alan bu dijital hizmet uygulaması sayesinde akıllı cihaz piyasasında karşı karşıya kalınan güvenlik problemlerinin önüne geçilebilmesine yardımcı oluyor.

İnternete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabilen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama hizmet ekranı üzerinden akıllı cep telefonları, tablet bilgisayarların veya GSM cihazlarının IMEI numarasının öğrenilmesi değil tam tersi bilinen IMEI numaraları üzerinden kolaylıkla IMEI numarası kayıt durumu bilgilerini ayrıntılı olarak öğrenebilme imkanı sunuyor. Tüm akıllı cihaz kullanıcıları tarafından kolay bir şekilde kullanılabilmekte olan online IMEI sorgulama ekranında akıllı cihazların sorgulanabilmesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Akıllı cihazların üretimi aşamasında üzerine sadece kendisine özel olan ve eşsiz bir 16 haneden oluşan sayı dizisinden oluşan IMEI numarası atanıyor. Akıllı cihazların kimlik numarası niteliği taşıyan bu 16 haneden oluşan IMEI numarasının kayıtlı olması gerekiyor. Aksi halde yasal olarak kullanımı ve şebeke çekimi mümkün olmuyor. Bu yüzden de günümüz modern Türkiye’sinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından IMEI sorgulama hizmet uygulaması vatandaşların hizmetine sunuldu. Akıllı cihaz kullanıcıları da internete erişim sağlayabildiği her yerden kolay bir şekilde erişim sağlayarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulan online IMEI sorgulama hizmet ekranı üzerinde sanal devlet portalı e-Devlet sisteminden kullanım gerçekleştirilebiliyor. E-Devlet sisteminin ‘e-hizmetler’ kategorisi altından ulaşılabilen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun bu online IMEI numarası sorgulama ekranına ulaşılarak, birkaç dakika içerisinde sorgulanacak cihazın IMEI numarası bilgisi girilerek, ayrıntılı olarak öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı