Dizilerin rekabeti

Pazartesi akşamları Ekmek Teknesi'yle (atv, 19.50) Kampüsistan'ın (Kanal D, 19.50); Kurşun Yarası'yla da (atv, 21.30) Kınalı Kar'ın (Kanal D, 21.20) rekabeti sürüyor

Haberin Devamı

Pazartesi akşamları Ekmek Teknesi'yle (atv, 19.50) Kampüsistan'ın (Kanal D, 19.50); Kurşun Yarası'yla da (atv, 21.30) Kınalı Kar'ın (Kanal D, 21.20) rekabeti sürüyor. Ekmek Teknesi'nin Kampüsistan karşısında belirgin bir üstünlüğü var, neredeyse iki katı izleniyor. Geçtiğimiz hafta yüz kişiden 31'i Ekmek Teknesi'ni, 18'i ise Kampüsistan'ı tercih etti. Kampüsistan keyifli bir dizi olmasına rağmen güçlü rakibi karşısında ancak bu kadarını yapabiliyor. Bu iki dizinin hemen ardından yayınlanan Kınalı Kar ve Kurşun Yarası'nda ise rekabet dört nala gidiyor. Bu iki dizinin son bölümleri, yüz kişiden 31'i Kınalı Kar, 26'sı Kurşun Yarası şeklinde izlendi. AB grubunda ise yüz kişiden 31'i Kurşun Yarası'nı 22'si Kınalı Kar'ı tercih etti. Kınalı Kar muhtemelen son sezonunu yaşıyor. Uzun süre rakipsiz olan ve yılın dizisi seçilen Kınalı Kar bu başarısına rağmen önümüzdeki sezonu çıkaramaz gözüküyor. Çünkü diziler ne kadar başarılı olursa olsun bir süre sonra yoruluyor ve izleyicinin ilgisi dağılıyor. Kanal D ve atv'nin bu dört dizisi arasında rekabet tüm hızıyla sürerken Show TV haber sonrasında tekrar diziler yayınlamaya devam ediyor. Geçen hafta Hayat Bilgisi'nin tekrarı vardı, bu akşam da Alacakaranlık'ın (20.30).

Zapping
* Aslında bu gece ekranda iyi filmler de var. İlk Vizontele (Star, 20.15), Maryl Streep'in rol aldığı güzel bir macera olan Vahşi Nehir (TRT1, 20.30), Ortadoğu sineması meraklılarına İran yapımı Bir Gün Daha (CNBC-e 22.00).

* 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Kanal D Seda Sayan'ın ve Yasemin Bozkurt un programlarını Lütfi Kırdar Kongre Salonu'ndan canlı yayınlıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR