Diziler Kanal D'de

Hayat Bilgisi'yle başlayan okul dizileri furyasında bu sezon en başarılı örnek Lise Defteri oldu

Haberin Devamı

Hayat Bilgisi'yle başlayan okul dizileri furyasında bu sezon en başarılı örnek Lise Defteri oldu. Kampüsistan bu alanda üçüncü örnek olarak istenilen çizgiye gelemezken Lise Defteri özellikle iyi kastıyla başarıyı yakaladı. Emre Altuğ ve Ece Erken başta olmak üzere dizinin iyi bir oyuncu kadrosu var. Mustafa Altıoklar iyi bir yönetim, iyi görüntüler ve iyi bir kastla, ilk televizyon dizisinde turnayı gözünden vurdu. Bu akşam dizinin son yedi bölümünden derlenen bir kolaj izleyeceğiz. Eğer hâlâ Lise Defteri'ne bakmadıysanız, karakterleri tanımak, hikayeyi anlamak için iyi bir fırsat (Kanal D, 19.50).

Bu gece dizi açısından zayıf zaten. Gecenin ikinci dizisi de Kanal D'den. Berivan 45'inci bölümüyle ekrana gelirken, bu kadar uzun bir süre reytinglerde iyi sonuçlar almayı başardı dizi. İşin ilginci Sibel Can'ın şov programları tutmazken, dizisi çok izleniyor. İzleyici Berivan'da beğendiği Sibel Can'ı, şov programında dizisi kadar seyretmiyor. Belki de Sibel Can bundan sonraki projelerinde buna dikkat etmeli (Kanal D, 21.20). Gecenin üçüncü dizisi ise Show TV'de. Uğur Yücel ve Kenan İmirzalıoğlu'nun rol aldığı Alacakaranlık (Show TV, 20.30), Galatasaray'ın Spartak Moskova'yla yapacağı hazırlık maçından hemen sonra ekrana gelecek (Show TV, 20.30).

Mübadele yılları
TRT 2'de Doğduğum Topraklar adlı belgesel ikinci bölümü ile ekranda. Türkiye ile Yunanistan arasında 1923-24 yılları arasında gerçekleştirilen zorunlu göçü anlatan belgesel, her iki ülkede 15 bin kilometre yol katedilerek gerçekleştirildi. Nilay Günden'in hazırladığı belgeselde Türkiye'den 63, Yunanistan'dan 42 göçmenle röportaj yapıldı. Mübadele yıllarının acısını hâlâ üzerine taşıyan insanların hikayelerini kaçırmayın derim (TRT 2, 23.05).

Zapping
Parmak İzi, cinayet dosyalarını ekrana taşımaya devam ediyor. Gerilim filmlerini aratmayan programda bu kez de kanla yazılan bir aşk hikayesini izleyeceğiz (Kanal D, 23.00).

Zafer Ergin'in sunduğu Trilyon Avı'nda heyecan sürüyor (atv, 22.20). Bu arada Kim 500 Milyar İster'in büyük ödülü ne zaman artacak? Kim 1 Trilyon İster olamayacak mı program?

Star'da Avrupa Birliği özel programları başlıyor. Fransız bakan ve milletvekilleri, Türk aydınlarıyla karşı karşıya geliyor (Star, 21.40).

Tavsiye
İnsanoğlunun olağanüstü içgüdülerini anlatan BBC belgeseli "İçgüdü"yü izlerken şaşıracaksınız. İlk bölüm hayatta kalmak üzerine (NTV, 22.05).

DİĞER YENİ YAZILAR