Gazete Vatan Logo

Cemevinde yanlış anlama

Pir Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Koluman: Cemevinin adıyla ilgili yanlış anlama oldu

PİR Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şube Başkanı avukat Cafer Koluman, Diyarbakır’da yapılacak cemevine, ‘Ali Osman’ adının verileceği yönündeki bilgilerin yanlış anlamadan kaynaklandığını açıkladı.

Pir Sultan Abdal Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Cafer Kuluman, dün yapılan Aşure Günü'nde yaptığı konuşmasının yanlış anlaşdığını dile getirdi. Yazılı açıklama yapan Koluman, şöyle dedi:

“Katılımcılar arasında bulunan ve aşure gününe katkılarını sunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'na, ‘Ali Osman Baydemir'e teşekkür ederim’ dedim. Diyarbakır’da yaptıracağı cemevinden dolayı dernek olarak kendisine jest olsun diye, ‘Ali’ ön adını eklemeyi uygun gördük. Konuşmamda öyle hitap ettim. Ancak gerek internet haber ve gerekse de yazılı basında çıkan haberler, hem benim ve hem de sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın sanki yaptırılacak olan cemevine ‘Ali Osman Cemevi’ adı konulacağı şeklinde geçmiştir. Ne benim ve ne de sayın Osman Baydemir’in Diyarbakır’da yaptırılacak cemevinin adının ‘Ali Osman Cemevi’ olacağına dair bir açıklaması olmamıştır.”

Haberin Devamı