Gazete Vatan Logo
Magazin Cem Yılmaz'dan anlamlı destek

Cem Yılmaz'dan anlamlı destek

Bir koli kitapla destek verdi

''Bitlis Anadolu Lisesi Okuyor'' adlı kitap kampanyasına, iş adamları ve yazarların yanı sıra ünlü komedyen Cem Yılmaz'dan da destek geldi.

Bitlis Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ayşen Ekerbiçer tarafından başlatılan kitap kampanyası, kısa sürede büyük yankı buldu.

Türkiye'nin değişik illerindeki iş adamları ve yazarların destek verdiği kampanyaya, ünlü komedyen Cem Yılmaz da gönderdiği bir koli kitapla destek verdi.

Ekerbiçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın, Türkiye genelinde kısa sürede ses getirdiğini belirterek, şimdiye kadar toplanan kitapları kütüphaneye yerleştireceklerini söyledi.

Hafta içi her gün öğrencilerin son derslerinde 15 dakika kitap okuduğunu vurgulayan Ekerbiçer, şöyle konuştu:

''Okuldaki bütün sınıfların kapısı açık tutularak son derslerde öğrencilerimiz kitap okuyor. Kütüphanemizdeki yetersizlikten dolayı kitap konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle 'Bitlis Anadolu Lisesi Okuyor' adı altında bir kampanya başlattık. Yaklaşık 600 mail attım, yüzlerce telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Sanatçılardan ve yardımseverlerden destek istedik. Sağ olsun ünlü komedyen Cem Yılmaz da bir koli kitap gönderdi. Vakıflar, iş adamları ve birçok vatandaştan da kolilerle kitap geldi.''

Kampanya sayesinde öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını kaydeden Ekerbiçer, okuma alışkanlığının sınavlara hazırlanan öğrencilere büyük katkı sağlayacağını, gereksiz internet ve televizyon kullanımını azaltacağını ifade etti.

''Her şey öğrenciler için'' diyen Ekerbiçer, kampanyaya destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Haberin Devamı