Gazete Vatan Logo

Cem Boyner: Havada milyarlarca dolar uçuşuyor

Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, ekonominin gidişatından çok mutlu olduğunu belirterek, "Şu anda yumurtanın kabuğu patlıyor, içinden yepyeni civcivler büyüyecek yepyeni ufuklar görüyoruz. Milyarlarca dolar uçuşuyor havada. Hepsi Türkiye'nin iyiliâi için" dedi

Boyner Holding Murahhas Azası Cem Boyner, Türkiye ekonomisinin gidişinden çok mutlu olduğunu anlatarak, "Türkiye'de şu anda yumurtanın kabuğu patlıyor ve içinden yepyeni civcivler büyüyecek yepyeni ufuklar görüyoruz. Onun için ben Türkiye'nin gidişinden çok mutluyum" diye konuştu.

Kavaklıdere'deki Beymen mağazasının açılışı sırasında VATAN'a konuşan Boyner, Türkiye'de özelleştirme alanında çığır açıcı işler yapıldığım vurgulayarak, şunları söyledi:

'20 milyar $ özelleştirme geliri mucize yaratacak'

"İşsizlik çok yavaş iyileşiyor. Ama Türkiye ekonomisi makro dengeleri müthiş bir hızla düzeliyor. İhracat çok güçlendi. 20 yıldır Özal'ın sektördeki ilk ifadelerinden bu yana yürümeyen özelleştirmede çığır açıcı işler yapılıyor. Bu yıl 20 milyar doların üzerinde özelleştirme geliri bekleniyor. Eskiden yıllık 1 milyar doları bulamıyorduk. Bu Türkiye için mucize. Bu paralar Türkiye'ye geliyor. Yastık altındaki paralar piyasaya akıyor. Bugüne kadar Hazine bonosu alıp, faiz ödemeden faizinden istifade eden servet sahipleri şimdi paralarıyla, servetleriyle özelleştirmelere kanlıyorlar. Ortalıkta milyarlarca dolar uçuşuyor. Bunların hepsi Türkiye'nin iyiliği için. Bunlar Türkiye'de yeni istihdam yaratacak".

Boyner, özelleştirmelerin artık Türkiye'de şeffaf yapıldığını da savunarak, "Her şeyi şeffaf, herkesin gözünün önünde yapıyorlar. Arük ihaleler kamuoyunun, televizyonların önünde fevkalade açık yapılıyor. Her malın fiyatını o anki piyasa belirler. Müşteri onu verdiyse direkt fiyatı odur, daha fazla para etmez orası demek ki. Yani kafamızda oluşan fiyatlar kıymetli fiyatlar değil. Gerçek kıymetli olan, o gün satın alınan şeye sokaktaki adamın verdiği fiyat. Onu vermişler, şartlar yerine gelmiş ve satış yapılmış. Yani bundan şikayet etme durumumuz yok" dedi.

4.5 milyon dolarama olan Kavaklıdere mağazası açıldı

Beymen'in Tahran Caddesi'nde açılan yeni mağazası 4.5 milyon dolara maloldu. Yapımı 10 ay süren, toplam 5 bin 876 metrekare ve 6 kattan oluşan mağazada, spor ve abiye giyimden ayakkabıya, aksesuardan kozmetiğe kadar birçok ürün yer alıyor. İç dekorasyonu Nişantaşı ve Kahire mağazalarının mimarı Tayfun Mumcu tarafından tasarlanan mağazanın giriş kapısındaki aydınlatmalardan duvar kağıtlarına, seçilen renklere kadar birçok detay 1920 ve 1930'lu yılların Ankara'sını hatırlatıyor. Mağazanın terasında ise bir restoran bulunuyor.

'Ankara'nın en önemli yerine Beymen'i getirdik'

Prada, Ermenegildo Zegna, Dolce&Gabbana, Sergio Rossi, Armam, Versace, ve Moschino gibi dünyaca ünlü markaların müşterilerle buluştuğu Beymen Kavaklıdere mağazasında, ayrıca Gucci ve Tod's, Bally, Bonora, Canali ve True Religion gibi markalar da yer alıyor. Cem Boyner, yeni mağazayla Ankara'nın en önemli yerine Beymen'i geri getirdiklerim anlatarak, şöyle konuştu: "Armada'daki yerimiz devam edecek. Daha girdiğimiz günden beri burası mağazamıza küçük geldi. Ankara'ya 33 yıldır hizmet veriyoruz. Çok önemli bir müşteri ailemiz var burada. Bu beşinci hizmet verdiğimiz mağaza ama şu anda çok uzun vadeli kalıcı olarak bu mağazaya yerleştik.

Burada kendimizi doğru ifade edebileceğimiz ve Ankara'ya çok özel hizmet verebileceğimizi düşünüyoruz. Bugüne kadar Beymen'e girmeyen bazı zor yabancı markalar da bu mağazayı gördükten sonra Türkiye'ye girmeye karar verdiler. Bu da bizim için önemli bir ölçü."

'Siyasete girmeyi düşünmüyorum'

Cem Boyner, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkıloğlu ile birlikte siyasete gireceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Bu tür haberler doğru değil. Kesinlikle siyasete girmeyeceğim" dedi.

Haberin Devamı