Gazete Vatan Logo

Cellat doktorun kardeşi mi?

ABD’li gazeteci James Foley’in başını kesen IŞİD militanı ‘John’un, Suriye’de Batılı gazetecileri kaçırmakla suçlanan İngiliz doktor Şecül İslam’ın kardeşi Resul olabileceği söyleniyor.

Cellat doktorun kardeşi mi?

İngiliz istihbaratı, Amerikalı gazeteci James Foley’i öldüren ‘John’ lakaplı IŞİD militanının kimliğini tespit etmeye çalışıyor. Video kaydında son derece düzgün İngilizce konuşmasının ardından İngiliz vatandaşı olduğu öngörülen militanın, 2012’de Suriye’de Batılı gazetecileri kaçırmakla suçlanan İngiliz vatandaşı Doktor Şecül İslam’ın kardeşi olabileceği düşünülüyor.

Delil yetersizliğinden serbest kalan İslam, Suriye’ye sadece yaralı sivilleri tedavi etmek amacıyla gittiğini savunmuştu. Yerel basında çıkan haberlerde İngiliz yetkililerin, İslam’ın Suriye’de IŞİD saflarında savaşan kardeşi Resul’ün, infazcı ‘John’ olabileceği ihtimalini değerlendirdiğini yazdı.

Ve diğer adaylar...

İngiliz yetkililerin infazcı ‘John’ olabileceğini düşündüğü ikinci isim ise, eski rap şarkıcısı Abdülmecid Abdül Beri. 23 yaşındaki militanın ‘John’la aynı aksanda konuştuğu ve video kaydındaki kişiyle benzer bir ten rengi olduğu belirtiliyor. Listedeki üçüncü şüpheli ise yine Londra’da yaşayan eski uyuşturucu satıcısı Ayne Davis. Eski çete üyesinin Müslüman olduktan sonra IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gittiği belirlenmişti. İngiliz istihbarat yetkilileri, ‘John’un kimliğinin er ya da geç belirleneceğinden emin konuşuyorlar.

Haberin Devamı

‘Batılı asker öldüren ilk kadın olacağım’

IŞİD’e katılan İngiliz vatandaşlarından Hatice Dare, “bir Amerikalı ya da İngiliz askeri öldüren ilk kadın Müslüman” olmak istediğini söyledi. Örgütün Türk kökenli üyelerinden İsveç atandaşı Ebu Bekir ile evlenmek için 2012’de Suriye’de giden Dare, Twitter hesabından örgütün infazlarına ait görüntüler paylaşırken, İngiliz kadınlarına da kendisine katılmaları çağrısında bulunuyor. İnternette, 4 yaşındaki oğlu İsa’nın elinde AK-47 model otomatik silahla çekilen fotoğraflarını da paylaşan Dare, başkent Londra’nın güneyinde bulunan Lewisham semtinde büyüdüğü ve ergenlik yıllarında Müslüman olduğu belirtiliyor. Şu an 22 yaşında olan Dare’nin radikal imam Ebu Hamza’yla bağlantısı olduğu tahmin ediliyor.