Gazete Vatan Logo

Çarşaflı kadına CHP rozeti

5 AKP Belediye Meclis Üyesi ile 2 AKP Eyüp İlçe Yönetim Kurulu Üyesi yakınları ve çevreleriyle birlikte CHP'ye geçti

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluk dosyalarını açıklamasının ardından belediye başkan transferleri ile gündeme gelen CHP, kapılarını toplumun tüm kesimlerine açtı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önceki gün İstanbul’da, Erzurum kökenli 3500 AKP’linin, CHP’ye üyelik törenine katıldı. Baykal aralarında kara çarşaflı ve türbanlı kadınların da olduğu yeni CHP’lilere rozetlerini taktı.

Yerel seçimler yaklaşırken özellikle ANAP ve DP’li çok sayıda ilçe ve belediye başkanının CHP’ye katılması için çaba harcanıyor. Geçtiğimiz haftalarda ANAP, DSP ve DP’li belediye başkanlarını CHP’ye kabul eden Baykal’ın kurmaylarına, “Dürüst ve bölgesinde sevilen isimlere kapımız açık. Bizim için en önemli kriter şaibe ve yolsuzluklarının olmamasıdır. Biz Türkiye partisiyiz. İlkelerimizi kabul eden herkesle yola devam ederiz” dediği öğrenildi.

Sibel Çarmıklı CHP’de

Bu arada eski bakanlardan Ercan Karakaş’la birlikte SHP lideri Murat Karayalçın ve ANAP İstanbul eski il başkanı Sibel Çarmıklı da önümüzdeki hafta törenle CHP’li olacak. Haftaya Salı günü toplanacak CHP Meclis Grubu’nda DP’li Ağva Belediye Başkanı Ali Acar’la ANAP’lı Taşdelen Belediye Başkanı Hüseyin Sipahioğlu, Çiftlikköy Belediye Başkanı İsmail Sevinç ve Göktürk Belediye Başkanı Mustafa Gür de CHP’ye katılacak

Haberin Devamı