Gazete Vatan Logo

Çarptı, kaçtı, Ahmet komada, o serbest!

Aşırı süratli otomobilin çarptığı liseli Ahmet ölümle pençeleşiyor. Anne Kutluay: Oğlum bitkisel hayatta, gözlerini bile açamadan cansız yatıyor. Çarpan serbest kahroluyorum.

Çarptı, kaçtı, Ahmet komada, o serbest!

Kayseri’de yatılı kaldığı okuldan hastaneye gitmek için çıkan ve yolun karşısına geçerken aşırı süratli olduğu iddia edilen bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 9. sınıf öğrencisi Ahmet Arda Kutluay (15), yoğun bakımda ölümle pençeleşiyor. Bir yandan oğlunun hayata dönmesini beklerken diğer yandan da kazayla ilgili araştırma yaptığını ifade eden anne Aslı Neşe Kutluay, oğluna çarpan kişinin “elini kolunu sallayarak” dışarda gezdiğini ve bunun kendisini daha çok üzdüğünü söyledi. Oğluna yolda makas atarak ilerleyen bir şehir magandasının çarptığını iddia eden Kutluay, “Yeşil ışık yanınca karşıya geçmeye çalışan oğluma hızla gelen bir otomobil çarpıyor. Oğlum şu an hastanede ölümle pençeleşiyor, bitkisel hayatta, hiçbir hayati fonksiyon göstermiyor, yoğun bakımda gözlerini bile kıpırdatmadan cansız bir şekilde yatıyor. Onu öyle gördükçe kahroluyorum” diye konuştu. Kutluay, “Çarpan kişi oğlumun cüzdanını, kimliğini ve parasını almış. Emniyette polislere verilmiş. Bu kişinin böyle bir şeye de hakkı yok. Benim oğlumun yerinde sizin de çocuklarınız olabilirdi. Ne olursunuz yardım edin” dedi.

Haberin Devamı

‘Tanıkları tehdit etmiş ambulansı geciktirmiş!’

Oğluna otomobiliyle çarpan ve ehliyetsiz olduğu söylenen kişi hakkında gerekli işlemin yapılmadığını öne süren anne Kutluay, şöyle devam etti, “Çarpan kişi diğer araçlarla yarış yapıyormuş ve sürekli makas atarak ilerliyormuş. Kazadan sonra da oğluma yardım etmek için gelenleri darp etmiş, olayı gören ve şahitlik yapmak isteyen kişileri tehdit etmiş. Uzun süre ambulans çağrılmasına izin vermemiş. Olay yerindekilere ‘sizin çocuğunuz mu ne karışıyorsunuz’ diyerek saldırmış. Ambulans haber verilmemesi nedeniyle geç gelmiş. Oğlum dakikalarca cansız bir şekilde yerde yatmış. Olayı gören herkes acımış, tramvay durağında bekleyen kadınlar fenalık geçirmiş. Bunları kazayı görenler bana anlatıyor ama şahitlik yapmaya korkuyorlar. Kaza anına ilişkin görüntüler elimde. Oğluma çarpan kişi frene bile basmıyor. Vicdansız gelip bizden özür bile dilemedi. Üstüne üstlük karakolda bizden şikayetçi olmadığı yönünde ifade vermiş. Yakalanarak en ağır cezanın verilmesini istiyorum.”

Haberin Devamı