Gazete Vatan Logo

Canlı yayında Birand'a veda

Birand'ın beklenmedik vefatı, tüm medya dünyasını sarstı

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand, safra kesesindeki stendin değişimi için gittiği hastanede dün hayatını kaybetti. Birand'ın bu beklenmedik vefatı tüm sevenlerini derinden sarsarken, medya dünyasını da yasa boğdu. Tüm medya mensupları dünkü programlarında vefat haberini sunarken ya gözyaşlarını tutamadı ya da konuşurken boğazları düğümlendi.

KONUŞMAKTA ZORLANDI

Bunlardan birisi de TRT Haber'de 45 Artı programını hazırlayan ve sunan Hülya Hökenek'ti. Hökenek, dün akşamki programını Birand'ın vefat haberi ile açtı. "Büyük bir gazeteciydi. Farklı bir haberciydi. Türkiye'de bir dönemi temsil ediyordu." diyerek sözlerine başlayan Hökenek'in konuşmakta zorlandığı gözlerden kaçmadı.

"HER ÖLÜM ERKEN, AMA BU ÇOK ANİ OLDU"

Hökenek sözlerine şöyle devam etti: "Benim de aralarında bulunduğum pek çok gazetecinin meslekte örnek aldığı isimlerden biriydi. Birand'ın yaşamını yitirmesi hepimizi çok derinden etkiledi. Her ölüm erken, ama Birand'ın ölümü gerçekten çok ani oldu. Hepimiz acılıyız. Birand'ın kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

BİRAND: "YAA BEN BİR GÜN ÖLSEM..."

Hökenek'in bu veda sözlerinin ardından, Birand'ın kendi sesiyle hazırlanan bir video ekranlara geldi. Videonun sonunda ise izleyenlerin gözlerini yaşartan Birand'ın şu sözleri vardı.. "Yaa ben bir gün ölsem şu bizim meslektaşlardan biri cenazeme gelir mi acaba diyerek şakalaşıyordum arkadaşlarımla. Allah Razı olsun, çok sevenim varmış.."

CENAZESİ YARIN

DÜN vefat eden Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand için ilk tören yarın saat 10.00’da Doğan TV Center’da düzenlenecek. Kanal D’den yapılan açıklamada, "Kanal D Haber Grup Başkanı ve Ana Haber anchormenimiz, duayen gazeteci, sevgili Mehmet Ali Birand’ın aramızdan ayrılmasının üzüntüsü içindeyiz. İşine ve sevdiklerine olan tutkusunu, hayatı dolu dolu yaşamasını her zaman örnek aldığımız, Türkiye’nin en önemli televizyon habercilerini yetiştiren Mehmet Ali Birand, hepimizin arkadaşı, sevgi ve saygı duyduğu bir büyüğüydü. Mehmet Ali Birand’ı, yarın saat 10.00’da, uzun yıllardır çalıştığı Doğan TV Center’da yapacağımız törenle uğurlayacağız. Türk medya dünyasının başı sağolsun" denildi.

Mehmet Ali Birand’ın cenazesi daha sonra Teşvikiye Camii’ne götürülecek. Öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Birand’ın cenazesi Anadolu Hisarı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Haberin Devamı