Gazete Vatan Logo

Canları pahasına canlı bombaları vurdular!

Facianın daha da büyümesini üç kahraman görevlinin engellediği ortaya çıktı. Genç gümrük muhafaza memuru Umut Sakaroğlu ile polis memurları Yüksel Durna ve Ahmet Berker teröristleri vurarak kalabalığın içine dalmalarının önüne geçti

Canları pahasına canlı bombaları vurdular!

Görgü tanıkları ve kamera kayıtlarına göre elindeki uzun namlulu silahla ateş eden ilk IŞİD’li terörist, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş bölümündeki x-ray cihazlarının bulunduğu polis kontrol noktasını aşarak gümrük muhafaza memurlarının kontrolündeki sahaya geçmeye çalıştı. Burada karşısına gümrük muhafaza memuru Umut Sakaroğlu çıktı. Bu sırada silahını çekip teröristi vurduğu belirtilen Sakaroğlu, yaralanan teröristin kendini patlatmasıyla şehit oldu. Ancak saldırgan bu sayede yakınlarını almaya gelen insanların olduğu bölüme geçemedi. Sakaroğlu’nun kritik müdahalesi yüzlerce kişinin hayatını kurtardı.

İki polis yaralı

İkinci canlı bombayı silahındaki son kurşunuyla etkisiz hale getirip insanların kaçmasını sağlayan polis memuru Yasin Durna, teröristin açtığı ateşle yaralandı. Durna’nın şarapnel parçası isabet eden dalağı alındı. Dış hatlar kapısında etrafa rastgele ateş açan diğer canlı bombayı vuran polis memuru Ahmet Berker de terörist kurşunuyla yaralandı. Durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilen Berker’in yoğun bakımda olduğu ve tedavisine Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Şehit oldu

Üç yıl önce gümrük muhafaza memuru olduğu öğrenilen Umut Sakaroğlu, yakın zamanda Ambarlı Limanı’ndan Atatürk Havaalanına tayin olmuştu. İskenderunlu olan Sakaroğlu’nun cenazesi Hatay’da toprağa verilecek.

Milli güreşçi yaralıları kurtarırken can verdi

Saldırılarda bir kahramanlık destanını da Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan ve bir dönem Ak Parti Gençlik Kolları’nda da görev yapan Serkan Türk yazdı. Yurt dışından gelecek akrabalarını karşılamak için havaalanına giden Türk, ilk saldırıda yaralananları kurtarmaya çalışırken ikinci teröristin silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti.

İki gün sonra işten ayrılacaktı

Patlamada yaralanan 22 yaşındaki Merve Yiğit tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Havalimanında yiyecek-içecek firmasında 3 yıldır part-time aşçılık yapıyordu. 4 gün önce istifasını yazan Yiğit, ay sonunda işten ayrılacaktı. Üniversitede halkla ilişkiler okuyan, genç kız Konya nüfusuna kayıtlıydı.

Haberin Devamı

Genç öğretmen terör kurbanı

Giresunlu olan Hüseyin Tunç öğrencilerinin çok sevdiği bir elektrik-elektronik teknolojisi öğretmeniydi. Tunç’un cenazesi bugün İstanbul’da Arnavutköy Camisi’nden kaldırılarak Kuruçeşme mezarlığına defnedilecek.

Prensesleri yetim kaldı

Bir otelin müdürlüğünü yapan Murat Güllüce önceki gün akşam Özbekistan’a gitmek için Atatürk Havaalanı’na geldiği sırada patlamada ağır yaralandı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Güllüce’nin sosyal medya hesaplarında ‘prenseslerim’ diyerek fotoğraflarını paylaştığı 4 kızı yetim kaldı. Güllüce’nin cenazesi, bugün Erzurum’-da toprağa verilecek.

Oğlu IŞİD mensubu

Dünkü saldırıda hayatını kaybeden Albay doktor Fathi Bayoudh (58), Tunus’ta askeri hastanede çocuk bölümü başkanıydı. Tunus medyası üst düzey bir askeri kaynağa dayandırdığı habere göre, Bayoudh’un Türkiye’ye, oğluyla görüşüp onu IŞİD’den ayrılmak için iknaya geldiğini aktardı.

Haberin Devamı

4 TAKSİCİ ÖLDÜ, 6’SI YARALI

Son müşterisini taşıdı!

Korkunç saldırıda havalimanında görevli 4 taksi şoförü hayatını kaybetti, 6 şoför de yaralandı. Saldırıda ölen şoförlerden 51 yaşındaki Kahramanmaraşlı Mustafa Bıyıklı taksi durağının en sevilen isimlerinden biriydi. Erol Eskisoy da bir müşterisini bırakmak için havaalanına gitmişti. Ancak bir daha evine dönemedi. Ali Zülfikar Yorulmaz da arkadaşları gibi ölüme müşteri sırası beklerken yakalandı.

10 gün sonra düğünü vardı

THY’nin yer hizmetleri servisi TGS’de çalışan Yusuf Haznedaroğlu yakın zamanda nişanlanmıştı. Mesai bitiminde havaalanı kapısının önünde servis bekleyen Haznedaroğlu hain teröristlerle bu sırada karşılaştı. Açılan ateşte ağır yaralanan Haznedaroğlu, havaalanındaki bir taksici tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

‘Savaşmıyorum’ demişti

Saldırıda hayatını kaybedenlerden biri de TGS Yer hizmetlerinde çalışan Gülşen Bahadır oldu. Genç yer hostesi, sosyal medya hesabından bir hafta önce paylaştığı yazıda, “Savaşmıyorum, direniyorum, seviyorum” diye yazmıştı.

Haberin Devamı

“Güvendeyim” dedi cenazesi geldi

TGS yer hizmetleri çalışanı Doğu Türkistan kökenli Abdulhekim Buğda, patlamadan sonra Facebook hesabından ‘güvendeyim’ bildiriminde bulundu. Ancak akrabası Adil Batur, “Sabah öğrendik ki hastaneye kaldırılmış ve durumu ağırmış. Hemen hastaneye gittik ama şehit olmuş. Nasıl ‘güvendeyiz’ diye mesaj atmış, hastaneye gelmiş, neden ailesine haber verilmedi, anlayamadık” dedi.

Kontuar görevlisiydi

27 yaşındaki Çağatay Çöl, bilet ve bagaj işlemlerinin yapıldığı bölüm olan THY kontuarında görevliydi. Çöl’ün cenazesi memleketi olan Çorum’a gönderildi.

Taşeron işçi olarak çalışıyordu

Turizm Otelcilik mezunu olan 23 yaşındaki Özgül İde, havalimanındaki bir firmada taşeron işçi olarak çalışıyordu. İde’nin ailesiyle birlikte 3 yıl önce İstanbul’a taşındığı ve ailesinin 8 çocuğundan biri olduğu öğrenildi. İde’nin cenazesi bugün Batman’a getirilerek doğduğu Bekirhan köyü Konaklı mezrasında toprağa verilecek.

İki yıllık evliydi

TGS yer hizmetlerinde eşi Zeynep’le birlikte çalışan ve tanıyanların birbirlerinden hiç ayrılmadığını belirttiği Şanlıurfalı Mahmut Çizmecioğlu saldırıda hayatını kaybedenler arasında yer aldı. Mahmut ve Zeynep Çizmecioğlu çiftinin iki yıllık evli olduğu öğrenildi.

Patronunu karşılayacaktı

İstanbul Levent’te özel bir güvenlik şirketinde çalışan 38 yaşındaki Göksel Kurnaz, yurt dışından dönen patronunu almak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’na gitti. Dış Hatlar Terminali’nin yolcu karşılama bölümünde beklediği sırada meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden Göksel Kurnaz’ın Filiz Kurnaz ile 2 yıllık evli olduğu öğrenildi.

Sevilen ressam hayatını kaybetti

Ressam olan Ercan Sebat özellikle herkesi hayran bıraktığı gerçeğe yakın karakalem çizimler yapıyordu. Sebat’ın resimleri dijital ortamda birçok yerde sergileniyordu.