Haftanın fıkraları

Haberin Devamı

Yıldırım Tuna’dan gelen fıkralarla bu pazar da eğlenceli dakikalar diliyorum.

Gezme izni

Orta yaşlı kadın aile doktoruna koşarak gitmiş ve ” Doktor sanırım at’a dönüşüyorum” demiş. “Hiçbir insan ata dönüşmez” diye cevap vermiş doktor sakin bir sesle. “Şu dişlerime bakın doktor” demiş kadın ısrarla, “Ne kadar irileştiler ve sarardılar.” Doktor “Görüyorum ama insanın ata dönüşmesi diye bir şey olamaz” demiş. Kadın üstelemiş “Bakın, ensemde yele oluşmak üzere.. Ense kıllarım bir haftada tam 15 cm. uzadı.. Parmaklarıma bakın doktor, tırnaklarım toynak şeklini aldı” Doktor “Aman Tanrım, bunlar toynak..” demiş mırıldanarak. Birden kadın pantolonunu indirmiş, gömleğinin arkasını açmış ”Bakın, sırt kemiğim popomdan dışarı taşmağa başladı.. Baldırlarıma bakın.” Doktor masasından acele bir kağıt almış, kadın hemen atılmış “Reçete mi yazacaksınız doktor?” diye, “Hayır..” demiş doktor, “Kayınbiraderim Belediye Meclisi’nde görevli.. Bu kağıdı ona götüreceksiniz.. Şehirde dolaşırken rahatlıkla caddelere pisleyebilmeniz için size özel izin çıkartılması lazım..!”

***

Sigorta

Adam kapı komşusu sigortacı arkadaşını evlerinin bitişik duvarlarının yanına çağırmış, sırf bilgi almak için “Bu gün karıma sizin şirketten bir ‘Hayat Sigortası’ yaptırsam, yarın da o ölse ne kadar alırım?” diye sormuş.. Müthiş endişelenen komşu ‘Acaba biri bizi dinliyor mu?’ diye etrafını iyice kontrol ettikten sonra hafifçe onun kulağına doğru eğilip “Şeyy..” demiş, “Şartlı tahliye talebin anında reddedilir ve en az 20 yıl.”

***

Ayı
Adam sinemada film seyrederken tam yanındaki koltukta oturan iri boz ayıyı fark etmiş, “Meşgul ettiğim için özür dilerim” demiş şaşkınlık içerisinde “Ama siz bir ayı değil misiniz?” Ayı ‘Evet ‘ anlamında başını sallamış, “Sinemada ne işiniz olduğunu öğrenebilir miyim?” Ayı “Mmm” demiş gözünü perdeden ayırmadan, “Ben bunun kitabını çok sevmiştim de..”

***

Ben ölürsem

Karı koca sabaha karşı samimi bir yatak sohbetindeler, “Ben ölsem yeniden evlenir miydin?” diye sormuş kadın, “Yalnızlık zor” diye cevap vermiş adam, “Sanırım evlenirim.” Bu kez “O zaman bu evde mi yaşardınız?” diye gelmiş ikinci soru. “Evimi seviyorum. Başka bir yerde yaşayamam ki?” demiş adam. “Bu yatakta mı yatarsınız?” sorusuna “Mmmm, çok rahat bir yatak bu.. Sanırım bunu kullanırız” cevabını vermiş adam. “Onun benim arabamı da kullanmasına izin verecek misin?” diye hafif sertleşmiş kadın, “Yok aşkım, olur mu hiç?” demiş adam sırtını dönerken, “O düz vites arabayı hayatta kullanamaz ki..”

***

Uçak madem emniyetli bir araç, o zaman hostesler neden acil çıkış kapılarının hemen yanındaki koltuklarda oturuyorlar?

***

Basit soru
Mahkemede savcı beni ‘Bilirkişi’ olarak şahit sandalyesine çağırmıştı, oturacağım sandalyenin arka ayakları yerden yükseltilmiş platformun dışında olunca savcının “Adınız ve Soyadınız Lütfen” sorusu üzerine arkama yaslanmamla ayaklarım yukarıda tepetaklak sırtüstü duvar ile platformun arasına çakıldım, daha sonra boynumu, belimi tutarak üstümü başımı silkeleyerek kalktım, sandalyemi düzgün olarak yerleştirdikten sonra “Evet bayım..” dedi savcı, “ Bu sefer size biraz daha basit gelecek bir soruyla başlayalım bakalım!..”

***

Çocuk

Geçen gün bir bilgisayar aldım, sistemin kuruluşu sırasında hayli sıkıntılar çektim.. Bizim jenerasyona yabancı bir alet.. Sonunda bilgisayarı aldığım mağazanın ‘yardım masası’nı aradım, telefonu açan adam yapmam gereken işlemin son derece basit bir şey olduğunu söyleyerek ve tamamen bilgisayar jargonları kullanarak konuyu daha da çözümlenemez hale getirdi.. Benim olayı anlayamamam, onun da konuyu bana kesinlikle izah edemeyeceğini anlaması adamı hayli sinirlendirdi, sonunda kibarca “Affedersiniz” dedim, “Sanki karşınızda 5 yaşında bir çocuk olduğunu farz ederek konuşur musunuz?” Adam “Tamam” dedi sinirini bastırmaya çalışarak, “Yavrum, babanı telefona verir misin?”

***

Sutyen

Evli adam eşine “Yılbaşı Hediyesi” almak isteği ile bir ‘İç Çamaşırı’ satan dükkana girmiş ve tezgahtar kıza “Karıma bir sutyen hediye etmek istiyorum” demiş. “Eşiniz kaç numara kullanıyor efendim?” diye sormuş ilgili kız, “Valla bilemem” diye cevap vermiş adam, “İlk defa alıyorum böyle bir şey..” Tezgahtar “Numarasını bilmeniz lazım.. Yoksa çok rahatsız eder. Ne ebattalar? Bir kavunu gözünüzün önüne getirin, veya bir portakalı.” Adam “Yok.. Yok öyle değil” demiş adam, “Siz hiç av köpeğinin kulakları nasıldır bilir misiniz?..”

*****

google’da arayınca ilk ne çıkıyor?

İletişimin en önemli araçlarından “google” arama sitesi neredeyse herkesin can simidi. Bir konuda bilgi edinmek mi istiyorsunuz, aradığınızı yazıyorsunuz ve google’dan buluyorsunuz.

Ne zamandır hep merak ettiğim bir konuyu biraz araştırdım. google’da arama yaparken, hangi kelimeyi yazdığınızda karşınıza ilk çıkan internet sitesi hangisi. Bu önemli çünkü birçok kişi aradığı bilgiyi genellikle ilk sıralarda yer alan internet sitelerinden ediniyor.

Aklıma gelen birçok kelimeyi sıraladım ve google’da aramaya başladım.Tabii iki noktaya dikkat çekmek isterim. Birincisi ben “web” bölümünde ve “Türkçe” arama yaptım. Diğer katagorilerde farklı “ilk” siteler çıkacaktır. İkincisi, bazı konu başlıkları o günün gelişimine göre değişebilir.
Şimdi aklıma gelen bazı kelimelere göre ilk sırayı hangi sitelerin aldığını birlikte okuyalım;

Haber: hurriyet.com.tr
Gazete: gazetekeyfi.com - Tüm gazetelerin, dergilerin, internet sitelerinin ve ajansların linklerinin bulunduğu bilgi sitesi.
Sevgi: antoloji.com- Ansiklopedik bilgi.
Aşk: love.gen.tr- Arkadaşlık paylaşım sitesi.
Karanlık: antoloji.com- Ansiklopedik bilgi.
Aydınlık: aydınlık.com- Haftalık dergi.
Barış: wikipedia.org- İnternet ansiklopedisi.
Savaş: oyunlar1.com- Oyun sitesi.
Kadın: kadınca.net- Kadın sitesi.
Erkek: turkerkek.com- Erkeklere yönelik bilgi portalı.
Çocuk: atlikarinca.com- Çocuk portalı.
Genç: gencdergisi.com- İslamcı gençlik portalı.
Yaşlı: vidivodo.com- Video paylaşım sitesi.
Siyaset: rotahaber.com- Haber portalı.
Politika: stargazete.com.
Dürüstlük: wikipedia.org- İnternet ansiklopedisi.
Namus: wikipedia.org
Haya: eksisozluk.com- Görüş paylaşım sitesi.
Hırsız: timsah.com- Video paylaşım sitesi.
Yolsuzluk: aloyolsuzluk.com- Bildik bilmedik pek çok yolsuzluk haberi bulunan bir paylaşım sitesi.
Dokunulmazlık: anayasa.gen.tr- Anayasa Mahkemesi resmi sitesi.
Şiddet: wikipedia.org- İnternet ansiklopedisi.
Yalan: dailymotion.com- Hepsi grubunun yalan adlı şarkısının klibi.
General: generaloto.com.tr. Bir özel şirketin sitesi.
Para: paradergi.cok.tr- Haftalık bir derginin sitesi.
Sermaye: spk.gov.tr- Sermaye Piyasası Kurulu’nun resmi sitesi.
Fakirlik: dinimizislam.com- Dini site.
İhanet: antoloj.com- Bilgi sitesi.
Darbe: wikipedia.com- Bilgi sitesi (12 Eylül darbesi)
Asker: asker.com- Askeri bilgi sitesi (özel)
Öğrenci: örgenci.gazi.edu.tr- Gazi Üniversitesi öğrenci işleri bilgi sistemi.
Silah: silahdiyari.com- Silah aksesuarları sitesi (özel)
Bomba: izlesen.org- Hiroşimaya atılan atom bombasının film versiyonu.
Sigara: sigara.org- Sigara bıraktırma sitesi.

DİĞER YENİ YAZILAR