Cihan Demirci’den son laforizmalar

Haberin Devamı

Epeydir “laforizma” göndermeyen Cihan Demirci “Biraz biriktirdim, biraz da son günlerin olaylarına daldım!” diyerek en taze laforizmalardan bir demet hazırlamış. Haydi gelin birlikte okuyalım...

“HAYAT” sözcüğünün ilk harfi AKP iktidarında değişti. Bunu fark etmeyenler ona hâlâ “HAYAT” diyor ama doğrusu artık: “DAYAT” Çünkü malumunuz gücü gücü yetene kendi hayat tarzını DAYATIYOR bu ülkede!

***

“İstanbul 2010 Avrupa KÜTÜK BAŞKENTİ” etkinlikleri tam gaz sürüyorÖ Kapı önünde içki içenleri haber verin kütüksever halkımız kapının önündekileri hemen acile yetiştirsin!..

***

Tophane Bir zamanlar “esrar” içenlerin mekânı olan nargile ve hergelesever bu semt şimdi sanat galerisi önünde elinde içki olana saldırıyorsa bu sadece promil düşmanlığıyla açıklanamaz bu olayın mutlaka RANTIKLI bir açıklaması vardır!

***

İstanbul Valisi, Tophane’deki saldırı olayı için “Yol darlığı yüzünden olmuş” dedi!.. Saldırıyı yol darlığına bağlayan Vali “Nefes darlığı” çekenler yüzünden olmuş da diyebilirdi.

***

Tophane’de yaşananlara kimsenin kızmaya hakkı yok. Adaletin ve yargının işlemediği bir ülkede; siz anlamak istemeseniz de halkımız kendi yargısını, kendi yasamasını, kendi yürütmesini oluşturmuştur!..

***

CHP 2011 genel seçimlerindeki ilk büyük hedefini gerçekleştirdi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmen kaydı başarıyla yapıldı!

***

Bazı gazeteler okurlarına “KALEM” hediye ediyorlarÖ Oysa gerçek gazete okuruna bu ülkedeki asıl hediye “MUHALİF KALEM” hediye edebilmektir!.. (Tabii YERSE!)

***

Dizi manyağı olmuş ülke insanı içinde TECAVÜZ sahnesi olan her kıytırık dizide ekran başına kilitleniyorsa ülkedeki yeni tecavüz ve taciz sezonu çok hareketli geçecek demektir!

***

Hâkim: Söyle bakalım Fatmagül, Fatmagül’ün suçu ne?..
Fatmagül: Her zamanki malum suç işte efendimÖ Yüksek reyting uğruna işlenen tecavüz!

***

Canlı hayvan ithali yetmedi yurt dışından bu kez “parça et” ithaline başlandı!.. Acaba “ülkenin kaç parça olacağına dair” bir ithalat durumu da sırada mı?

***

Hazır sınavlarda kopya nedeniyle her türlü rezillik yaşanırken özelikle şu “yüksek” okulları kaldırsak ya, bakın zaten son referandumda eğitim düzeyi arttıkça ülkedeki “HAYIR” oyları da artmış!

***

Cumhurbaşkanı, New York’ta Amerikan şirketlerinin yöneticilerine; “Türkiye gibisi zor bulunur, minimum risk maksimum kazanç” demişÖ Doğru demiş. Gerçekten zor bulunur böylesi, vur sırtına al şirketini bir sazan ülke!.. Halkın sırtından sağlanan maksiMUM kâr da yatsıya kadar değil sürekli yanıyor üstelik!

***

12 Eylül’ü zamanında alkışlarla karşılayıp, 12 Eylül Anayasası’na yüzde 90’la “EVET” diyen bir toplum 30 yıl sonra her zamanki iki yüzlülüğüyle onunla fasulyeden hesaplaşmaya kalkıyorsa, yüzde 58’le hesaplaşmanın da iş işten geçtikten sonra gerçekleşeceği çok açıktır!

***

Bir zamanlar küfürden sayılan “YAVŞAK” artık sanatçı dilinin günlük bir parçası olduÖ Şaşacak bir şey yok!.. Bir toplum tamamıyla dibe vurduğunda, zaten o toplumun “önünde” olması gereken sanatçılar da aslında görevlerini yaparak bu açıdan da en önde oluyorlar işte!

*****

Yıldırım Tuna’dan haftanın fıkraları

Artık sonbaharı yaşamaya başladık. Havalar çok soğuk değil ama kapalı ve kasvetli. Yıldırım Tuna’nın fıkralarıyla bu pazar gününüzün biraz şenlensin

Gerçek

Küçük kaplumbağa ağır ağır ağaca tırmanmış. Birkaç saatlik bir uğraşı sonucu en tepeye ulaştıktan sonra kendini boşluğa bırakmış ve kabuğunun tam üzerine “Küütt!..” diye sertçe yere düşmüş. Kendini kontrol edip bir şeyi olmadığını anlayınca tekrar zar zor ağaca tırmanmış, oradan tekrar aşağı atlamış ve yine “Gümm!..” diye vurup sekmiş yerden.. Debelenip düzeldikten sonra yine tırmanmaya başlayınca “Hanım..” demiş dalın ucunda tüneyen iki kuştan biri, “Olmuyo ama.. Bunu evlat edindiğimizi söyle artık şuna yahu!..”

Hep severim

“Aşkım..” demiş genç kız, “Evlendikten sonra da beni böyle sevecek misin?..” Genç oğlan “Sanırım..” demiş, “Evli kadınlardan hep hoşlanırdım zaten!..”

Erkek zekidir

Erkekler kadınlardan daha zekidir.. Siz hiç arkadan düğmelenen gömlek giyen erkek gördünüz mü?

***

Yok ya?

- Bir sevgilin olmayalı ne kadar oldu?..
- Bu ne kadar özelime giren, çirkin, aşağılık bir soru!..
- Hadi yaa?.. O kadar oldu demek..
Müzik

Küçük Alihan salonda oturan dedesinin yanına gelip “Dede mızıkamı burada çalabilir miyim?..” diye sormuş. “Tabii yavrum..” diye cevap vermiş dedesi, “Ben gençken hayatım müzik sayesinde kurtuldu!..” Torunu “Aa?.. Nasıl oldu bu dede?..” diye merakla sormuş: “Kasabamızdaki meşhur sel baskınında barajımız yıkıldı, sel suları evimizi temelinden söktü attı, babaannen yemek masasının kenarına yapışıp sağ salim kurtuldu, ben de son anda salondaki piyanoyla ona eşlik ettim!..”

***


Fil ormanda
çırılçıplak bir adam görmüş, “Heyy!..” demiş şaşırarak, “Bununla nasıl beslenebiliyorsun?..”

***


Verimlilik

‘Üretim verimliliği’ konusunda konferans veren uzman “Bu teknikleri sakın evinizde kullanmaya kalkmayın!..” demiş, dinleyiciler hemen bu uyarısının nedenini sormuşlar “Ben karımı yıllarca o kahvaltı hazırlarken izledim..” diye başlamış uzman anlatmaya, “Karım ufacık bir ihtiyaç için kahvaltı masasıyla buzdolabı, fırın, dolaplar arasında gider gider gelirdi, 5 sene önce ‘Hayatım neden herşeyi tepsiye koyup bir kerede getirmiyorsun?’ diye sordum..” Arka sıralardan “Peki, bu öneriniz zaman kazandırmadı mı?..” diye atılmış biri. “Kazandırmaz olur mu?..” diye cevap vermiş uzman dişlerini sıkarak, “Eskiden karım kahvaltıyı 20 dakikada hazırlardı, kesintisiz 5 senedir de ben 7 dakikaya indirdim!..”

Bisiklet

- Doktor oğlumuzun uykuda yürümemesi için ne yapmamızı tavsiye edersiniz?..
- Bisikletini yatağına sokun!..

DİĞER YENİ YAZILAR