Pazarın keyifli fıkraları

Haberin Devamı

Geçen pazar Yıldırım Tuna’nın fıkraları yerine hazırladığı testi yayınlamıştım. Bu hafta yine fıkralarla birlikteyiz...

İyi senaryo!

ADAM barda dublelerle içki içip sonunda gömleğinin önüne kusunca “Eyvah” demiş, “Karım bunu görünce canıma okuyacak.” Barmen “Merak etme bir fikrim var” demiş, “Koy gömleğinin cebine 20 dolar, karına bara gittiğini, yanında oturan adamın kazara üzerine kustuğunu, özür dileyerek temizleme parası olarak da 20 dolar verdiğini söyle.” Adam bu fikre bayılmış ve dönmüş evine.

Gömleğinin önünü gören karısı delirmiş tabii, adam da barmenin senaryosunu anlatarak yanında oturan adamın kendisine “temizleme” parası olarak 20 dolar verdiğini söylemiş ve uzatmış on cebindeki parayı. “Dur” demiş karısı “Ama burada 40 dolar var?” Adam “Şey” demiş başını öne eğerek, “O herif bir de altıma kaçırdı!”

Hangi meslek?

GENÇ doktorun birlikte gittikleri kokteylde mini etekli harika bir kızla bir müddet konuştuğunu gören karısı “Kimdi o?” diye sormuş kızarak. “Mesleki anlamda bir birlikteliğimiz olmuştu da” diye cevap vermiş doktor. “Yaa?” demiş karısı, “O birliktelik senin mesleğin ile mi yoksa onun tahmin etmiş olduğum mesleği ile mi ilgiliydi?”

Uzun etme işte

ADAM üzerinde pijamaları ile deli gibi kuyumcuya dalmış, gözüne ilk çarpan elmas küpeleri işaret edip “Çabuk” demiş, “Çabuk şunu hediye paketi yapıp verin.” Kuyumcu

“Tamam” demiş, “Çok kolay seçebilen birisiniz.” Adam “Lafı uzatma da hemen ver” demiş nefes nefese, “Bugün evlenme yıl dönümümüzmüş, ben de unutmuşum, karım şu anda mutfak kapısından çöp döktüğümü sanıyor!”

Ağlayan fil

PİYANİST otelin lobisinde sakin sakin çalarken içeri bir fil girmiş, piyanoyu bir müddet dinledikten sonra da ağlamaya başlamış... “Bu parçanın sizde bir anısı var sanırım..” demiş piyanist. “Yok” diye cevap vermiş fil gözyaşlarını hortumuyla silerek, “Şerefsizler şu beyaz tuşlar için zorla sağ dişimi sökmüşlerdi de birden onu hatırladım!”

Elmas gerdanlık

KadIn yataktan kalkar kalkmaz “Ay gündüz niyetine” diye kocasına anlatmaya başlamış, “Sen bana harika bir elmas gerdanlık takıyordun şekerim. Sence ne demek bu?” Adam “Bu gece işten döndüğümde anlarsın tatlım.” demiş göz kırparak. O gün kadın kocasının dönüşünü beklerken saatler geçmek bilmemiş. Akşam kocasının eve elinde küçük bir paketle döndüğünü görünce kalbi yerinden fırlayacakmış sanki. Heyecanla yırtarcasına açmış paketi ve içinde bir kitap: “Rüya tabirleri!”

*****


APO’YA PAŞALIK

Apo’ya paşalık verilmesi ve Bodrum’a sürgüne gönderilmesi önerildi. Üstelik bu öneri bir kahve sohbetinde yapılmadı, ünlü bir profesör söyledi. Kim bilir belki de sormaktan çekindiği “Genelkurmay Başkanı niçin barış elçilerini karşılamaya gitmedi?” sorusu yerine bunu söylemiştir.

*****


FERMAN BUDUR

İkinci bir emre kadar PKK’lılara terörist denmesi yasaklanmıştır. Adı geçen kişiler bundan böyle barış elçisi olarak anılacaktır. Sil baştan olması halinde yapılacaklar ayrıca bildirilecektir. Padişahlık fermanı.

*****


ON KERE BİLE OKUNSA NE OLUR?

Okurlardan biri sınavlarda sorulan sorulara bazı öğrencilerin verdikleri cevapları göndermiş. Hepsini gülerek okuduktan sonra okuruma bir mesaj atarak “Bu tür yazılar internette çok geliyor, ben de okumuştum ama bunlar mıydı hatırlamıyorum, siz nereden aldınız?” diye sordum.

Okurum da “Ben de bir arkadışımdan almıştım, ama bu tür komiklikler on kere bile okunsa fark etmiyor ki, her seferinde yine gülmüyor muyuz?” cevabını gönderdi.

Bir yerde haklı; ben de bu soru cevapları bilen bilmeyen herkes için tekrar sunuyorum:

Hücre nedir?

En küçük yapı birimidir, gözle görülmez, mikroskopla dikkatli bakmak lazım, eğer bizim baktığımızı görürseler kaçarlar.

Türkiye’nin geçitlerini yazınız.

Alt geçit, üst geçit, yaya geçidi

Güneydoğu Anadolu bölgesinde petrol nerelerden çıkartılır?

Petrol, Raman ve Gazman’dan çıkartılır.

Koşma nedir? (Edebiyat)

Yürümenin hızlı şekline koşma denir.

Canlıların en küçüğüne ne denir?

Bebek.

Kasabayı kim yönetir?

Şerif ve adamları.

What is your mother’s telephone number? (İngilizce sınavı: Annenin telefon numarası kaç?)

Annemin telefonunu veremem.

Akıl ile ilgili bir hadis-i şerif yazınız. (Din ve ahlâk dersi)

Akıllı ol, canımı ye...

(Okuma parçası verilmiş) Yazara göre toplum içindeki davranışlarımız nasıl olmalı? Yazar nelere dikkat edilmesini öneriyor?

Yazar diyor ki nerede nasıl davranacağımızı bilmeliyiz. Oturmasını kalkmasını bilmeliyiz. Yırtık dondan çıkar gibi her lafa atlamamalıyız.

Where are you ? (İngilizce sınavı: Nerelisin?)

I am İstanbulluyum

DİĞER YENİ YAZILAR