Yıldırım Tuna’dan seçmeler

Haberin Devamı

Yaz sıcaklarının hepten kendisini gösterdiği bugünlerde Türkiye gündemi de adeta kaynıyor. Zahid Akman’ın RTÜK üyeliğinden Dolmabahçe görüşmesine, iktidar muhalefet atışmalarından önce teğet sonra da sürtünüp geçen ekonomik krize kadar pek çok konu gündemdeki yerini koruyor. Ancak her pazar olduğu gibi bu pazar da sıcak gündemin dışına çıkarak esprili yazıları sizlerle paylaşıyorum. Bu haftanın pazar yazısını ise sadece beni çok güldüren Yıldırım Tuna fıkralarına ayırdım. Keyifli pazarlar...

Mumba yılanı

Adam hastanede her tarafı paramparça yatan arkadaşına sormuş, “Nasıl oldu?..” diye.. Arkadaşı zorla konuşarak “Meşhur Mumba yılanını yakalamak için ormana gittim..” demiş, “Derisinde enlemesine sarı-siyah çizgileri olan, çok ender bulunan bir yılandır Mumba.. Ancak cangıl patikalarına uzanıp güneşlenirken avlayabilirsin onu.. Bir elinle kuyruğunu, aynı anda öbür elinle ensesini yakalaman şart!.. Yoksa ölürsün..”

“Eee??..”

“Cangılda sessizce ilerlerken sarı-siyah yılanı patikada upuzun güneşlenirken gördüm.. Baş kısmı çalılıkların arasındaydı.. Aynen tarif edildiği gibi sol elimle kuyruğunu tutarken sağ elimle yeşilliklerin arasında kaybolmuş başını bulabilmek için hayvanın vücudunu baş parmağım önde hızla sıyırdım..”

“Eee?.. Bu parça parça halin?..”

“Sen hiç erkek kaplanın kıçına hızla parmak attın mı?..”

İtebilir misiniz?

Sabaha karşı 03.00’te evin kapısı acele acele çalınmış. Adam yatağından fırlamış, bakmış ki kapıda bir yabancı “Afedersiniz acaba biraz itebilir misiniz?..” diyor. “Yahu kardeşim, saat kaç?..” diye sinirlenerek kovalamış adam, yatağına dönmüş ve olanları karısına anlatmış... Çok üzülmüş karısı, “Doğru hareket etmemişsin canım...” demiş, “Hatırlasana gençken arabamız bozulmuştu, gece yarısı bir kapıyı çalmıştık, bize yardım etmişlerdi, o iyiliği senelerce ikimizde unutmamıştık değil mi?.. Hadi bir tanem...”

Adam mahcup bir şekilde kalkmış yatağından, üzerine bir palto alıp açmış kapıyı, “Heyy...” demiş karanlığa doğru “Hâlâ orada mısın?..” Cevap “Evet...” diye gelmiş, “Yan bahçenizdeyim, salıncakta oturmuş sizi bekliyorum, on dakika itseniz yeter!..”

Bir düzine gül

Delikanlı çiçekçiye girmiş, onun tereddüt dolu bakışlarını yakalayan yaşlı tezgâhtar “Nasıl yardım edebilirim?..” diye nazikçe sokulmuş yanına. “Sevgilim yarın 19 yaşına giriyor” diye cevap vermiş delikanlı, “Karar veremiyorum, bir düzine gül mü alsam yoksa geçirdiği her yaşı için bir gül diye 19 gül mü hediye etsem, bilemedim...” Yaşlı tezgâhtar “O bugün senin 19 yaşındaki kız arkadaşın olabilir...” demiş, “Ama bir gün belki 50 yaşındaki karın da olabilir...” Delikanlı sonuçta bir düzine gül yaptırmış...

Ağır işiten 3 güzel

Hayli ağır işiten üç yaşlı güzel bir mayıs günü golf oynarlarken “Ne kadar rüzgâr var değil mi?..” demiş biri, “Hayır...” demiş diğeri, “Bugün perşembe...” Üçüncüsü “Ben de...” demiş, “Hadi o zaman birer soğuk bira içelim!..”

Organik sebze

Karım sebze ve meyve almam için beni manava gönderdi ve “organik” olmalarını özellikle sıkı sıkı tembih etti... Arayıp bulamayınca yorgun bakışlı yaşlı satıcıya yanaşıp “Karım için sebze ve meyve alacağım...” dedim elma ve taze fasulyeyi göstererek, “Bunların üzerinde zehirli tarım ilaçları falan var mıdır?..” Satıcı etrafını göz ucuyla kontrol etti ve kısık bir ses tonuyla “Yok” dedi, “O işi siz evde kendiniz ayarlayacaksınız!..”

Küvete çiş yaparsa...

Adam arkadaşını nefes nefese koşarken görünce “Hayrola ne oldu?..” diye sormuş. “Güvenlik görevlilerinden kaçıyorum...” diye cevap vermiş arkadaşı.

“Neden?.. Ne yaptın ki?..”

“Duş küvetinin içine çişimi yaptım ondan...”

“Aa?.. Ama bu kanuna aykırı bir şey değil ki...”

“Tamam da” demiş arkadaşı, “Sen gel bunu yapı malzeme fuarındaki yetkililere anlat!..”

Napoleon farkı

Kız: Napoleon Bonaparte’a benziyorsun...

Erkek: Di mi?..

Kız: Ama ondan önemli bir farkın var...

Erkek: Ne.. Nedir o?..

Kız: Elini kendi bluzunun içine sokmalısın!..

Kız annesi

Kız çocukları evlenecekleri erkeği babalarına benzer özellikler taşıdıkları için seçerlermiş.. Düğünlerde annelerinin ağlamaları bu yüzden!..

*****

Bugün Ruhat Mengi’nin programındayım

Star TV’de yayınlanan Ruhat Mengi ile Her Açıdan programının bugünkü konuklarından biri de benim. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ve Hürriyet yazarı Cüneyt Ülsever ile son günlerin tüm konularını ele alacağımızı sanıyorum. Her Açıdan saat 12.30’da başlıyor, kaçırmayın derim.

*****

- Dört ayağı ve bir kolu olan şey nedir?

- Mutlu bir Pitbull..

DİĞER YENİ YAZILAR